Notebook na vysoku do 1100€
Notebook na vysoku do 1100€
Zdravim,
uz dlhsie sa obzeram po notebooku na vysku, zuzil som to viacmenej na Lenova rady Y - ale rad si necham poradit aj mimo toho. Teda chcel by som od toho solidny vykon aj v hernom smere, najviac ma oslovila Y580ka, ale tak to vyzera ze upgradovanej verzie (Haswell a GTX760m) sa uz nedockame, lebo ak som spravne pochopil tak jeho miesto prebrala Y500, resp. Y510p.
Y510p vyzera velmi slusne, akurat som stale nerozhodny co sa SLi tyka (aj ked situacia je ohladom kompatibility uz podstatne lepsia). Takisto Optimus pri Y580 bol prijemny bonus (nech funguje ako funguje).
Hadam ze Y500 by som sa uz vyhol uplne, najma kvoli vydrzi - jedna karta sa sice da vybrat, ale stale - Haswell pri Y510p vydrzi solidne pomaha. Notebook nebude prave zafixovany na jedno miesto - s tym ze herny/multimedialny notebook prave kompatkny nebude som sa uz zmieril, akurat aspon ta vydrz na bateriu by mala byt vdaka Haswellu a GTX 7XXm lepsia.
Teda u mna to vyzera najma na Y510p, preto by som sa rad opytal ci tu s tymto modelom ma niekto blizsie skusenosti - co sa tyka vydrze na bateriu, vydrze materialu a pod. Vdaka za vsetko info !
Y580 https://www.alza.sk/lenovo-ideapad-y580 ... 456289.htm
Y500 https://www.alza.sk/lenovo-ideapad-y500 ... 452840.htm
Y510p https://www.alza.sk/lenovo-ideapad-y510 ... 439881.htm
uz dlhsie sa obzeram po notebooku na vysku, zuzil som to viacmenej na Lenova rady Y - ale rad si necham poradit aj mimo toho. Teda chcel by som od toho solidny vykon aj v hernom smere, najviac ma oslovila Y580ka, ale tak to vyzera ze upgradovanej verzie (Haswell a GTX760m) sa uz nedockame, lebo ak som spravne pochopil tak jeho miesto prebrala Y500, resp. Y510p.
Y510p vyzera velmi slusne, akurat som stale nerozhodny co sa SLi tyka (aj ked situacia je ohladom kompatibility uz podstatne lepsia). Takisto Optimus pri Y580 bol prijemny bonus (nech funguje ako funguje).
Hadam ze Y500 by som sa uz vyhol uplne, najma kvoli vydrzi - jedna karta sa sice da vybrat, ale stale - Haswell pri Y510p vydrzi solidne pomaha. Notebook nebude prave zafixovany na jedno miesto - s tym ze herny/multimedialny notebook prave kompatkny nebude som sa uz zmieril, akurat aspon ta vydrz na bateriu by mala byt vdaka Haswellu a GTX 7XXm lepsia.
Teda u mna to vyzera najma na Y510p, preto by som sa rad opytal ci tu s tymto modelom ma niekto blizsie skusenosti - co sa tyka vydrze na bateriu, vydrze materialu a pod. Vdaka za vsetko info !
Y580 https://www.alza.sk/lenovo-ideapad-y580 ... 456289.htm
Y500 https://www.alza.sk/lenovo-ideapad-y500 ... 452840.htm
Y510p https://www.alza.sk/lenovo-ideapad-y510 ... 439881.htm
Re: Notebook na vysoku do 1100€
Presne toto ma pri SLi trapi (ak si odmyslim nejake percento nekompatibilnych hier) - teplota a adapter co este solidne zvysi vahu vo vaku napr.xolo napísal:Na SLI riešenie by som rovno byť tebou zabudol, vraj sa to poriadne hreje. Tak isto nezabudni že tam je 170W adapter, čo je celkom poriadna tehla. Y580 je starší model. Mám echo od predajcov Lenovo zariadení tu na slovensku že začiatkom septembra budú mať naskladnené nové modeli vraj je tam šanca že budú aj s haswell procakmi M-kovými. Ja byť tebou počkám ak to neplaší. Staršie modely podľa mňa zlacnejú a bude snáď niečo lepšie na výber.
Nastastie neplasi, prave tak planujem cca v tom rozpati 10.-15. septembra. Mas echo konkretne ohladom nastupcu Y580 alebo len tak vseobecne? Lebo s tou Y580 to vyzera bledo, no.
Nakoniec sa mi ako najlepsia volba javi Clevo, konkretne Clevo W350ST, ale zas je tam zla dostupnost u nas. V CZ/SK je akurat goldmax.cz a ten svoju exkluzivitu vyvazuje cenou .
