Windows ani ovládače AMD nevedia rozoznať grafickú kartu
Windows ani ovládače AMD nevedia rozoznať grafickú kartu
Zdravím ,
mám taký problém , že nedokážem nainštalovať ovládače pre grafickú kartu HD6670
V Správcovi zariadení je stále napísané len - Standart VGA Adapter
Keď sa pokúsim nainštalovať ovládače AMD , tak chvíľu vypisuje , že prehľadáva hardware a potom nič neponúkne na inštaláciu , teda iba ovládač AMD High Audio ...
Skúšal som čistú inštaláciu aj na Win7 64-Bit aj na WinXP 32-Bit , všetky aktualizácie som nainštaloval aj DirectX aj všetky NetFrameworky.
Fakt neviem kde by mohol byť problém. Staršia HD4870 s dvomi 6-pin konektormi sa nainštaluje hneď na prvú šupu. Nie je tá karta HD6670 pre tú dosku príliš nová ? Alebo nemôže byť problém nejaká nekompaktibilita AMD grafika a Intel čipset ? Asus P5E (X38 čipset) http://www.asus.com/Motherboards/P5E/
V inom PC na doske AM3 Asus M5A78L ide tá grafika vpohode a ovládače sa hneď nainštalujú ...
mám taký problém , že nedokážem nainštalovať ovládače pre grafickú kartu HD6670
V Správcovi zariadení je stále napísané len - Standart VGA Adapter
Keď sa pokúsim nainštalovať ovládače AMD , tak chvíľu vypisuje , že prehľadáva hardware a potom nič neponúkne na inštaláciu , teda iba ovládač AMD High Audio ...
Skúšal som čistú inštaláciu aj na Win7 64-Bit aj na WinXP 32-Bit , všetky aktualizácie som nainštaloval aj DirectX aj všetky NetFrameworky.
Fakt neviem kde by mohol byť problém. Staršia HD4870 s dvomi 6-pin konektormi sa nainštaluje hneď na prvú šupu. Nie je tá karta HD6670 pre tú dosku príliš nová ? Alebo nemôže byť problém nejaká nekompaktibilita AMD grafika a Intel čipset ? Asus P5E (X38 čipset) http://www.asus.com/Motherboards/P5E/
V inom PC na doske AM3 Asus M5A78L ide tá grafika vpohode a ovládače sa hneď nainštalujú ...
Re: Windows ani ovládače AMD nevedia rozoznať grafickú kartu
Ak by mal niekto takýto problém tak na 99% je to hardwarová nekompaktibilita , keďže doska aj grafika sú 100% v poriadku.
Podľa tohto článku za to môže starý čip , ktorý sa dával na niektoré dosky X38 a je nekompaktibilný s PCI-Express 2.0 grafikami :
http://diit.cz/clanek/zpetna-kompatibil ... e-11-sloty
Podľa tohto článku za to môže starý čip , ktorý sa dával na niektoré dosky X38 a je nekompaktibilný s PCI-Express 2.0 grafikami :
http://diit.cz/clanek/zpetna-kompatibil ... e-11-sloty
PCI EX 1.0 je ako je napisane fakt vacsinou nekompatibilny..
Spoiler: ukázať
Ešte by som chcel doplniť , že teraz som zohnal dosku Gigabyte EP45-DS3L , ktorá má novší čipset P45 , a má na 100% PCI-Express 2.0 a výsledok je ten istý , inštalácia ovládača grafickej karty je blokovaná. Myslím , že je to zablokované zo strany AMD. Skúšal som aj novšiu grafiku HD7570 a nula bodov ...
Takže varovanie pre všetkých , ktorý majú hlavne staršie 4-jadrové PC založené na sockete 775 a chceli by si vylepšiť výkon kúpou novej grafickej karty. Zďaleka sa vyhnite týmto novým AMD-shitom HD6xxx a HD7xxx. Predpokladám , že pri najnovších Radeon R9 to bude to isté. Kto sa dá od AMD nachytať bude musieť vymeniť komplet celý hardware MB,CPU a 99% aj RAM na DDR3. Takže upgrade sa vám poriadne predraží ...
