Zrkadlovka do 500 Eur
Zrkadlovka do 500 Eur
Zdravim priatelka by chcela nejaku zrkadlovku tak jej nieco pozeram predbezne nasiel som tento fotak http://www.nay.sk/nikon-d5100-18-55-af- ... 26-c-1515/ stoji 550 eur ale mam 10% zlavu moc sa do fotakov nevyznam ale tento mal dobre recenzie myslite ze bude vhodny pre mierne pokrocilu fotografku ktora sa rada hra s fotkami a upravuje ich ?
CPU: Intel Core i7 4790K 4 GHz @ 4,3 GHz CPU Chladič: Noctua Nh-D15 MB: MSI Z97 Gaming 7 RAM: Crucial Ballistix 1600MHz 16 GB SSD: SAMSUNG SSD 840 PRO 256 GB GPU: Gainward GeForce® GTX 1080 Phoenix "GLH" PSU: Corsair RM 750 CASE: Fractal Define R4 Black Pearl Monitor: DELL U2417H SPEAKERS: Fostex PM0.4d
- 643
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 15. Nov, 2007, 08:00
Re: Zrkadlovka do 500 Eur
jednoznacne http://www.prolaika.sk/e-shop/canon-eos ... -6-dc-iii/ mam ju doma, aj ked je uz 650D a 700D nejaky zazracny rozdiel tam nieje, a tato cena je super podla mna.... teda niezeby som tu robil reklamu, maju to aj inde za tychto 399e ...
Diky moc dam jej ohmatat obidva a nech sa sama rozhodne kery jej lepse sadne 

CPU: Intel Core i7 4790K 4 GHz @ 4,3 GHz CPU Chladič: Noctua Nh-D15 MB: MSI Z97 Gaming 7 RAM: Crucial Ballistix 1600MHz 16 GB SSD: SAMSUNG SSD 840 PRO 256 GB GPU: Gainward GeForce® GTX 1080 Phoenix "GLH" PSU: Corsair RM 750 CASE: Fractal Define R4 Black Pearl Monitor: DELL U2417H SPEAKERS: Fostex PM0.4d
D5100 je velmi dobra volba ale dolezitejsia je volba objektivu. Ako optimalne minimum odporucam 18-105!
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Spoiler: ukázať
- molnart
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
D5100 ti ta lepsi obrazovy vystup, ale ta cena za ten canon je fakt dobra. plus na canon sa da zohnat dobry objektiv lacnejsie (vacsi vyber z bazaroviek)
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
absolutne suhlasim ze d5100 da lepsi obrazovy vystup - o to pri fotaku trosicku ide, ci nie ? Vacsi dynamicky rozsah sceny, farebna hlbka, mensia sumovost...
Trosku nesuhlasim ze ta cenovka za Canon je megauzasna - ano, 400eur znie prijemne, ale ked si uvedomis ze LEN o stovku drahsie mas kvalitnejsi fotak... pan ho kupi za 500. Ja by som medzi 400 a 500 nerozmyslal.
Argument ze na Canon je viac objektivov na vyber je takisto scestny. Poprve ani nie su lacnejsie ako Nikonacke, podruhe ani ich nie je viac, potretie tie naozaj kvalitne v cenovke prevysujucej tisic eur za kus si ajtak nekupis na takyto fotak cize tento argument je asi tak dolezity ako "kupim si Audy lebo vyhrali preteky LeMans 24hod v roku 1972". A vidis, Audy je v ociach slovenskeho naroda UberAuto, absolutne nezasluzene (ti z vas ktori maju len trosicku blizko konstrukcii, strojarstvu a maju zdravy rozhlad musia dat za pravdu).
Poznamka : styri roky som fotil s Canonom a mal som doma objektivy za priblizne 3.500eur. Co neni zase az tak moc.
Poznamka cislo 2 : Nikon som mal doma len velmi kratucko, necele dva mesiace. Zrovna to bola 5100vka, dva kusy naraz, ale to nie je absolutne dolezite.
Poznamka cislo 3 : momentalne uz dva roky fotim na nieco uplne ine ako Canon aj Nikon.
Poznamka cislo 4 : treba si prebrat ake objektivy chcem kupit (na Nikon pasuju napriklad aj 40 rokov stare a su to fenomenalne skla lebo vtedy sa robili vyhradne full-frame formaty cize na APS-C snimaci budes pouzivat len ten absolutne najkvalitnejsi stred - sakra viete vobec o com hovorim ?) a kolko tie objektivy stoja plus dalsie prislusenstvo. Treba ratat TCO, total cost of ownership, nielen telo fotaku je cenovo DOLEZITE, ale aj objektivy, blesky, kvantum dalsieho prislusenstva.
Co ti je platne ze fotak je o stovku lacnejsie ked za prvy objektiv vyvalis 150eur navrch nez by si zaplatil pri tej druhej znacke ? A okrem ineho, aj ked uz, tak dynamicky rozsah spominaneho Canonu zaostava o cele dva expozicne kroky za spominanym Nikonom a to je proste asi take rozhodovanie ako "kupit si auto X ktore ma maximalnu rychlost 118km/h a stoji 20.000eur pripadne kupit si auto Y ktore ma maximalnu rychlost 190km/h a stoji 15.000eur". To prve je proste uplna blbost, ci sa to niekomu paci alebo nie.
Naposledy zdoraznujem ze zabomysie vojny Canon versus Nikon ma trapia asi tak, ako vsetkych vas pouzitie chemickych zbrani proti civilistom v Syrii. Ale z tychto dvoch konkretnych modelov by som si vybral velmi rychlo...
