Zdravím už dlhšie sa snažím nájsť notebook na vysokú, ktorý by mal nasledujúce parametre : Veľkosť: 13,3 alebo 14,0 CPU : i3,i5 alebo E2 ( prípadne aj iné tieto som si vyhliadol ) RAM: klasika 4GB ani menej ani viac Grafika: integrovaná stačí ( HD 4000 napríklad ) Batéria: reálna výdrž minimálne 6 hodín Mechanika môže byť ale nie je nutná Disk: nezáleží
s OS ideálne win 7 ale aj osmička môže byť
značka čokoľvek len NIE MSI
a čo je asi najdôležitejšie cena do 550 € s DPH
It might make sense just to get some in case it catches on. If enough people think the same way, that becomes a self fulfilling prophecy.
- Satoshi Nakamoto
Ja by som zobral nejaku bazarovu T420 popripade T430 ak zozenes za dobru cenu.
Minuly rok som kupil za smiesnu cenu T61ku v perfektnom stave a sluzi vynikajuco.
GEAR Dark Project KD87A TKL - Gateron Teal Switches, Glorious Model O Pro Wireless - Blue Lynx, xtrfy XGP1-L4, MSI Optix G273QPF, DELL S2422HG, Razer Barracuda X 2022, DXRACER OH/FD01/NR
ja sa s notebookmi neondim, kupim externu bateriu a hotovo. Stoji ma to okolo 30 az 40dolarov z ebayu. Optimalizovat notebook na aspon SEST hodin prace je extremne narocne. Styri hodiny su slusny vykon, pat je parada a sest je v nedohladne pre 99% masin, ktore pre istotu este vytriedis cenovkou do XY eur.
Kup si notebook aky sa ti paci, vyhovuje atd, kup k tomu jednu dalsiu baterku a mas to. Vzdy sa mi osvedcilo kupit lacnejsi beznejsi notebook s jednou-dvomi externymi baterkami ako jeden superdrahy supernamakany ktory proste tolko na baterku nemoze vydrzat ako tri baterie u lacnejsej konkurencie.
Mimochodom, okrem ineho zrejme vies, ze ked budes jednu bateriu stavit od maxima takmer do nuly (nenahovaraj si ze notebook vydrzi 9 hodin aby ti zostala tretinova rezerva), tak tu bateriu zlikvidujes za rok, maximalne za rok a pol. Kamarati uplne bezne zlikviduju baterku za rok, ja mam v staruckom NC6320 este povodnu z roku 2005 a drzi jak bejk - mozno preto lebo mam tri externe/pridavne ktore tam striedam... ten notebook cestuje 50% casu.
PS: naposledy v januari mi skapala rocna bateria v Lenovo S205, v marci v HP6470b (business class, ten notebook stal 800eur bez dph pred rokom a pol) a zdochnute Asusy, Acery a podobne srandy vo firme ani radsej neratam. Ja len aby si aj s tymto parametrom ratal, lebo je velmi dolezity.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
škoda že na môj terajší notebook ne problém zohnať schopnú baterku :/ a hlavné jeho mínus je hmotnosť , dalo sa to čakať keď je to herný typ škoda že teraz výkon pri hrách už nie je pre mňa priorita ...
tento: https://www.alza.sk/lenovo-ideapad-u410 ... 388210.htm
u nás okolo 63,-eur podla rychleho checku googlom. Tu cinsku by som v pohode vyskusal, 24 dolare mas kolko, 18 eur alebo tak ; pravda ak si chces notebook nechat dlhsie ako rok tak by som zrejme zobral tu "nemecku". Cokolvek to bude, prava zakaznika a realita ich vymozenia v Nemecku a potazmo Europskej unii su niekde inde ako pri zaoceanskom obchode s Cinou.
Samozrejme ak ti notebook nevyhovuje z akehokolvek dovodu, tak kupa noveho je jedine mozne riesenie. Ja osobne nezahadzujem notebooky kvoli baterkam, tak ako vravim je to relativne jednoduche vyriesit a s touto polozkou treba proste psychologicky ratat pri nakupe kazdeho lacnejsieho pripadne "málo značkového" notebooku.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.