Cooler na RAID controller
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Cooler na RAID controller
Zdravim,
po namontovani som sa nemilo prekvapil, ked Dell H310 hrialo riadne, nieco ako Nvidia Quadro FX1400 bez fanu.
Po par minutach bol chladic riadne horuci, avsak ziadne zaznami o teplote ani v Megaraid storage manager , ani v nastaveniach karty.
Chcel by som domontovat vacsi cooler + aspon 80mm FAN na 5V. Vedeli by ste nieco poradit ?
Akualne rozmery: 40x40x10mm
prikladam aj foto:
http://img163.imageshack.us/img163/4710/5jfw.jpg
po namontovani som sa nemilo prekvapil, ked Dell H310 hrialo riadne, nieco ako Nvidia Quadro FX1400 bez fanu.
Po par minutach bol chladic riadne horuci, avsak ziadne zaznami o teplote ani v Megaraid storage manager , ani v nastaveniach karty.
Chcel by som domontovat vacsi cooler + aspon 80mm FAN na 5V. Vedeli by ste nieco poradit ?
Akualne rozmery: 40x40x10mm
prikladam aj foto:
http://img163.imageshack.us/img163/4710/5jfw.jpg
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Re: Cooler na RAID controller
Tam by pekne sadol pasiv zo starej mobo sc 478 a pod.
Epox mali krásne medené pasívy .
Alebo na to dať malý 40x40 fan na 5v
Epox mali krásne medené pasívy .
Alebo na to dať malý 40x40 fan na 5v
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
nazdaaaaaar Chris, ja som to tiez nevydrzal a pridrbal som tam ventilatorcek - odvtedy je h310 absolutne studena aj pri obrovskych raid5 zapisoch kedy pocita parity. Bez toho bola furt horuca ako slak.
narval som to nahulvata srobikmi medzi tie rebra a este som ich aj sedliacky prihol aby sa srobikom nechcelo vypadnut
obrazok snad spravim rano.
narval som to nahulvata srobikmi medzi tie rebra a este som ich aj sedliacky prihol aby sa srobikom nechcelo vypadnut

Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- Chris
- Pokročilý používateľ
si tam dal 40mm fan ? stacilo to ?
Ja rozmyslam vymenit za vacsi hlinik a dat na to 80mm na 5V.
Ja rozmyslam vymenit za vacsi hlinik a dat na to 80mm na 5V.
-
- Pokročilý používateľ
40mm fufŕnik... čože fufŕnik ale rovno minifufŕňíča
rebrá H310tky sfleku chladné jak mŕtvy bizón.
Uz sa k tomu stroju nedostanem tak aby som to pekne odfotil kedze je v produkcii, tak davam bastardske foto co som porobil v procese vzniku :
http://uloz.to/xDadyX51/obrazocky-rar
drateny model fungoval absolutne v pohode, potom som z nejakeho dovodu chytil paniku a rozhodol som sa posilnit riesenie aby prezilo atomovu vojnu = vrazit medzi rebra srobiky, prihnut rebra aby srobiky krcovito drzali, no proste estét... mal som to takto davno predtym ako sme spolu kupili hentie dve karty cize nejakych par mesiacov, dodnes drzi spolahlivo.

Uz sa k tomu stroju nedostanem tak aby som to pekne odfotil kedze je v produkcii, tak davam bastardske foto co som porobil v procese vzniku :
http://uloz.to/xDadyX51/obrazocky-rar
drateny model fungoval absolutne v pohode, potom som z nejakeho dovodu chytil paniku a rozhodol som sa posilnit riesenie aby prezilo atomovu vojnu = vrazit medzi rebra srobiky, prihnut rebra aby srobiky krcovito drzali, no proste estét... mal som to takto davno predtym ako sme spolu kupili hentie dve karty cize nejakych par mesiacov, dodnes drzi spolahlivo.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- Chris
- Pokročilý používateľ
nakoniec mi doniesol kolega cooler zo starsie cpu, ale bez toho upinacieho drotiku 50x50x30mm, ak by niekto mal ten upinaci drotik velmi by som to ocenil.
Zatial som to uchytil plastovymi SKpaskami, 80mm fan na 7V a uz pocujem aky mam hlucny pc, ale chladic je uplne chladny.
Este cakam na dalsi disk a idu do raid5.
Zatial som to uchytil plastovymi SKpaskami, 80mm fan na 7V a uz pocujem aky mam hlucny pc, ale chladic je uplne chladny.
Este cakam na dalsi disk a idu do raid5.
- Chris
- Pokročilý používateľ
tak podarilo sa mi najst taky drot a poohynat , sedi to ako origo
http://img809.imageshack.us/img809/7127/fjck.jpg
http://img11.imageshack.us/img11/2885/39bx.jpg
ak je fan vypnuty, nahreje sa na teply ale nie horuci po 15-20min a tak ostane. Ak tam ide ten fan na 5V tak je uplne vlazny, len skoda ze to huci. Musim kupit nejaky kvalitnejsi.
http://img809.imageshack.us/img809/7127/fjck.jpg
http://img11.imageshack.us/img11/2885/39bx.jpg
ak je fan vypnuty, nahreje sa na teply ale nie horuci po 15-20min a tak ostane. Ak tam ide ten fan na 5V tak je uplne vlazny, len skoda ze to huci. Musim kupit nejaky kvalitnejsi.

