Keď budeš mať celú sadu 8 kartičiek z DOTA2 tak môžeš spraviť Badge, to je podobná sranda v profile ako možno máš z predchádzajúcich STEAM akcií alebo tú čo má každý že koľko rokov máš STEAM účet. Badge ku každej hre môže mať 5 levelov (čiže 5 sád po 8, niektoré hry majú 5, 7 či 9) + jeden špeciálny Foil Badge zo vzácnych a o dosť drahších Foil kartičiek. Keď skompletizuješ Badge, zároveň s tým získaš jedno pozadie k danej hre, jeden emotikon do STEAM chatu s tématikou danej hry a STEAM Summer sale kartičku (pred summer sale padali zľavové kupóny). Všetko sa dá tradovať, ale ceny sú už minimálne, keď to ešte bolo v bete tak napr. CS:GO kartičky šli cez 1€ za kus.
Kartičiek ti z každej hry padne maximálne polovica pri zakúpených hrách, pri Free2Play hrách (TF2, DOTA2...) neobmedzený počet ale iba za nákupy v shope myslím za každých 10 dolárov minutých jedna kartička (ak si si niečo kúpil v shope ešte pred tým než zaviedli kartičky tak ti padne automaticky polovica kartičiek aj keby to bol len item za menej ako euro, podobne TF2 a tiež ak si si TF2 zakúpil v Orange box nemusel si ani nič kupovať v shope a padne ti polovica kartičiek). Kartičky sa dajú vymieňať, kupovať a predávať v Community markete, čo aj je nevyhnutnosť ak chceš skompletizovať celú sadu (aj keď je pravda že keď ti už padli všetky kartičky z hry máš šancu že dostaneš Booster pack keď niekto spraví Badge z danej hry z ktorého po rozbalení padnú 3 kartičky alebo ho môžeš predať, ale na to sa nedá spoliehať ak chceš kompletizovať Badge, mne padol zatiaľ iba jeden booster pack). Kedykoľvek ti padne kartička máš šancu že to bude Foil kartička, ktorá je vzácna a zvyčajne na markete 5-10x drahšia. Mne padla zatiaľ iba jedna aj to Summer sale kartička, predpokladám drop rate 1:50 až 1:100. Strelil som ju na markete, nebudem kupovať ďalších 9 kartičiek za vyše euro len aby som spravil jeden Badge... radšej som si kúpil Hitman Absolution a ešte som ušetril
Kompletizovaním Badge získavaš XP do profilu, 100XP za jeden level Badge, plus XP získavaš aj za hry na účte, počet rokov či za predchádzajúce STEAM akcie. Za každý level navyše sa ti zvýši limit priateľov na STEAMe o 5 či 10 neviem teraz presne a každých 10 levelov si môžeš pridať do profilu prezentáciu (showcase) podľa výberu, ja mám napr. lvl 21 a mám 2 showcase, dal som si achievementy a game collector.