3570K a.Definy napísal:Ktory z procesorov je lepši v hrách a ktorý z procesorov si kupiť na dlhší čas na hranie hier ?

3570K a.Definy napísal:Ktory z procesorov je lepši v hrách a ktorý z procesorov si kupiť na dlhší čas na hranie hier ?
pasta mu môže byť ukradnutáerror7 napísal:Ako sa vyjadril - ziadne extremne OC.Inac , to iste sa vravelo aj ked boli hry vedeli vyuzit iba 2 jadra , tak na co mi je 4jadro , a predsa to dnesne hry vyuziju a je efektivnejsie zvysit pocet jadier ako zvysit vykon na jadro, okrem toho je jednoduchsie optimalizovat pre FX-8xxx kedze sa bude optimalizovat v podstate pre ten isty hardware ako optimalizovat hry pre i5.Za cenu vyssej spotreby ??? u i5 3570k narastie spotreba po OC tak ako pri AMD no AMD ju ma od zakladu o 40W vyssiu co nie je az tak vela , pri kupe procaku usetri 60€ , a k intelu ta pasta pod IHS.
A aku dosku k tomu ?dexterav napísal:ak sa bude normálne taktovať na doske neušetríš teda ak máš rozum, tam sú tie dosky cca narovnako od 90e
či bude FX lepšie v budúcnosti hrách je naozaj otázne, a nové konzoly to nijak nezaručujú
výkony po OC budú cca rovnaké ked beriem 4,4GHz pre i5 a 4,8 pre FX, a to už 4,8 je dosť
na rovnakých taktoch FX bude lepšie iba málo kedy , a to za cenu o dosť vyššej spotreby
8320 je +- na úrovni i5 3570k takmer vo všetkom či rendering alebo video
myslím že rozhodnutie nie je úplne jednoznačné ani na jednu stranu
aby som nebol alibistický ja by som bral 4670K