Mate niekto skusenosti so zahranicnymi retailermi? Ono kupa a doprava sem by nebol taky problem, akurat uplatnovanie zaruky ma zaujima. Niektorí maju collect & return na dva roky (mysn), ale neviem ako to funguje v praxi.
Mate niekto skusenosti so zahranicnymi retailermi? Ono kupa a doprava sem by nebol taky problem, akurat uplatnovanie zaruky ma zaujima. Niektorí maju collect & return na dva roky (mysn), ale neviem ako to funguje v praxi.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
mal som moznost odskusat tu SLI verziu. S prehrievanim nebol vaznejsi problem, ale na celkovej vahe (ak beriem aj adapter) sa to uz prejavilo. Ale SLI by som proste neriesl, radsej 1 GPU a poriadnu. DObre ti radia pockat na HASWELL. Minimalne ceny terajsich NB pojdu dolu.
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
Haswell modely uz na trhu su, zmienovane Lenovo Y510p a Clevo W350ST oba uz funguju na Haswell architekture. To iste sa tyka GPU, teda 2xGT750M pri Y510p a GTX765M pri W350ST. Nevidim zmysel ist teraz do Ivy/Sandy Bridge, preto som podobne modely ani nezvazoval. SLi ma nelaka, ale obdobny pomer vykonu a ceny som z dostupnejsich vyrobcov nasiel len pri MSi ale MSi by som sa radsej vyhol.HellAngel napísal:mal som moznost odskusat tu SLI verziu. S prehrievanim nebol vaznejsi problem, ale na celkovej vahe (ak beriem aj adapter) sa to uz prejavilo. Ale SLI by som proste neriesl, radsej 1 GPU a poriadnu. DObre ti radia pockat na HASWELL. Minimalne ceny terajsich NB pojdu dolu.
Teda jedine ze by do toho mesiaca prisiel novy, necakany model, co je dost neiste riesenie. Ale momentalne ma nic ine nenapada ako cakat.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Okt, 2010, 14:45
akurát vo svoje téme riešim podobný problém: http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 29&t=95057
tiež ma dosť zaujala tá Y580ka
Hlavnú výhodu ktorú SB/IB modely majú je dostupnosť a cena
Tá verzia s Haswellom ma až tak neláka práve kvôli tomu SLI
Je vôbec dostupná i nejaká varianta so single GPU?
tiež ma dosť zaujala tá Y580ka
Hlavnú výhodu ktorú SB/IB modely majú je dostupnosť a cena
Tá verzia s Haswellom ma až tak neláka práve kvôli tomu SLI
Je vôbec dostupná i nejaká varianta so single GPU?
Ak su SB/IB modely lacnejsie tak je to len docasny stav kym Haswell nepreberie trh, kedze ide o dalsiu generaciu. Pri Y510p (resp Y500 - to je verzia s IB) je SLi riesene tak ze druha graficka je tam zapojena cez Ultrabay a mozes ju kedykolvek odpojit a vybrat. Y510p nema Optimus, ale manualne sa graficka prepinat da. Teda mas vlastne tri graficke rezimy - SLi, single GT750M alebo integrovany Intel (pri Haswell verzii to bude tusim HD4600, co je na IGPU obstojny kusok). Napr. co sa tyka vydrze na baterku tak tam vyuzivanie len IGPU vytvori slusny rozdiel oproti SLi. Haswell tiez pomoze. Nizsie verzie sa dokonca predavaju len s jednou GT750M, teda vobec to nemusi byt SLi masina. Akurat ze vykon jednej GT750m je dost slaby pre take fullHD novsie hry. Stale sa to da riesit tak ze napr. doma, zapojeny do elekt. siete pojdes na SLi. Ak budes chciet vydrz tak jednu kartu odstranis (netreba nic srubovat apod. pokial viem, deviza tej ich Ultrabay) a prepnes sa na IGPU. Myslim ze by to malo ist dokonca bez rebootu. Kazdopadne dobra vydrz na bateriu asi nebude hlavny ciel ak sa obzeras po podobnom notebooku .
Mne sa velmi pozdava spominany Clevo W350ST, za cenu Y510p sa da nakonfigurovat verzia s GTX765M (vykonovo velmi blizka GTX750m v SLi), i7 4700MQ (4th gen, teda Haswell), 750GB 7200rpm HDD + 64GB SSD, 8GB DDR3 1600Mhz... Navyse vdaka single GPU rieseniu to ide s nVidia Optimus. Jediny problem je, ako som spominal, uplatnovanie zaruky u nas - dostupnost nie je taky problem .
