Aky 1 alebo 2TB HDD
- kovinator
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 20. Jún, 2013, 23:25
Re: Aky 1 alebo 2TB HDD
je to prakticky jedno ci ta toshiba alebo barracuda... tu 3TB barracudu neber ja som ju dostal a je dost hlucna
Spoiler: ukázať
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
jj , všetky 3 tb disky sú 3 platňové .
Už som sa ju snažil pár ľuďom vyhovoriť , no pomer cena/kapacita je proti
Už som sa ju snažil pár ľuďom vyhovoriť , no pomer cena/kapacita je proti
tiez idem kupovat 2tb HDD, rozhodujem sa medzi barracudou a wd green, kedze to bude len na filmy, serialy a data.. doteraz som mal green sata 2 , ktory sa mi pokazil a ten bol strasne pomaly
- wanthom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 10. Apr, 2001, 20:00
Ja som videl dokonca v jednej dodávke 2 TB disk aj dvoj aj trojplatňovú Barracudu... na predajni to nie je problém si to pred kúpou pozrieť.
PC1:Intel Pentium G3258 , Noctua NH-D14 , Asrock Z97 Anniversary , Cooler Master K280 , zdroj Fortron Raider 550W , DDR3 8 GB Crucial Ballistix 1600 MHz (2x4GB), SSD Crucial MX100 256GB + HDD Seagate ST2000DM001 - 2TB, 64 MB cache, 7200rpm SATA3, MSI R6970 Lighting 2GB , DVD-RW Toshiba/Samsung , LCD 24" Dell P2414H , myš v stádiu hľadania stálej myšky, zatiaľ obyčajná eBlue , klávesnica Logitech Internet Pro Keyboard
PC2:Intel Core 2 Duo E8400 3,0GHz , Chladič CPU Arctic Cooling Freezer 7 Pro , Asus P5K3 Deluxe , Case : Coller Master Elite 335 , zdroj Fortron 400W , DDR3 4GB Kingston 1333MHz (2x2GB), HDD Seagate ST2000DM001 - 2TB, 64 MB cache, 7200rpm SATA3, Sapphire Readeon HD4870 512MB , DVD-RW LG GH22LS30 (fw region free, removed riplock) , LCD 24" Acer S240HLbid , Eblue Cobra Junior , klávesnica Eblue Cobra
PC2:Intel Core 2 Duo E8400 3,0GHz , Chladič CPU Arctic Cooling Freezer 7 Pro , Asus P5K3 Deluxe , Case : Coller Master Elite 335 , zdroj Fortron 400W , DDR3 4GB Kingston 1333MHz (2x2GB), HDD Seagate ST2000DM001 - 2TB, 64 MB cache, 7200rpm SATA3, Sapphire Readeon HD4870 512MB , DVD-RW LG GH22LS30 (fw region free, removed riplock) , LCD 24" Acer S240HLbid , Eblue Cobra Junior , klávesnica Eblue Cobra
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
neriskuj a choď do toshiby
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Drahšiu Toshibu ? ? ? Veď v niektorých e-shopoch stojí Toshiba ešte aj menej a je lacnejšia, a že v niektorom e-shope stojí o 1, 2 € viac ? to je smiešne riešiť.xsi69 napísal:Zamňa barracuda 2tb http://pevne-disky.heureka.sk/seagate-b ... 2000dm001/
Je lacnejší oproti toshibe a rýchlejší ...
Ešte som nepočul žiaden argument , že prečo kúpiť drahšiu toshibu
http://tech2.in.com/reviews/internal-dr ... iew/658592 rýchlosť nič moc
Pre info barracuda si veselo dáva 220mb/s
Rýchlejší oproti Toshibe ? ? ? Toshiba má rýchlosť nic moc ? ? ? Seagate je rýchlejší iba v benchmarkoch pri maximálke, ale to je zbytočné riešiť, pretože to nepostrehneš pri práci, keď si pozrieš nejaké komplexnejšie testy, tak z nich dokonca vyšla lepšie Toshiba, lebo tam ide aj o minimálnu rýchlosť a potom priemernú atď., hoci má Toshiba maximálku okolo 200 MB/s, čo je tiež slušné.
A že rýchlosť nič moc ? Nebuď smiešny tu máš screen z HD Tune
A ďalej ako som už písal 2 TB Seagate Barracuda môže mať až 3 platne a TOSHIBA má len 2 platne a to je veľké plus pre TOSHIBU, ale samozrejme to nie je jediný dôvod, pre ktorý sa rozhodnúť, ale je dosť dôležitý, a ďalšia vec, ako som písal sú to vyrovnané disky, TOSHIBA je plus mínus rovnako rýchla, a sú to overené legendárne HITACHI disky, čiže sú to japonci, sám mám túto TOSHIBU a je tichučká a rýchla.
A keď už ideš dávať odkaz na test na tú Toshibu, tak nevyberaj len ten na ktorom dosiahla najhoršie výsledky, a ktorý je fakt o ničom, svoje zohráva i použitá zostava, veď je kopec testov, kde dosiahla úplne iné výsledky a bola oveľa rýchlejšia.
Napr.:
http://www.xfastest.com/thread-85797-1-1.html
Ale vidím že si asi zaťažený na Seagate a z "pomalej" a "drahej" Toshiby sa len smeješ, odporúčam ti pozrieť si nejaké testy a trochu si to naštudovať.
- xsi69
- Pokročilý používateľ
3 platňová barracuda nie je dobrá , to som už písal .
Ale neviem o tom , že by niekto mal tú 3 platňovú .
Väčšina obchádza SR .
Seagate 73€ Toshiba 83€ .