Takže varovanie pre všetkých , ktorý majú hlavne staršie 4-jadrové PC založené na sockete 775 a chceli by si vylepšiť výkon kúpou novej grafickej karty. Zďaleka sa vyhnite týmto novým AMD-shitom HD6xxx a HD7xxx. Predpokladám , že pri najnovších Radeon R9 to bude to isté. Kto sa dá od AMD nachytať bude musieť vymeniť komplet celý hardware MB,CPU a 99% aj RAM na DDR3. Takže upgrade sa vám poriadne predraží ...
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 23. Máj, 2013, 20:36
to je pekná blbosť čo píšeš,ešte donedávna som mal doma staršie pc soc.775 mb.GIGABYTE EP45-DQ6,cpu C2D 8400,2x2GB Ddr2 a najprv tam bola HD3780x2 od Sapphire,potom HD6870 od Gigabyte a všetko šlapalo bez problémov,chyba bude niekde inde a nie s nekompatibilitou dosky a karty
Čo to znamená , že šlapalo ?
Však PC funguje aj mne zo základným ovládačom , ktorý je vo Windowse , ale ovládač grafiky od AMD sa tam proste nedá nainštalovať , ani ho neponúkne na inštaláciu a grafika nie je vôbec rozpoznaná (Standart VGA Adapter ...) Pokúšal som sa nainštalovať ovládače od verzie 12.1 až po najnovšie ... Aj na XP aj na Win7 , dve základné dosky a dve grafiky ... Asus HD 5870 čo mám v podpise sa v tej doske Gigabyte EP45-DS3L nainštaluje hneď bez akýchkoľvek problémov.
Však PC funguje aj mne zo základným ovládačom , ktorý je vo Windowse , ale ovládač grafiky od AMD sa tam proste nedá nainštalovať , ani ho neponúkne na inštaláciu a grafika nie je vôbec rozpoznaná (Standart VGA Adapter ...) Pokúšal som sa nainštalovať ovládače od verzie 12.1 až po najnovšie ... Aj na XP aj na Win7 , dve základné dosky a dve grafiky ... Asus HD 5870 čo mám v podpise sa v tej doske Gigabyte EP45-DS3L nainštaluje hneď bez akýchkoľvek problémov.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 23. Máj, 2013, 20:36
šlapalo v tom zmysle,že nebol problém nainštalovať ovládače na HD6870,nebol problém s hrami,
Edit:dokonca mb podporovala cf,takže preto píšem,že nekompatibilita tam nebude s radou HD6000
Edit:dokonca mb podporovala cf,takže preto píšem,že nekompatibilita tam nebude s radou HD6000
Naposledy upravil/-a babayagafans666 v St 09. Okt, 2013, 18:57, upravené celkom 1 krát.
Mam znameho co ma LGA775 a ma plne funkcnu HD6950...
No dobre , tak to asi nebude v každej hardwarovej kombinácii ...
Ja som vyskúšal :
- Gigabyte EP45-DS3L (P45 čipset)
- Asus P5E (X38 čipset)
- HD6670
- HD7570
Žiadna kombinácia medzi týmito 4 komponentmi nefunguje.
Obidve grafiky boli hneď nainštalované a rozpoznané na doske čo mám v podpise Asus M4A785TD-V EVO.
S grafikou z podpisu HD5870 sa tiež hneď bez problémov nainštalovali AMD ovládače na oboch týchto doskách socket 775 ...
Takže trvám na tom , že kombinácia socket 775 a grafiky AMD série 6xxx , 7xxx a Radeon R9 , je riziko ktoré nestojí za to sklamanie. Aké % ide alebo nejde sa môžeme len dohadovať , je to tak 50 na 50 , že to nebude správne fungovať čo je dosť .
