Spravny prietok vzduchu v skrinke
- izopd
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Po 23. Máj, 2005, 20:00
Spravny prietok vzduchu v skrinke
Mam nejaku klasicku ATX skrinku.Zo spodu som vystrihol dve diery na 2/12cm ventilatory a tie vhanaju vzduch do skrinky,bednicka je asi 10cm nad zemou aby ventilatory plnili ucel.Na zadnej strane vedla procesoru mam 2/8cm ktore vytahuju teply vzduch od CPU von.A na vrchu na nad dvd mechanikou mam 12cm vetrak ktory taktiez vysava teply vzduch.Chcel by som vediet ci sa niekde netoci vdzuch a tym nebrani cirkulacii.Inac disk ma 35-38C doska 29-31C a keD som mal bartona 2800+ idle 48C burn 55C.(teraz barton 2500+)
ASUS A8N-SLI Premium,A64 X2 4400+ ,Thermaltake Big Typhon,Saphire radeon HD2900,,4GBYTE TwinX XMS Corsair 2-3-3-6 400Mhz,Creative X-Fi XtremeGamer FATAL1TY+Creative GigaWorks S750,Enermax Liberty 400W,2*WD3200YS SATA II,FDD,LG GSA-H20L,Logitech MX1000,CRT Philips Brilliance 107P5
- Bikermotyl
- VIP
- Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
No vzduch sa v tej skrinke pri tolkych vetronoch tocit urcite nikde nebude, len teda naco hneD taky vrtulnik (navyse s hlucnymi TT ventilatormi):? Krasne by tam stacil jeden nasavaci 120mm ventilator z prednej strany (niekde prispodu pred disky) a jeden odsavaci vetron na zadnej stene bedne.
Riesenia s vetrakmi v dne srkrinky maju svoje uskalia, preto sa pouzivaju len velmi zriedka. Hlavnou nevyhodou je nasavanie velkeho mnozstva prachu, co sa da odstranit len podlozenim celej case o cca 20cm. Ani na vrchu su ventilatory nie moc bezne.
Idealny prietok je v drtivej vacsine skriniek zpredu dozadu, v niektorych pripadoch je to opacne. Nie zospodu navrch.
Riesenia s vetrakmi v dne srkrinky maju svoje uskalia, preto sa pouzivaju len velmi zriedka. Hlavnou nevyhodou je nasavanie velkeho mnozstva prachu, co sa da odstranit len podlozenim celej case o cca 20cm. Ani na vrchu su ventilatory nie moc bezne.
Idealny prietok je v drtivej vacsine skriniek zpredu dozadu, v niektorych pripadoch je to opacne. Nie zospodu navrch.
Presne tak, ja by som jednu 12tku zospodu dal dozadu a tie osmicky vyhodil. Vzdy je podla mna lepsi jeden velky ako dva male. A ten vetrak zospodu by som urcite zakryl nejakym filtrom na prach.
Inac ked robim vetranie ja drzim sa zasady ze vzduch v skrinke musi prudit urcite zdola nahor a ak sa da tak spredu dozadu. Tiez je dobre zabezpecit aby vzduch ktory vzenies do bedne si odviedol vsettok von, preto ak nasavas 2/12 mal by si nimi aj vyfukovat..
Inac ked robim vetranie ja drzim sa zasady ze vzduch v skrinke musi prudit urcite zdola nahor a ak sa da tak spredu dozadu. Tiez je dobre zabezpecit aby vzduch ktory vzenies do bedne si odviedol vsettok von, preto ak nasavas 2/12 mal by si nimi aj vyfukovat..
MB Asus A8V,CPUAthlon 64 3000+, RAM DDR 2GB, HDD WD 320GB/7200rpm., VGA GF6600, ATX 350W
- The_Devil
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: St 03. Máj, 2006, 02:00
Na tom to az tak nezalezi, ma to celkom vyrovnane. Nasavaju dve 12cm a vysavaju dve 8cm a jedna 12cm. A vzduch vychadza aj inymi otvormi/skarami, nielen ventilatormi.deer napísal:Tiez je dobre zabezpecit aby vzduch ktory vzenies do bedne si odviedol vsettok von, preto ak nasavas 2/12 mal by si nimi aj vyfukovat..
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
- izopd
- Nový používateľ
tak tolko reakcii som necakal :8O: no usporiadanie zospodu hore je z dovodu ulozenia case v uzkom priestore,kde mam tak pol cm na kazdu stranu priestoru,z predu dozadu(varianta) by som musel rozobrat komplet cely umelohmotny predok.tu 12ku hore mam medzi zdrojom a dvd mechanikou z dovodu lebo teply vzduch smeruje nahor.bocnice som podlepil karimatkou aby mi neunikal vzduch cez povodne diery v bocniciach.takisto som vsetky ventilatory vypodlozil karimatkou(lacne riesenie) aby som eliminoval prenos vybracii a nasavanie falosneho vzduchu cez vystrihnute diery v plechu.2/8cm su vzadu z dovodu lebo to bolo balenie 2/12+2/8 cm TT fan.sice nie su uplne najtichsie,ale pri 3300ot/min je to znesitelne viac huci aktiv na cipsete a ten po...... BOX na tom BARTONE(4400ot/min).Hlavna myslienka tohto bola,ze mi nejako zrazu vyleteli teploty ako som prehodil dosku+cpu akurat som nezobral v uvahu aj teplotu okolia(pri 22C a cca 30C v izbe).Ten clanok bol poucny akurat tam nesuhlasim z jednou vecou.pred tym som mal jednu 12ku z boku ktora my stiahla teplotu mb z 50C na 35C a grafiku tiez okolo o cca 7C nadol pri plnom vytazeni(3dMark).
ASUS A8N-SLI Premium,A64 X2 4400+ ,Thermaltake Big Typhon,Saphire radeon HD2900,,4GBYTE TwinX XMS Corsair 2-3-3-6 400Mhz,Creative X-Fi XtremeGamer FATAL1TY+Creative GigaWorks S750,Enermax Liberty 400W,2*WD3200YS SATA II,FDD,LG GSA-H20L,Logitech MX1000,CRT Philips Brilliance 107P5
- izopd
- Nový používateľ
Tak doriesil som trochu ulozenie a teploty zbehli spet na normal:HDD 33C,Local 39C,CPU 49C(pri spusteni spyboot vyleti na 60C cize box chladic je na ).varianta spredu do zadu ako som uz pisal by bolo narocne zrealizovat po konstrukcnej stranke(kompletne prerobenie prednej casti case) a keD stale mas pustenu hudbu tak ani nevnimas ten hluk a pocul som uz ine vrtulniky to mi ver
ja mam tiez riesenie take ze v predu 12 cm intake 1000 otacok (glacialtech), na vrchu exhaust taky isty regulovany 300 - 900 otacok, na spodku intake 12 cm nejaky nevem aky na 5V a v zadu 9 cm exhaust 5V na ten etse spravim regulator zeby siel na nejakych 8V aby to lepsie tahalo....zospodu intake sa osvedcil hlavne na chpiset a trochu na grafiku pretoze fuka na cast grafiky a krasne ofukuje chipset taktiez fuka presne rovnobezne s RAMkami a privadza studeny vzduch pred ventilator procesoru..takze celkom....ten v predu 12 cm nema skoro ziadny ucinok kedze nasavanie cez predny kryt nie je skoro ziadne akurat mozno o 2 stupne mi klesli teploty disku.... myslim si ze zo spodu na vrch je to dobre pretoze teply vzduch chodi hore ako kazdy urcite vie a preto by ho trebalo vysavat z vrchu.
NB Acer Aspire 3810T