cely vikend som testoval dvoje repro do ,,100,, eciek (microlab 6c a kurzweil ks 40a). Kazde maju nieco do seba, tak dufam, ze shrniem klady a zapory a niekomu to bude k pomoci. Este podotikam nie som audiofil, takze to berte ako subjektivny nazor.
Zvukovy prejav je u oboch nadherny, aspon pre mna, kde som prechadzal z geniusov 5.1. Je to neporovnatelny rozdiel. Cena u oboch je vyhodna kurzweil som bral za 87.-- eciek z muziker.sk a microlaby mi zapozical kamos, on ich bral za 119,-- eur z shark.sk. Cena zodpoveda kvalite.
No, ale k veci: microlab na mna posobia ,,drzejsim,, dojmom. Maju silnejsie basy, co je pocutelnejsie. Viac sa mi osvedcili na rychlejsiu hudbu - dance, rock, metal, house ... kde ich prejav je citelnejsi v hlasnejsom pocuvani. Zdalo sa mi ale, ze pri tom stracaju kvalitu v stredovej hladine. Kurzweil sa mi osvedcili viac pri pocuvani pomalsich rytmov a pri hudbe, ktora kladie doraz na hlasovy prejav. (opera, pomale rytmi, jazz, pri hudbe z gramofonu...).
Ja som sa rozhodol pre kurzweil ks 40 a, pre mna je to v tejto cenovej hladine top. Microlab sa hodi viac pre hracov na pc, ale ani s jednymi neurobite chybu. a este microlaby maju dialkove ovladanie, co ks 40a nemaju. To moze byt, pre niekoho velkou prekazkou.
Ja to idem vyriesit lepsou externou zvukovou kartou. (Creative Sound Blaster X-Fi HD alebo Creative X-Fi Surround 5.1 PRO - nie som este rozhodnuty

)
Dufam, ze to niekomu pomoze. majte sa