Mne sa velmi pozdava spominany Clevo W350ST, za cenu Y510p sa da nakonfigurovat verzia s GTX765M (vykonovo velmi blizka GTX750m v SLi), i7 4700MQ (4th gen, teda Haswell), 750GB 7200rpm HDD + 64GB SSD, 8GB DDR3 1600Mhz... Navyse vdaka single GPU rieseniu to ide s nVidia Optimus. Jediny problem je, ako som spominal, uplatnovanie zaruky u nas - dostupnost nie je taky problem .
-
- Používateľ
nakoľko to neplánujem na dlhodobé hranie - na to mám predsa komp, tak ten výkon nie je až tak pre mňa podstatný
Ide len o to aby to zvládlo nejaké to občasné hranie, ked budem mimo kompu
výdrž na baterku mi stačí okolo tých 4 až 5 hodín - nie je to pre mňa až tak vysoká priorita, nakoľko ho neplánujem na dlhodobú prácu na baterke (tu by som pozeral skôr nejaké 13ky ). Každý pozerá na niečo iné
ono rád by som sa pozeral aj po nejakých modeloh s haswellom, len keby mali podobnú konfiguráciu ako modeloch s SB/IB
Další problém je ich aj reálna dostupnosť.
A kedže výrobcom leží na skladoch dosť modelov s SB/IB, tak ani neočakávam že sa s modelmi s Haswellom budú nejako extra veľmi ponáhľať
ono Y510p je zaujímavý kúsok, ale to SLI riešeni rozhodne prevádzkovým vlastnostiam pri plnom vyťažení na elektrike rozhodne neprospeje
To Clevo tiež nevyzerá zle ale ako hovoríš problém je tá záruka
Každý model bude mať nejaké tie muchy a nič nebude úplne ideálne
Ide len o to aby to zvládlo nejaké to občasné hranie, ked budem mimo kompu
výdrž na baterku mi stačí okolo tých 4 až 5 hodín - nie je to pre mňa až tak vysoká priorita, nakoľko ho neplánujem na dlhodobú prácu na baterke (tu by som pozeral skôr nejaké 13ky ). Každý pozerá na niečo iné
ono rád by som sa pozeral aj po nejakých modeloh s haswellom, len keby mali podobnú konfiguráciu ako modeloch s SB/IB
Další problém je ich aj reálna dostupnosť.
A kedže výrobcom leží na skladoch dosť modelov s SB/IB, tak ani neočakávam že sa s modelmi s Haswellom budú nejako extra veľmi ponáhľať
ono Y510p je zaujímavý kúsok, ale to SLI riešeni rozhodne prevádzkovým vlastnostiam pri plnom vyťažení na elektrike rozhodne neprospeje
To Clevo tiež nevyzerá zle ale ako hovoríš problém je tá záruka
Každý model bude mať nejaké tie muchy a nič nebude úplne ideálne
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
tak zahras si aj na tom co mam v popise. i5 s gt 555m. Ak to chces len tak na obcasne spustenie hry, tak vobec neries tak drahu masinu
uplne staci:
http://www.alza.sk/asus-x550vb-xo016-d458318.htm
uplne staci:
http://www.alza.sk/asus-x550vb-xo016-d458318.htm
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
Aha, tak to asi nehladas to iste co ja, kedze ja v podstate hladam nahradu desktopu vzhladom na to ze idem mimo svojho desktopu. Ze ti 4 az 5 hodin staci tak mne to uplne staci tiez, ale to co som pisal ohladom Y510p na IGPU - je to sice podstatne lepsia vydrz ako pri SLi, ale stale mozes byt rad ak s tym trhnes 4 hodiny. Mna starsie notebooky naucili byt ocenit aj 1,5h, takze v tomto ohlade niesom tak narocny .
Ako som spominal, vyzera to ze hladas iny notebook, teda asi by bolo vhodnejsie to riesit v oddelenych temach (no offense ). Idealna masina sa pri realnych narokoch najst da.
Situacia s Haswellom nie je taka biedna ako pises, pozri sa po eshopoch, Intelov 4. generacie najdes dost aj teraz.
Ako som spominal, vyzera to ze hladas iny notebook, teda asi by bolo vhodnejsie to riesit v oddelenych temach (no offense ). Idealna masina sa pri realnych narokoch najst da.
Situacia s Haswellom nie je taka biedna ako pises, pozri sa po eshopoch, Intelov 4. generacie najdes dost aj teraz.
-
- Používateľ
oddelená téma už je + písal som to už o pár postov vyššie: http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 29&t=95057 (pokiaľ má niekto pripomienky k môjmu výberu smerujte sem) - už len kvôli oddeleným threadom, nech teda nemusíme riešieť rozdielne veci v jednom vlákne a zbytočne to naťahovať
samozrejme cením si kritiky a aspoň som si trochu rozšíril možnosti kam ešte pozerať
Ako samozrejme že modelov s Haswellom môže byť dosť a aj je, ale zrovna u značiek ktorým by som rád vyhol (MSI, Acer). A značky do ktorých by som chcel ísť nemusia ponúkať zrovna presne to čo hľadám (Lenov, Dell).