Trosku nesuhlasim ze ta cenovka za Canon je megauzasna - ano, 400eur znie prijemne, ale ked si uvedomis ze LEN o stovku drahsie mas kvalitnejsi fotak... pan ho kupi za 500. Ja by som medzi 400 a 500 nerozmyslal.
Argument ze na Canon je viac objektivov na vyber je takisto scestny. Poprve ani nie su lacnejsie ako Nikonacke, podruhe ani ich nie je viac, potretie tie naozaj kvalitne v cenovke prevysujucej tisic eur za kus si ajtak nekupis na takyto fotak cize tento argument je asi tak dolezity ako "kupim si Audy lebo vyhrali preteky LeMans 24hod v roku 1972". A vidis, Audy je v ociach slovenskeho naroda UberAuto, absolutne nezasluzene (ti z vas ktori maju len trosicku blizko konstrukcii, strojarstvu a maju zdravy rozhlad musia dat za pravdu).
Poznamka : styri roky som fotil s Canonom a mal som doma objektivy za priblizne 3.500eur. Co neni zase az tak moc.
Poznamka cislo 2 : Nikon som mal doma len velmi kratucko, necele dva mesiace. Zrovna to bola 5100vka, dva kusy naraz, ale to nie je absolutne dolezite.
Poznamka cislo 3 : momentalne uz dva roky fotim na nieco uplne ine ako Canon aj Nikon.
Poznamka cislo 4 : treba si prebrat ake objektivy chcem kupit (na Nikon pasuju napriklad aj 40 rokov stare a su to fenomenalne skla lebo vtedy sa robili vyhradne full-frame formaty cize na APS-C snimaci budes pouzivat len ten absolutne najkvalitnejsi stred - sakra viete vobec o com hovorim ?) a kolko tie objektivy stoja plus dalsie prislusenstvo. Treba ratat TCO, total cost of ownership, nielen telo fotaku je cenovo DOLEZITE, ale aj objektivy, blesky, kvantum dalsieho prislusenstva.
Co ti je platne ze fotak je o stovku lacnejsie ked za prvy objektiv vyvalis 150eur navrch nez by si zaplatil pri tej druhej znacke ? A okrem ineho, aj ked uz, tak dynamicky rozsah spominaneho Canonu zaostava o cele dva expozicne kroky za spominanym Nikonom a to je proste asi take rozhodovanie ako "kupit si auto X ktore ma maximalnu rychlost 118km/h a stoji 20.000eur pripadne kupit si auto Y ktore ma maximalnu rychlost 190km/h a stoji 15.000eur". To prve je proste uplna blbost, ci sa to niekomu paci alebo nie.
Naposledy zdoraznujem ze zabomysie vojny Canon versus Nikon ma trapia asi tak, ako vsetkych vas pouzitie chemickych zbrani proti civilistom v Syrii. Ale z tychto dvoch konkretnych modelov by som si vybral velmi rychlo...
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Zistil som ze fotak s ktorym doteraz fotila je Olympus E-410 ale je otcov a ona chce vlastny bol by ten Nikon lepsi ako tento olympus ? alebo na podobnej urovni ?
-
- Pokročilý používateľ
taketo otazky su uplne zbytocne.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Ja neviem ja sa v trom nevyznám
- molnart
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
a bude s nimi ostrit rucne a po druhej fotke to ju prestane bavit. uvedom si ze radis cloveku ktory mozno vobec nefotil, mozno sa o to ani vobec nezaujima a chce len prekvapit frajerku.mp3turbo napísal:a Nikon pasuju napriklad aj 40 rokov stare a su to fenomenalne skla lebo vtedy sa robili vyhradne full-frame formaty cize na APS-C snimaci budes pouzivat len ten absolutne najkvalitnejsi stred - sakra viete vobec o com hovorim ?)
vsetko od canonu alebo nikonu by bolo lepsie. nie ze by som chcel kritizovat olympus, ale APS-C snimac bude mat vzdy na vrch oproti mensiemu fourthird v olympusoch, fyziku jednoducho neoklames.Dano1598 napísal:Zistil som ze fotak s ktorym doteraz fotila je Olympus E-410 ale je otcov a ona chce vlastny bol by ten Nikon lepsi ako tento olympus ? alebo na podobnej urovni ?
- Odar
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Len aby ju "neprekvapil". Ja by ju zobral, nech si vyberie sama. Ak trochu foti, vie, co ju obmedzuje, vie, kde sa potrebuje posunut dalej a co je mozne zanedbat.
- mareklevak
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Pi 05. Okt, 2012, 13:28
Zobral by som nieco z tychto:
http://www.megafoto.sk/Canon-eos-600d-18-55-is-ii
http://www.megafoto.sk/Nikon-d5100-18-105
http://www.megafoto.sk/Canon-eos-600d-18-55-is-ii
http://www.megafoto.sk/Nikon-d5100-18-105
Web / UI designer @ designme.sk / OKTO digital
-
- Pokročilý používateľ
super - aj si cital ze napriklad priamo v tejto teme sa diskutuje o tom ze ktory z tych dvoch fotakov vybrat a preco ? Takze prispevok "zobral by som bud 600d alebo d5100" je totalne nabuchany.
Mimochodom aj ta cenovka ktoru si poradil je iba o slabych 50 eur vacsia ako to co si autor uz nasiel sam.
No proste bola to rada za vsetky drobne.
Mimochodom aj ta cenovka ktoru si poradil je iba o slabych 50 eur vacsia ako to co si autor uz nasiel sam.
No proste bola to rada za vsetky drobne.
- mareklevak
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Pi 05. Okt, 2012, 13:28
Vidim tu len link na set Canon 600D s objektivom bez stabilizacie a set Nikon D5100 s inym objektivom.
Web / UI designer @ designme.sk / OKTO digital