prehrievanie projektora BENQ MP612 DLP

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Používateľov profilový obrázok
CSman
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 11. Dec, 2008, 23:51

prehrievanie projektora BENQ MP612 DLP

Príspevok od používateľa CSman »

Caute chcel by som z bazaru kupit digitalny projektor ale je v tom hacik. Chlapik pise ze do projektora bola osadena nova lampa ktora fungovala normalne cca 100 hodin ale potom sa zacal projektor prehrievat a vypinat ale ze potom ako vychladol isiel zase v pohode. Podla Vas staci projektor iba vycistit alebo to je nieco zavaznejsie ci sa to oplati kupit.
valistar
VIP
VIP
Dátum registrácie: So 14. Mar, 2009, 19:27

Re: prehrievanie projektora BENQ MP612 DLP

Príspevok od používateľa valistar »

do toho by som nesiel... s tymi projektormi som robil - jednak je to dost :shit: ale aj tak sa tam nema co prehrievat... prach sa tam velmi nezbiera (neviem ci tam dal nejaku blbu lampu alebo uz nieco ine odchadza...), co si myslis preco to asi predava? keby ho stacilo vycistit a siel by bez problemov tak si to snad spravi sam, nie? :)
Mimiik
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 25. Jan, 2012, 21:07

Príspevok od používateľa Mimiik »

Projektory su fakt taka vec ktora ked sa prehrieva tak ruky od nej prec, lampy su sami o sebe drahe, tazko sa rozoberaju a este tazsie skladaju pokial ich nerozoberas kazdy den :) asi kupil ako vravi zlu lampu ktora hreje ako pekac takze to nestiha chladit.
Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D

Hero 4670k validator
CSman
Používateľ
Používateľ

diki moc za rady :) a co vravite na typ pb 2250 benq tento som pozeral je trosku drahsi ale bez vady mate s tym nejake skusenosti ?
Mimiik
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 25. Jan, 2012, 21:07

Príspevok od používateľa Mimiik »

Tazko povedat, clovek musi vidiet, kazdy projektor inac svieti pri roznych svetelnych podmienkach... :) Treba vidiet, obzvlast ak to chce clovek na hry.
Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D

Hero 4670k validator
CSman
Používateľ
Používateľ

staci to iba na pozeranie filmov hry na tom nebudem hravat
valistar
VIP
VIP

no hry na tom urcite nie, na to potrebujes lepsie rozlisenie. parametricky BenQ PB2250 nevyzera velmi zle... na filmy by ti mal stacit. ale to je model ktory sa prestal vyrabat v roku 2006... urcite chces kupovat X rokov stary projektor? :)
inac aku mas premietaciu vzdialenost? ... obidva tieto projektoy musia byt dost daleko na velky obraz... vid http://www.projectorcentral.com/BenQ-PB ... or-pro.htm
CSman
Používateľ
Používateľ

noo tak vies na novy nemam a zato som pozeral nejaky lacny z bazaru lebo planoval som ho nosit na intrak ze by ma moc nebolelo keby sa mu nieco stalo
valistar
VIP
VIP

na intraku mas asi na to malu izbu nie? vsak si tam hod rozmery do kalkulacky. v dvojmetrovej izbe ti to bude robit relativne maly obraz ale bude tak jasny ze ti bude vypalovat oci (za tmy mozno aj nepozeratelne, nvm zavisi... urcite potom eco mod lampy)
CSman
Používateľ
Používateľ

cize na taky maly priestor sa mi to neoplati kupovat mam to tak brat ?
valistar
VIP
VIP

no podla mna nie... no neviem presne ake mas rozmery izby od toho tiez zavisi..

priblizne plati take pravidlo ze ked budes sediet 2 metre od projekcnej plochy tak aby to malo dobry efekt uhlopriecka by mala mat minimalne 2 metre. s tym projektorom bude mat pri 16:9 obraz "len" 142cm takze to musis zvazit ci staci... je to rozmer vacsej telky, ktoru jasne ze za tu cenu nekupis, ale na projektor je to dost malo.

PS: to teplo co ta 200-300W ziarovka to vyprodukuje v tej 6m3 izbe by som nechcel zazit ako bonus k tomuto tropickemu pocasiu :laugh:

Návrat na "Hardware všeobecne"