PROBLEM CPU alebo MB ??
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Aug, 2013, 21:56
PROBLEM CPU alebo MB ??
Caw,
mám problém s doskou ASUS P7P55D-E alebo s procesorom Intel Core i5 2.8 Ghz (Nikdy som ho netaktoval ... nebolo treba ). Teda na doske svieti červená LED CPU a nič nejde, doska roztočí všetky vetráky,aj na grafike, zdroj je dobrý hodnoty som pomeral ... Problém je však, že neviem či je zlá doska alebo CPU.
Celý problém začal keď som raz večer normálne vypol comp a ráno som ho chcel zapnúť, ale už svietila červená LED pri CPU. Tak som dal dole chladič aj procák a zistil som, že mám ohnutých pár pinov na pätici ( nechápem ako sa to stalo) , no takže piny som ohol naspäť a na dáky 5. pokus to išlo ale na ďalší deň to isté zase PC nešlo tak som poslal dosku do opravy(HW servis ) na výmenu pätice. Doska mi prišla všetko som správne založil, ale stále svieti červená LED pri CPU takže teraz neviem či je zlá doska alebo CPU.
PS: komp má asi 2 a pol roka
mám problém s doskou ASUS P7P55D-E alebo s procesorom Intel Core i5 2.8 Ghz (Nikdy som ho netaktoval ... nebolo treba ). Teda na doske svieti červená LED CPU a nič nejde, doska roztočí všetky vetráky,aj na grafike, zdroj je dobrý hodnoty som pomeral ... Problém je však, že neviem či je zlá doska alebo CPU.
Celý problém začal keď som raz večer normálne vypol comp a ráno som ho chcel zapnúť, ale už svietila červená LED pri CPU. Tak som dal dole chladič aj procák a zistil som, že mám ohnutých pár pinov na pätici ( nechápem ako sa to stalo) , no takže piny som ohol naspäť a na dáky 5. pokus to išlo ale na ďalší deň to isté zase PC nešlo tak som poslal dosku do opravy(HW servis ) na výmenu pätice. Doska mi prišla všetko som správne založil, ale stále svieti červená LED pri CPU takže teraz neviem či je zlá doska alebo CPU.
PS: komp má asi 2 a pol roka
Re: PROBLEM CPU alebo MB ??
No takto, skus najprv toto:
Vyber cpu a poriadne skontroluj peticu, aj ked je nova, ci niektore piny niesu ohnute, peticu vyfukaj bud ustami alebo ak mas kompresor tak aj nim-mne to raz pomohlo
Piny na cpu utri isopropylom-je to lieh na cistenie, taktiez aj na ram.
Resetni BIOS.
Skus pustit samotnu dosku, cize len so zdrojom, cpu a ramkou, mozes aj bez chladica, daj na cpu prst mal by sa zahrievat a pozeraj ci shasne cpu led, ak sa nezahrieva moze byt KO doska ale aj cpu. Ak sa troska vyznas a mas merak mozes odmerat napajanie CPU.
Ak mas niekde poblis daky obchod-servis s pc, tak si zober dosku a cpu tam, a nak ti skusia tvoj cpu v inej doske, pripadne dosku tvoju s inym cpu a hnet budes vediet co je KO.
Vyber cpu a poriadne skontroluj peticu, aj ked je nova, ci niektore piny niesu ohnute, peticu vyfukaj bud ustami alebo ak mas kompresor tak aj nim-mne to raz pomohlo
Piny na cpu utri isopropylom-je to lieh na cistenie, taktiez aj na ram.
Resetni BIOS.
Skus pustit samotnu dosku, cize len so zdrojom, cpu a ramkou, mozes aj bez chladica, daj na cpu prst mal by sa zahrievat a pozeraj ci shasne cpu led, ak sa nezahrieva moze byt KO doska ale aj cpu. Ak sa troska vyznas a mas merak mozes odmerat napajanie CPU.
Ak mas niekde poblis daky obchod-servis s pc, tak si zober dosku a cpu tam, a nak ti skusia tvoj cpu v inej doske, pripadne dosku tvoju s inym cpu a hnet budes vediet co je KO.
i7 8700K@5GHz, Asus Rog Z370-F, 16GB DDR4 2800MHz, EVGA GTX 1080Ti FTW3, 3TB HDD + 256GB SSD M2, Corsair 850W, Cooler Master ML240L RGB, NZXT 450 case...
-
- Nový používateľ
Takže presne toto som urobil niekoľko krát, ale neviem ako pomerať to napájanie CPU ?? Myslíš konkrétne piny alebo napájanie zo zdroja, to som zmeral je to 11.89 V. Nemeral som tu 24 pin konektor, ale 8 pinn.
Jediné čo mi zostáva je ísť do toho servisu, no som zvedavý čo zase zapýtajú...
Jediné čo mi zostáva je ísť do toho servisu, no som zvedavý čo zase zapýtajú...
- spencer
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
mňa by iba zaujmalo ako mohol fingovať ten procesor s ohnutými pinmi to si musel ohnuť asi pri demontáži aj to je ale umenie . ja myslím že to bude doska keĎ ti raz nabehol na piatý pokus mala by to byť ona
Spoiler: ukázať
a ta cervena LED podla manualu dosky indikuje co? Chybu coho?
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
-
- Nový používateľ
Tá červená LED znamená, že je niečo zle s proceserom...
Mám také tušenie, že tie piny sa ohli keď niekto buchol to PC a tým,že sa nadvihol chladič a potom následne ohol tie piny. A ešte ktomu, že mi to nabehlo na piaty raz, to znamená že som asi päť krát ohýbal tie piny keďže na prvý krát sa mi to očividne nepodarilo (nemám v oku mikroskop)
Mám také tušenie, že tie piny sa ohli keď niekto buchol to PC a tým,že sa nadvihol chladič a potom následne ohol tie piny. A ešte ktomu, že mi to nabehlo na piaty raz, to znamená že som asi päť krát ohýbal tie piny keďže na prvý krát sa mi to očividne nepodarilo (nemám v oku mikroskop)
tak vidis, problem bude na 99% v cpu
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
Napajanie cpu sa mera na kondenzatoroch blizko petice CPU. No pokym nieje zalozeny cpu nameriam tam zrejme prd. Doska sa pusti bez cpu? Teda ci roztoci fan cpu, ak ano odmeraj to napetie, ale isto tam bude. Doska bude ok, no cpu nie.
i7 8700K@5GHz, Asus Rog Z370-F, 16GB DDR4 2800MHz, EVGA GTX 1080Ti FTW3, 3TB HDD + 256GB SSD M2, Corsair 850W, Cooler Master ML240L RGB, NZXT 450 case...
-
- Nový používateľ
OK no takže volali zo servisu a samozrejme IDIOTI povedali, že nemajú taký CPU atď a že sa mi oplatí kúpiť novú dosku že to stojí 50 E no tak to mi pomohli LOL
- spencer
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Takže tvrdia že je vadny procesor hej? No potom by som bral,nejakú bazarovku s možnosťou odskusania a pokiaľ by išiel ako má tak aj zaplatenia inak by.sa obchod nekonal. Tu na fóre je to bežné zaužívané.
Spoiler: ukázať
nie, oni tvrdia, ze je vadna doska. Inak by mu neradili, ze sa mu oplati kupit zakladnu dosku.
-
- Nový používateľ
JJ no kašlem nato už som stým stratil veľa času ... Idem radšej dačo nové zohnať
Ešte skúsim to napätie pomerať, ale tipujem že to ajtak nepôjde.
Ešte skúsim to napätie pomerať, ale tipujem že to ajtak nepôjde.