problem s WD6400AAKS-07A7B0

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
Používateľov profilový obrázok
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00

Re: problem s WD6400AAKS-07A7B0

Príspevok od používateľa shiro »

NTFS si ziadny zaznam nedrzi, o toto sa stara firmware disku a SMART.
Akonahle ma disk vadne sektory, nieje spolahlivy a pouzivaj ho na prenos nedolezitych dat. Riesit ci niekde nejaky sektor ubudne alebo pribudne je zbytocna blbost.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Používateľov profilový obrázok
Snake
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00

Re: problem s WD6400AAKS-07A7B0

Príspevok od používateľa Snake »

Current Pending Sector count je hodnota, ktora vyjadruje nestabilitu daneho sektora na povrchu disku, firmware pri najblizsom idle/prepise zisti ci je tento sektor stabilny, ak ano, hodnota klesne a nic sa nedeje, ak nie, oznaci tento sektor do tzv. Growth Defect List (G-list), zaroven moze, aj nemusi, zvysit hodnotu Reallocated Sector Count. Disk ma samozrejme niekolko nahradnych sektorov (nie vela, nakolko tam su uz zapisane sektory aj z Primary (Post-Manufacture) Defect Listu), a ked ich vycerpa, prejde sa na zvysovanie hodnoty Offline Uncorrectable. NTFS necita priamo povrch, pouziva Alternate Data Streams a checksum na validaciu blokov na volume, nasledne uklada info o lokacii (logickej, nie fyzickej!) do $BadErr, $Bad a $BadClus.

PS pre shira: nastuduj si nieco o NTFS/ReFS, potom rob zavery :).

.

Návrat na "Pevné disky, SSD, M.2, úložný priestor a mechaniky"