Ja som vyskúšal :
- Gigabyte EP45-DS3L (P45 čipset)
- Asus P5E (X38 čipset)
- HD6670
- HD7570
Žiadna kombinácia medzi týmito 4 komponentmi nefunguje.
Obidve grafiky boli hneď nainštalované a rozpoznané na doske čo mám v podpise Asus M4A785TD-V EVO.
S grafikou z podpisu HD5870 sa tiež hneď bez problémov nainštalovali AMD ovládače na oboch týchto doskách socket 775 ...
Takže trvám na tom , že kombinácia socket 775 a grafiky AMD série 6xxx , 7xxx a Radeon R9 , je riziko ktoré nestojí za to sklamanie. Aké % ide alebo nejde sa môžeme len dohadovať , je to tak 50 na 50 , že to nebude správne fungovať čo je dosť .
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Ako môžeš povedať, že to je 50 na 50 ? Vyskúšal si 2 dosky, čo môže byť kľudne náhoda... Cez google som narýchlo našiel človeka, čo používa tú istú dosku (skúšal som hľadať len tú gigabytku s P45 chipsetom) s rovnakým grafickým čipom a ide mu to bez problémov...Ak by bola šanca 50 na 50, bol by toho plný net. Veľa ľudí stále používa socket 775.
Edit: Našiel som ďalšieho človeka
Edit: Našiel som ďalšieho človeka
U mňa je to 100% tutovka , že to nejde. Skúšal som už na 3 doskách a 3 rôznych čipsetoch X38 , P35 , P45
Veď keby mi vôbec nenabehol počítač , tak nepoviem ani slovo.
Ale nechápem , že keď chcem nainštalovať ovládač , tak neponúkne nič na inštaláciu iba zvukový High Audio.
Ešte ma napadá , že tie dve grafiky čo som ja skúšal sú bez prídavného napajánia a napr. tá HD6870 čo niekomu údajne ide má prídavné napájanie. Ale to aj tak nevysvetľuje , že tie moje grafiky nevie AMD ovládač vôbec nadetekovať ...
Je veľký rozdiel medzi ide to a ide to
Ide to aj mne. To , že ty nájdeš niekde niečo na nete ešte neznamená , že ten človek tam má naištalovaný ovládač na grafiku. Možno mu to ide len na základnom ovládači ako mne.
Veď keby mi vôbec nenabehol počítač , tak nepoviem ani slovo.
Ale nechápem , že keď chcem nainštalovať ovládač , tak neponúkne nič na inštaláciu iba zvukový High Audio.
Ešte ma napadá , že tie dve grafiky čo som ja skúšal sú bez prídavného napajánia a napr. tá HD6870 čo niekomu údajne ide má prídavné napájanie. Ale to aj tak nevysvetľuje , že tie moje grafiky nevie AMD ovládač vôbec nadetekovať ...
Je veľký rozdiel medzi ide to a ide to
Ide to aj mne. To , že ty nájdeš niekde niečo na nete ešte neznamená , že ten človek tam má naištalovaný ovládač na grafiku. Možno mu to ide len na základnom ovládači ako mne.
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Neboj, dal som si na to pozor. Obaja riešili problém s nedostatočným výkonom, pričom spomínali, že skúšali preinštalovať ovládače. Ono problém je na druhej strane aj v tom, že si vyskúšal jedinú grafiku od jedného výrobcu. Samozrejme z tvojich skúseností vyplýva, že si treba dať pozor a že tam určité riziko je, ale robiť z toho závery, že je šanca 50 na 50, je podľa mňa prehnané. Okrem toho si zrejme skúšal iba Gigabyte dosky, nie ? Viem, že málokomu prejde rukami toľko staršieho hardwaru, nechcel by si to poskúšať na rôznych doskách ?
Myslim, ze tymto si si odpovedal...ramaya napísal: Ešte ma napadá , že tie dve grafiky čo som ja skúšal sú bez prídavného napajánia a napr. tá HD6870 čo niekomu údajne ide má prídavné napájanie.
