BIOS (DFI)

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
Používateľov profilový obrázok
Powell
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 15. Sep, 2005, 20:00

BIOS (DFI)

Príspevok od používateľa Powell »

Chcem sa spitat jak spravne mam flashnut bios respektive ho updatnut.Precital som si s tejto stranky cely clanok http://www.svethardware.cz/art_doc-39EB ... 06ADB.html

No len sa my to zda byt celkom zdlhave a mozno aj zlozite.Zakladnu dosku mam DFI NF4 Lan Party Ultra-D a dany Bios som si stiahol z tejto stranky:http://us.dfi.com.tw/Support/Download/b ... =A&SITE=US

V danom clanku na svethardweri pisali ze dany BIOS ma mat len tieto velkosti:1Mbit (128 kByte) BIOS - 131072 byte
2Mbit (256 kByte) BIOS - 262144 byte
4Mbit (512 kByte) BIOS - 524288 byte
8Mbit (1 MByte) BIOS - 1048576 byte

No co som si stiahol s danej stranky tak sa to teda nezhoduje.Autor v clanku spominal hlavne dosku Asus no len ja mam DFI.Tusim ze je tu dost ludi ktori maju prave moju dosku DFI NF4 LP Ultra-D a tak sa chcem spitat jak mam presne postupovat pri update od uplneho zaciatku teda od naformatovanie diskety biosu popripade nejaky odkaz kde je vsetko presne napisane ako postupovat.

Disketovu mechaniku mam samozrejme normalnu cez radic zakladnej dosky nie teba externu cez usb a pod.Znacka dis.mechaniky je Sony.

Naviac my pride trocha cudne ze s naformatovanej diskety ktora az potom jede spustit cez dos ma plno suborov ktore maju dokopy okolo 867 kb a neviem ako sa my tam zmesti dany Bios.Jedine ze zmazem niektore subory co sa my zda velmy cudne.

Taktiez sa chcem spitat,autor na tom Svethardwery uviedol ze updatovani Biosu je celkom nebezpecne a je mozne si dokazit dosku,plati to aj pri doskach DFI?No a to by som nerad riskoval pri mojej novej zostave,ja len vsetko na istotu.

Autor este spominal nieco ako revizia (alebo nieco ako vyssi model dosky)na mojej doske som nenasiel ziadnu reviziu cize dany Bios ktory som si stiahol by mal byt na vsetky dosky DFI NF 4 LP Ultra-D (teda uz len podla nazvu dosky

Dany bios by som chcel aj preto ze dana doska nema funkci Cool ´n´ Quiet. Pre (procesor Opteron 144 CABNE)

(Pocitac som este cely neposkladal takze neviem aku mam verziu biosu tak ale urcite dany bios na ktory som visie uviedol odkaz ma urcite vyssiu verziu,i ked na tom swethardweri tvrdil ze sa moze stat ze dany Bios ktory uz je na doske sa moze objavit po nejakom case na ofic.stranke co sa my vobec nezda.
Q-Axis
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 18. Sep, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Q-Axis »

Najjednoduchsie updejtnes bios cez "update utilitku", ktoru mas urcite na CD k doske. Ta ti v prostredi Win stiahne najnovsi BIOS priamo zo stranky vyrobcu a hneD ho nainstaluje. Potom uz len staci restartnut a mas pokoj. Ja osobne som pri starom kompe (Asus K8N s.754) pouzival disketu, len keD som chcel nahodit starsi BIOS (novsi nebol vzdy podla mojich predstav), lebo ta utilitka nepodporovala "downdate".

Ak dodrzis zasadu - vsetko na DEFAULT, tak sa nemas coho bat, jedine VyPADKU PRuDU, ale ja som mal zalozny zdroj, takze som vylucil aj toto riziko.
i5-3570
16GB RAM
SSD + veľa veľa HDD
zobrazovadlo nVidia
pozeradlo Asus PA246
Powell
Nový používateľ
Nový používateľ

Ok diky moc.Este takto k tej zasade-vsetko na DEFAULT-myslel si nastavenie Biosu aby bolo vsetko na Default???(ja si teda najprv updatnem Bios a az potom s nim budem robit nastavovacky)Alebo si myslel nieco co sa tyka nastavovanie s defaultom pri instalaci novsej verzie biosu.No tak dufam ze vypadok prudu nebudem mat :).Zrejme prve 4 kroky ktore spravim budu:
1-nainstalujem WINxp 64
2-nainstal.Nod32 Prof.
3 Vigora pre internet
4stiahnem dany Bios cez tu utilitu a nainstalujem ho a az potom nainstalujem vsetko mozne,a az po nainstalovani vsetkeho sa dam do taktovanie procaku a pamati(a aj grafiky :) )Fuu ale my odlahlo ja ze to bude take zdlhave a problematicke.Nakoniec som si disketovu mechaniku ani nemusel kupit :),kupil som ju len koli biosu,heh :).
Q-Axis
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 18. Sep, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Q-Axis »

