Vsimol som si ze existuje bud moznost hardweroveho kodovania (zabudovane v disku, bez nutnosti instalacie cohokolvek kdekolvek), alebo napr. Sony flasky ponukaju zdarma nejaky Lock software, ktory je zrejme na kluci a vsetko kopirovanie, ktore ma byt cryptovane, musi prebiehat cez interface tohoto programu.
Druha alternativa je podstatne lacnejsia, pochopitelne.
Napadlo ma, co je lepsie pouzit, pripadne ci existuje nejaky soft, ktory dam na hocaku flashku a data, ktore budem chcet mat kodovane, proste otvorim pripadne budem kopirovat cez ten soft, ostatne normalne bez softu.
Isty cas som pouzival PGP kodovanie, tam som ale skoncil kvoli nutnosti mat dany soft nainstalovany na kazdom PC, kde sa chcem k danym udajom dostat - neprakticke.
Dokonca by som dnes uz prijal moznost, ze budem moct s cryptovanymi udajmi na tom kluci robit aj po zapojeni na Android tablet - v tomto pripade teda asi prichadza v uvahu len kluc s HW kodovanim, nakolko ak by to bolo SW kodovanie cez utilitu na kluci, Android ju nespusti. Jedine ze by ta ista aplikacia bola stiahnutelna z Google Play a tablet by sa k tym chranenym udajom dostal cez tuto aplikaciu.
Asi chcem toho moc, ze? A samozrejme nie som ochotny dat za povedzme 16GB disk 150€

Preto som zatial rozmyslal o TOMTO