spolahlivy harddisk je jedine taky ktory je poriadne zalohovany, s tym sa proste neda nic spravit. Tvoje data maju daleko vacsiu hodnotu a daleko vacsiu cenu ako je cena harddisku.
Toto vsak zisti 99% slovakov az potom ked sa "nieco stane" a to uz je samozrejme neskoro. Z hentych dvoch by som skusil Toshibu.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Tiché a rýchle sú oba .
Ak to chceš mať spoľahlivé tak si kúp 2 a rieš raid1 ak ti to doska podporuje .
Alebo ako písal mp3turbo , kúp si externý kam si budeš ukladať dôležité dáta .
ja mam dolezita data na 3hdd, na jednom starom maxtore, ktory ak by odisiel (uz sa raz stalo) tak mam na druhom a na tretom kde s nimi pracujem, a nepridem o kvantum miesta keby riesim raid, nahraditelne data neriesim zalohu
pockaj, pozrem - smeti vynesene, riady umyte, povysavane, vymalovane. Nezda sa mi ze by som mal bordel.
Dolezite data mas dvakrat, nedolezite data si takisto vies nahrat mimo RAIDu presne ako ja. Tym ze mas dve uplne samostatne kopie dat (pretoze dva nespriahnute disky) tak je horsie v tom udrzovat poriadok, synchronizovat a "zalohovat" aby sa ti nestalo ze ked sa jeden disk pokazi tak druhy bude mat data aktualne pred tromi tyzdnami. Niekomu to moze stacit, isteze.
Pozri, mne je to jedno, RAID ma svoje vyhody, ma samozrejme aj nejake nevyhody, len sa mi zda ze ty si nepreskumal uplne moznosti ktore ti moze ponukat. O kvantum miesta prichadzas aj teraz tym ze mas tvoje data ulozene dvojmo "v plnom zneni".
Ja len tak, aby rec nestala...
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.