-
- Pokročilý používateľ
na piatich voltoch to huci ? Neverim.
Mas to urcite na 5v? Standartne ten fan pyta 12V a nevidim ze by si mal upraveny konektor. Na tvojom mieste by som spravil to ze by som odcvakol konektor co tam mas a pripichol 12V drot rovno na 5V vetvu zo zdroja, na akykolvek konektor ktory najdes. Inak povedane, prerobil by som tento ventilator z default 12V na tvojich 5V. Tocit sa bude, chladit bude, hucat podla mna nebude ani nahodou. Xkrat som to takto spravil s ventilatormi priamo v zdrojoch a dokonca tie zdroje aj dlhodobo prezili
zmenili sa na uplne nepocutelne. Neuveris ale z takejto upravy fotky nemam a to sa mi fakt nestava casto.
Samozrejme ze takto prerobeny vetrak zdroja nesmie byt jediny vytvárač "prievanu" v bedni lebo upecies komponenty.
Mas to urcite na 5v? Standartne ten fan pyta 12V a nevidim ze by si mal upraveny konektor. Na tvojom mieste by som spravil to ze by som odcvakol konektor co tam mas a pripichol 12V drot rovno na 5V vetvu zo zdroja, na akykolvek konektor ktory najdes. Inak povedane, prerobil by som tento ventilator z default 12V na tvojich 5V. Tocit sa bude, chladit bude, hucat podla mna nebude ani nahodou. Xkrat som to takto spravil s ventilatormi priamo v zdrojoch a dokonca tie zdroje aj dlhodobo prezili

Samozrejme ze takto prerobeny vetrak zdroja nesmie byt jediny vytvárač "prievanu" v bedni lebo upecies komponenty.
- Chris
- Pokročilý používateľ
Lol, samozrejme to mam pripojene na 5V, mam taku molex 4pin redukciu, kde mam vyvedenych 5V na fan 3pin a huci to. Mam tam 3x120mm fany na prievan s 500-600rpm a to je skoro nepocutelne.
-
- Pokročilý používateľ
tak uz som ticho
ked to na 5V huci tak na 12V to potom co? Jaaaaaj to mas fan zo serveru s 15000rpm asi
este mozno skusit podvihnut ten fan centimeter alebo dva od rebier... pripadne ked nejako mozes, tak ho skus "offsetnut" aby neprekryval komplet cely chladic ale len povedzme polovicku. Polovicka teda bude fukat mimo rebier, polovicka do rebier. A posledna moznost, samozrejme uplne iny vetrak.

este mozno skusit podvihnut ten fan centimeter alebo dva od rebier... pripadne ked nejako mozes, tak ho skus "offsetnut" aby neprekryval komplet cely chladic ale len povedzme polovicku. Polovicka teda bude fukat mimo rebier, polovicka do rebier. A posledna moznost, samozrejme uplne iny vetrak.
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
jj , podložky pomôžu .
Skús tú karbobrúsku hodiť na 3,3V a ak aj tam ho bude moc točiť tak hoď + na 5V - na 3,3V a na fane budeš mať 1,7V - niektorým malým hučadlám to stačí
Skús tú karbobrúsku hodiť na 3,3V a ak aj tam ho bude moc točiť tak hoď + na 5V - na 3,3V a na fane budeš mať 1,7V - niektorým malým hučadlám to stačí

Spoiler: ukázať