Nesmejem sa z rýchlostí a pod. len netuším , že prečo priplácať 10€ .
Oba disky sú dobré
Spravím screen až budem doma .
Ale neviem o tom , že by niekto mal tú 3 platňovú .
Väčšina obchádza SR .
Seagate 73€ Toshiba 83€ .
Nesmejem sa z rýchlostí a pod. len netuším , že prečo priplácať 10€ .
Oba disky sú dobré
Spravím screen až budem doma .
Nikdy nemôžeš mať istotu či nevychytíš 3 platňovú verziu a najmä ak kupuješ cez e-shop, na SK sa predávajú aj disky, čo na našom trhu nemali čo hľadať.
Tak ten Seagate má výhodu v tom, že ho má viac e-shopov, ale ty ideš po najlacnejšom e-shope, v rovnakom e-shope nie je taký rozdiel medzi týmito diskami, napr. som našiel tú Toshibu v jednom e-shope za 79 €, možno by sa našiel ešte lacnejší a možno nie, ale už to robí rozdiel 6 €, takže zrejme sa asi dá kúpiť ten Seagate lacnejšie o tých 6 €, ale treba ísť po úplne najlacnejšom e-shope.
Tak ten Seagate má výhodu v tom, že ho má viac e-shopov, ale ty ideš po najlacnejšom e-shope, v rovnakom e-shope nie je taký rozdiel medzi týmito diskami, napr. som našiel tú Toshibu v jednom e-shope za 79 €, možno by sa našiel ešte lacnejší a možno nie, ale už to robí rozdiel 6 €, takže zrejme sa asi dá kúpiť ten Seagate lacnejšie o tých 6 €, ale treba ísť po úplne najlacnejšom e-shope.
- Eddward
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00
to je tak ked cez heureku najde eshopy ako gigastore kde toshibu napriklad ani nemaju... to potom nie je relevantne porovnanie...
rychlosti par MB hore dole by som vobec neriesil, to si nikto nikdy nevsimne.. navyse vela zalezi aj od momentalnej situacie na disku ake cisla vyhodi
rychlosti par MB hore dole by som vobec neriesil, to si nikto nikdy nevsimne.. navyse vela zalezi aj od momentalnej situacie na disku ake cisla vyhodi
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
myslím, že je plus, že to nie je na gigastore...s prepáčením - rihal by som z toho obchodu
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Veru nie je to relevantné porovnanie, keď si človek pozrie e-shop, kde majú oba disky, tak cena je plus mínus zhruba rovnaká.
On našiel rozdiel 10 € podľa svojho porovnania, čo nie je ani pravda. A rieši rýchlosť a pritom Toshiba je z najrýchlejších diskov, a riešiť maximálku, že to dá o pár MB viac je smiešne, pretože to človek pri práci nepostrehne, je to iba pre takých chválenkárov, čo si niečo dokazujú, a dôležitejší je pritom komplexnejší test, kde vyšla Toshiba neraz ako víťaz.
On našiel rozdiel 10 € podľa svojho porovnania, čo nie je ani pravda. A rieši rýchlosť a pritom Toshiba je z najrýchlejších diskov, a riešiť maximálku, že to dá o pár MB viac je smiešne, pretože to človek pri práci nepostrehne, je to iba pre takých chválenkárov, čo si niečo dokazujú, a dôležitejší je pritom komplexnejší test, kde vyšla Toshiba neraz ako víťaz.
- xsi69
- Pokročilý používateľ
Ceny som porovnal cez heureku v konkrétnych eshopoch som nevyhľadával .
Neviem , že kde si pozeral , ale ja čo som pozeral vyšla barracuda ako výkonnejšia .
I keď bolo porovnanie 2 platňová toshiba vs 3 platňová barracuda . Samozrejme to vyhrala toshiba
Ak sú sa +- tie isté ceny , tak je to v podstate jedno . Doteraz som vedel o rozdiele 10€ .
Ani z jedným diskom chybu nespraví , oba sú rýchle a tiché .
Na polemizovanie o spoľahlivosti je ešte skoro , ale ako som pozeral tak aj niekoľko seagate aj toshiba skončilo do pol roka .
Ale to bol najskôr vadný kus z linky .
//Edit
Screen som včera zabudol spraviť .
Ale z recky na pct : http://pctuning.tyden.cz/hardware/disky ... ku?start=3 Tie prístupové doby sú tam lepšie .
Neviem , že kde si pozeral , ale ja čo som pozeral vyšla barracuda ako výkonnejšia .
I keď bolo porovnanie 2 platňová toshiba vs 3 platňová barracuda . Samozrejme to vyhrala toshiba
Ak sú sa +- tie isté ceny , tak je to v podstate jedno . Doteraz som vedel o rozdiele 10€ .
Ani z jedným diskom chybu nespraví , oba sú rýchle a tiché .
Na polemizovanie o spoľahlivosti je ešte skoro , ale ako som pozeral tak aj niekoľko seagate aj toshiba skončilo do pol roka .
Ale to bol najskôr vadný kus z linky .
//Edit
Screen som včera zabudol spraviť .
Ale z recky na pct : http://pctuning.tyden.cz/hardware/disky ... ku?start=3 Tie prístupové doby sú tam lepšie .
Tak ludia dnes idem objednavat...cize idem do tej Toshiby...dufam ze nespravim chybu a budem s nim spokojny...
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
zalohovat, zalohovat, zalohovat. Mimo firmu, mimo firmu, mimo firmu. Aspon dvakrat, aspon dvakrat, aspon dvakrat.
KAZDY disk.
KAZDY disk.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Este sa vas chcem opytat..ma sa novy disk formatovat? Alebo ho len nahodim a nemusim nic formatovat?