Skúšal som aj Asus dosku.
Robí mi to pri dvoch kartách HD6670 aj pri HD7570 ...
Pri pokuse o inštaláciu , klasicky vypisuje , že detekuje aký mám grafický hardware v PC a potom by mi malo ponúknuť na inštaláciu grafický driver verzia bla , bla , bla , ale nič neponúkne ani nevypíše žiadne upozornenie ...
V správcovi zariadení mám stále ten základný Microsoft ovládač z roku 2006
Nadetekovať a rozoznať by tú grafiku podľa mňa malo tak či tak.
Kašlem už na to
Robí mi to pri dvoch kartách HD6670 aj pri HD7570 ...
Ale nevyskočí na mňa žiadne upozornenie , že je nedostatočný výkon zdroja alebo také niečo.CageJ napísal:Myslim, ze tymto si si odpovedal...
Pri pokuse o inštaláciu , klasicky vypisuje , že detekuje aký mám grafický hardware v PC a potom by mi malo ponúknuť na inštaláciu grafický driver verzia bla , bla , bla , ale nič neponúkne ani nevypíše žiadne upozornenie ...
V správcovi zariadení mám stále ten základný Microsoft ovládač z roku 2006
Nadetekovať a rozoznať by tú grafiku podľa mňa malo tak či tak.
Kašlem už na to
Na kombinácii LGA 775 a HD 5850 som fungoval asi 2 roky, teraz už rok a pol fungujem na HD 7970.
Momentálne robím Cross-referenčné testy s Phenom II x6 1090 a grafika funguje na oboch približne rovnako (na AMD doske asi o 1 percento lepší výkon).
Tradične ale grafiku montujem do PCI-E 2.0 slotu a žiadneho iného.
Ručná inštalácia vyzerá trochu inak. Device manager - Standard Graphic adapter - Aktualizovať - vyhladať software na tomto počítači - Chcem vybrať v zozname ovládačov - a klikni na "Z disku" a ukáž systému cestu.
Občas sa stane že windows je presvedčený o tom že nejaký device je proste iný class zariadenia než v skutočnosti. Vo výsledku potom nefungujú žiadne automatické featury na identifikovanie ovládača.
To prvé zadávanie lokality driveru je v skutočnosti "poloautomat" ale nie ručná inštalácia drivera.
Spätná kompatibilita PCI-E je problém, je to problém jak z dvojky na jednotku, tak z trojky na dvojku, ale nerobí to to čo popisuješ.
Teoreticky sa môže stať to že Plug and Play cez PCI-E nevytiahne všetky informácie o zariadení, napríklad Vendora. Lenže ani raz som nemusel na svojej doske robiť ručnú inštaláciu video drivera.
Momentálne robím Cross-referenčné testy s Phenom II x6 1090 a grafika funguje na oboch približne rovnako (na AMD doske asi o 1 percento lepší výkon).
Tradične ale grafiku montujem do PCI-E 2.0 slotu a žiadneho iného.
Ručná inštalácia vyzerá trochu inak. Device manager - Standard Graphic adapter - Aktualizovať - vyhladať software na tomto počítači - Chcem vybrať v zozname ovládačov - a klikni na "Z disku" a ukáž systému cestu.
Občas sa stane že windows je presvedčený o tom že nejaký device je proste iný class zariadenia než v skutočnosti. Vo výsledku potom nefungujú žiadne automatické featury na identifikovanie ovládača.
To prvé zadávanie lokality driveru je v skutočnosti "poloautomat" ale nie ručná inštalácia drivera.
Spätná kompatibilita PCI-E je problém, je to problém jak z dvojky na jednotku, tak z trojky na dvojku, ale nerobí to to čo popisuješ.
Teoreticky sa môže stať to že Plug and Play cez PCI-E nevytiahne všetky informácie o zariadení, napríklad Vendora. Lenže ani raz som nemusel na svojej doske robiť ručnú inštaláciu video drivera.