Problémy s BIOSOM
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Po 12. Aug, 2013, 15:16
Problémy s BIOSOM
Aké problémy môže spôsobovať BIOS v súvislosti s CPU alebo grafickou kartou ? Je v biose nejaká tepená ochrana pred prehriatím CPU alebo Grafickej karty ?
- trojan4x4
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 17. Feb, 2013, 15:55
Re: Problémy s BIOSOM
Pred prehriatím CPU určite, a to tá, že sa vypne. Na notebookoch podtaktuje.
Detto GPU, no ak je prehrievanie neodvratné aj po podtaktovaní, tak ti PC stuhne alebo sa začnú tvoriť artefakty.
Vyriešiš buď skvalitnením chladenia CPU/GPU + airflow ( prietok vzduchu v skrinke )
Skús svoj problém opísať konkrétnejšie.
Detto GPU, no ak je prehrievanie neodvratné aj po podtaktovaní, tak ti PC stuhne alebo sa začnú tvoriť artefakty.
Vyriešiš buď skvalitnením chladenia CPU/GPU + airflow ( prietok vzduchu v skrinke )
Skús svoj problém opísať konkrétnejšie.
Spoiler: ukázať
-
- Nový používateľ
to budem môcť až keď sa dostanem k notebooka na ktorom je ten problém a to bude až v sobotu. Vieš mi povedať na akú teplotu má ochranu CPU? Dá sa to nejako zmeniť?
- trojan4x4
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 17. Feb, 2013, 15:55
Ak sa jedná o Notebook, tak nevidím problém v BIOSe, ale v údržbe. Treba ho dať vyčistiť do servisu, alebo to sprav doma stlačeným vzduchom.
Procesory v Notebookoch ( intel ) bývajú väčšinou stavané na teplotu do 100°C, ak sa mýlim, tak ma opravte niekto. Ak sa ti vypína PC/Notebook, vo väčšine prípadov je na vine teplota a zlé alebo žiadne čistenie komponentov/chladičov. Prepastovať, vyfúkať chladič.
Malo by pomôcť.
Procesory v Notebookoch ( intel ) bývajú väčšinou stavané na teplotu do 100°C, ak sa mýlim, tak ma opravte niekto. Ak sa ti vypína PC/Notebook, vo väčšine prípadov je na vine teplota a zlé alebo žiadne čistenie komponentov/chladičov. Prepastovať, vyfúkať chladič.
Malo by pomôcť.
Spoiler: ukázať
-
- Nový používateľ
aj keď je starý len 3 mesiace no skúsim
- hopkok
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 22. Nov, 2006, 02:00
v tomto pripade zrejme nie, ale moze byt vadna heatpipe od vyroby. O aky book sa jedna?
-
- Nový používateľ
Lenovo Y500 (ten za 829€)
-
- Nový používateľ
tak už to nejako nevypína ale s tým prečistením od prachu to Lenovo má funkciu na to prečistenie viete mi o tej funkcii povedať niečo viac
-
- Nový používateľ
tak dnes mi to znova naskočilo stmavla obrazovka na 2 sek. a potom sa objavilo to upozornenie
Displey driver stopped responding and has recovered
preklad z translate - Ukazovateľom vodič prestal reagovať a bol obnovený
to znamená že je problém asi z ovládačmi grafickej karty, alebo niečo v nastavení ???
Displey driver stopped responding and has recovered
preklad z translate - Ukazovateľom vodič prestal reagovať a bol obnovený
to znamená že je problém asi z ovládačmi grafickej karty, alebo niečo v nastavení ???