Notebook cca 500€
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 10. Júl, 2010, 22:21
Re: Notebook cca 500€
Akurat so Ti chcel sem hodit.Tak co ,da sa to v pripade vadnej ram vymenit svojpomocne alebo nie? Ist do toho asusu alebo nie.Ak nie tak co z tych notebookov mam kupit,je to fakt cenovy strop.
Nie vymenit sa neda... Kazdopadne nikto ti nezaruci ktory kus dostanes.. podla tych komentov existuju aj bez integrovanej RAM s dvoma slotmi..
Aj tak by som volil ten ASUS..
Aj tak by som volil ten ASUS..
Spoiler: ukázať
-
- Používateľ
Ak by s isiel predsa do asusu a odide ramka na tej doske,bude mi fungovat book ked tam dam druhu ramku do toho slotu?
RAMky (takmer vobec) neodchadzaju
.. Musia byt vadne uz od kupy...
Neslo by to, lebo ta pokazena RAM by bola stale zapojena.......

Neslo by to, lebo ta pokazena RAM by bola stale zapojena.......
A načo chceš ten Notebook využívať ?
Mobo Asus PRIME B450 Plus CPU Ryzen 7 5800X3D (Noctua NH-U12S + dual fan Noctua NF-A12) GPU MSI GeForce RTX 3070 Ventus 3X RAM G.Skill Ripjaws V F4-4000C18D-32GVK SSD Silicon Power P34A80 CASE Lancool 205 PSU Corsair RM550x case cooling: exhaust 2x Noctua F12, in-take 2x Lian Li 120mm
NB: Dell E7470 Skylake Core i5 + 16GB RAM + FHD IPS Foun: Oppo Reno 5Z
Main server: Asus PRIME A320M-K + Ryzen 5 2600 + GTX 1660Ti + 32GB Ram
NAS: QNAP TS-128 - 2TB Seagate Iron Wolf + MikroTik RB952
Peripherals: Dual monas setup 27" Samsung Odyssey G5 and AOC I2470Sw + Steelseries Apex 5 + Steelseries Rival 3 + QcK + Logitech G435
NB: Dell E7470 Skylake Core i5 + 16GB RAM + FHD IPS Foun: Oppo Reno 5Z
Main server: Asus PRIME A320M-K + Ryzen 5 2600 + GTX 1660Ti + 32GB Ram
NAS: QNAP TS-128 - 2TB Seagate Iron Wolf + MikroTik RB952
Peripherals: Dual monas setup 27" Samsung Odyssey G5 and AOC I2470Sw + Steelseries Apex 5 + Steelseries Rival 3 + QcK + Logitech G435
-
- Používateľ
Bezna kancelarska robota,internet,obcas aj nejake hry,filmy a asi aj prerabka videa(nie Full HD),lebo na Pc mam dvojjadro AMD Athlon II X250.
ono to staci aj i3+dedikovana GPU..
mozno troska lepsia volba i5+dedikovana GPU
mozno troska lepsia volba i5+dedikovana GPU
RAM nerieš (teda okrem toho či sa dá alebo nedá rozšíriť).
Čo mám skúsenosti tak na notebookoch odchádzajú najmä základné dosky (často na nej skape dedikovaná grafika) a displeje. ASUS som mal ja aj brat pred mnohými rokmi (8?), oba sa pokazili. Ja som ho dal na reklamáciu ešte v záruke a frčí dodnes. Zo štyroch Toshíb nám odišla jedna. Mám jeden služobný HP ktorý frčí spoľahlivo a to sa všetci čudujú lebo vraj radi odchádzajú. Ako vravel dakto predo mnou, je to dosť aj o šťastí aký kus dostaneš (a tiež ako sa k nemu správaš).
Displej určite matný, oči ti poďakujú.
Z toho čo je dostupné za dané prachy je na hry jednooký kráľ medzi slepými ten ASUS
Ak sa moc hrať nechceš tak by som skôr pozeral na kvalitu a rozlíšenie displeja, dedikovanú grafiku v tom prípade moc netreba.
Čo mám skúsenosti tak na notebookoch odchádzajú najmä základné dosky (často na nej skape dedikovaná grafika) a displeje. ASUS som mal ja aj brat pred mnohými rokmi (8?), oba sa pokazili. Ja som ho dal na reklamáciu ešte v záruke a frčí dodnes. Zo štyroch Toshíb nám odišla jedna. Mám jeden služobný HP ktorý frčí spoľahlivo a to sa všetci čudujú lebo vraj radi odchádzajú. Ako vravel dakto predo mnou, je to dosť aj o šťastí aký kus dostaneš (a tiež ako sa k nemu správaš).
Displej určite matný, oči ti poďakujú.
Z toho čo je dostupné za dané prachy je na hry jednooký kráľ medzi slepými ten ASUS

Ak sa moc hrať nechceš tak by som skôr pozeral na kvalitu a rozlíšenie displeja, dedikovanú grafiku v tom prípade moc netreba.
Presne som chcel napisat, ze prve co skape bude aj tak doska.. a do 2r umre baterka..
-
- Používateľ
A čo tento:
http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-z500- ... 451282.htm
Zvládol by aj nejaké hry a prerábanie videa?
Alebo mi niečo poraďte v tejto cenovej hladine.
http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-z500- ... 451282.htm
Zvládol by aj nejaké hry a prerábanie videa?
Alebo mi niečo poraďte v tejto cenovej hladine.
Ten tiež nie je zlý, akurát má pomalší procesor bez Boost a menší HDD, ale na prácu vo Win by mal byť rýchlejší vďaka malému cache SSD. No čo som kukal recenziu a obrázky na ňom bez rozobratia celého notebooku nevymeníš nič, ani HDD a ktovie či má vôbec sloty na RAM, radšej by som šiel do toho ASUS lebo 4GB bude IMHO do budúcna málo.
-
- Používateľ
Ďakujem za rady, asi pôjdem nakoniec podľa Vás ako aj podľa seba do toho Asusu.Keby ešte niečo tak píšte.Ešte raz dík.