Hej, DEFAULT som myslel, aby nebolo nic OC. Postup mas dobry.
i5-3570
16GB RAM
SSD + veľa veľa HDD
zobrazovadlo nVidia
pozeradlo Asus PA246
Jerry
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Jerry »

Len tak pre vase info ... DFI nema ultilitu ako asus, tak ziadne flashovanie z windovsu nebude. :) Mozes, ale musis si na to najst program a ja by som Ti odporucil Award winflash. Alebo to rob cez dos ... A dam Ti este jednu radu a osobnu skusenost. Pozri si poriadne, ci je to urcite na Tvoju dosku ... A davaj tam len biosy z oficialnej stranky, ked este zatial nevies ako by si postupoval, ked to zdochne. :wink:
Powell
Nový používateľ
Nový používateľ

Aha.Diky teda.Este takto,Opterony 144 k nam prisli asi tak v novembri
2005,a vtedy co sa testovali Opterony na doskach DFI tak este nemali funkciu Cool'n'Quiet-co presne znamena tato funkcia?

Od vydania dosky DFI NF4 LP Ultra-D niekedy aprila 2005 nevysli aj nejake novsie dosky tohto typu s novsim biosom,kedze mne dorazila len teraz nedavno.Je tam moznost lepsieho biosu alebo kazda doska je proste rovnaka.

Ok skladial by si my odporucil stiahnut ten WinFlash.su totiz nejake 3 verzie tak neviem ktoru a neviem ze s ktorej presne stranky to mam stiahnut.

Mozes my trocha opisat ako prebieha instalacia,daneho programu Award WinFlash s danym novym Biosom.A je to istota cez ten program alebo sa mozu vyskytnut nejake problemy,lebo to radsej nebudem riskovat.

Tak stranku som tu uviedol a je oficialna a presne na DFI NF4 LP ULTRA-D (ma tato doska este nieco o com by som nevedel,mam sa riadit len podla nazvu ci este niecoho ineho.

Napriklad dany novy bios nema korektnu velkost,co som cital z tej stranky(vadi to alebo v tomto pripade pri tejto doske to je vynimka)
Jerry
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Jerry »

No ta velkost suboru je v tej casti co stiahnes ... Ono sa to da este rozobrat ale je to zbytocne. Napis mi na ICQ a poslem Ti ten winflash, ktory mam osobne odskusany na tej doske. A este k tomu Cool'n'Quiet ... Pracuje to na tom principe, ze ked napr. len brovsujes a nevytazujes cpu, tak zbytocne sa do neho tlaci 1,4 V a ide na 1,8 Ghz ... Ked to zapnes, tak sam ubere napetie a aj frekvenciu cpu na tolko, aby si mal dostatok a tym sa aj menej opotrebovava, hreje a aj menej energie spotrebuje. A samozrejme ak spustis hru, alebo nejaku aplikaciu, kde potrebujes vykon, tak sa vykon zvysi zasa spat ... :wink:
Panoramix0903
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2006, 02:00

RE

Príspevok od používateľa Panoramix0903 »

DFI

http://www.dfi.cz/biosy.php

Najjednoduchsie je, stiahnut si BIOS z tejto stranky, po downloade spustis stiahnuty subor, ktory bol vytvoreny pomocou WinImage, a ten ti rozbali image na disketu, z ktorej len nabootujes, a vsetko sa to urobi za teba.
PSU: Enermax Liberty 500W | MB: ASUS-P5K SE/EPU | CPU: Intel Core 2 Quad Q9400 | RAM: Qimonda 64T128020HU3SB 4x1GB DDR2
HDD: Western Digital RE4 5003ABYX | DVD±RW: Samsung SH­­−S183L S-ATA I | SOUND: Creative Sound Blaster Audigy 2 VE
VGA: Sapphire ATI Radeon HD5670 PCI-E | LCD: EIZO FlexScan S1931-NSA-BK | [ CASE: Lian-Li PC-7B Plus II
COOLERS: Thermalright XP-90C | FANS: 1x Enermax Cluster 92mm + 1x Noctua NF-R8 + 3x NF-S12
Powell
Nový používateľ
Nový používateľ

Re: RE

Panoramix napísal:DFI

http://www.dfi.cz/biosy.php

Najjednoduchsie je, stiahnut si BIOS z tejto stranky, po downloade spustis stiahnuty subor, ktory bol vytvoreny pomocou WinImage, a ten ti rozbali image na disketu, z ktorej len nabootujes, a vsetko sa to urobi za teba.
JJ presne s tej stranky som to updatol,len neviem ci je tam ta novsia verzia,lebo ked ho zapnem tak tam mam 6.00 a mala by byt 8.63 tak neviem,ale hlavne ze uz ide.

Návrat na "Základné dosky"