Hold, každý máme iné požiadavky a očakávame od toho niečo iné.
Ohľadom výdrže baterky budem spokojný aj za tie 4 hodiny - aspon pri počiatkoch. Videl som ako to ide postupom času rapídne dole.Čiže i tie 4 hodiny budú solídny základ. Pri súčasnom stroji som rád i za 45 minút
Inak pokiaľ hľadáš nejaký ten desktop replacement čo tak sa tež skúsiť pozrieť po nejakých Alienwaroch? Tam by nemusel byť až taký problém so zárukou
Každopádne želám veľa štastia s hľadaním, jednoduché to veru nebude
samozrejme cením si kritiky a aspoň som si trochu rozšíril možnosti kam ešte pozerať
Ako samozrejme že modelov s Haswellom môže byť dosť a aj je, ale zrovna u značiek ktorým by som rád vyhol (MSI, Acer). A značky do ktorých by som chcel ísť nemusia ponúkať zrovna presne to čo hľadám (Lenov, Dell).
Hold, každý máme iné požiadavky a očakávame od toho niečo iné.
Ohľadom výdrže baterky budem spokojný aj za tie 4 hodiny - aspon pri počiatkoch. Videl som ako to ide postupom času rapídne dole.Čiže i tie 4 hodiny budú solídny základ. Pri súčasnom stroji som rád i za 45 minút
Inak pokiaľ hľadáš nejaký ten desktop replacement čo tak sa tež skúsiť pozrieť po nejakých Alienwaroch? Tam by nemusel byť až taký problém so zárukou
Každopádne želám veľa štastia s hľadaním, jednoduché to veru nebude
Ja viem ze je, ale moc sa ti tam toho neriesi, preto som pisal .
S tymi znackami to mam podobne, akurat ze to mame vzhladom na naroky dost nestastne preferencie, kedze obe znacky su zamerane na iny druh notebookov. Jasne, daju sa najst slubne kusy, len zas Lenovo je povestne ich ThinkPadmi, nie az tak IdeaPadmi, apod.
Alienware, no, ak si vsimnes nazov temy tak tam sa naskyta problem s cenou. Tym ze hladam nahradu desktopu nemyslim ze hladam najlepsiu hernu masinu na trhu, ani moj desktop nie je a ani svojho casu nebol taky high-end. Teda nieco vo vykonovej urovni Y510p je idealne. Coz je taka 4700QM i7 + GTX760/765 (teda kludne aj 770, len tam uz to zvykne poskocit cenovo nad limity). Vyzera to u mna tak ze pockam do +/- 10. septembra a uvidim ci sa objavi nejaky spasitel alebo ostanem tam kde som teraz. Snad sa nieco postasti.
S tymi znackami to mam podobne, akurat ze to mame vzhladom na naroky dost nestastne preferencie, kedze obe znacky su zamerane na iny druh notebookov. Jasne, daju sa najst slubne kusy, len zas Lenovo je povestne ich ThinkPadmi, nie az tak IdeaPadmi, apod.
Alienware, no, ak si vsimnes nazov temy tak tam sa naskyta problem s cenou. Tym ze hladam nahradu desktopu nemyslim ze hladam najlepsiu hernu masinu na trhu, ani moj desktop nie je a ani svojho casu nebol taky high-end. Teda nieco vo vykonovej urovni Y510p je idealne. Coz je taka 4700QM i7 + GTX760/765 (teda kludne aj 770, len tam uz to zvykne poskocit cenovo nad limity). Vyzera to u mna tak ze pockam do +/- 10. septembra a uvidim ci sa objavi nejaky spasitel alebo ostanem tam kde som teraz. Snad sa nieco postasti.
Vdaka za info ohl. Y510p, nieco podobne som sa docital v recenziach.
Dlhsie som rozmyslal ci pojdem do nejakeho ultrabooku, popr. Thinkpadu, ale nakoniec som sa rozhodol ze radsej nieco vykonnejsie, s tym ze pocitam s 'danou za vykon'. Ultrabooky navyse nijak slavne chladenie grafickej asi mat nebudu vzhladom na rozmery, ale mozno sa mylim a je to riesene fenomenalne .
Dlhsie som rozmyslal ci pojdem do nejakeho ultrabooku, popr. Thinkpadu, ale nakoniec som sa rozhodol ze radsej nieco vykonnejsie, s tym ze pocitam s 'danou za vykon'. Ultrabooky navyse nijak slavne chladenie grafickej asi mat nebudu vzhladom na rozmery, ale mozno sa mylim a je to riesene fenomenalne .