gabrik8: No co, predat Mushkin a kupit nejake modre
Dnes dosiel HX 650W - Bronze
Je uz pouzity, nejaky ten rocik ma zdroj uz za sebou, tak som aj cakal ze povodny ventilator uz nebude v najlepsej kondici , to sa aj potvrdilo. Tak som hned zdroj rozobral, komplet sa prefukal kompresorom, vycistil . Lozisko na ventilatore uz bolo pocut , tak s tym trebalo nieco robit . Napadlo ma, ze by som mohol ventilator rozobrat a lozisko premazat, ci to nieco pomoze . Tak som ho rozobral, nastriekal vazelinou , pekne vsetko premazane a vysledok bol taky, ze to lozisko hucalo este viac
... Ventilator isiel do kosa .
Nasiel som doma Magmu , tak som ju naletoval priamo na koncovku a napojil do zdroja . Rozmyslal som ci ju napojit na koncovku alebo vyviest kabel von a napojit 3pin na molex na 5V. Tym padom by isla Magma stale na 5V a bol by pokoj. Ale kedze PC je rozobraty milion krat do roka , mohlo by sa stat ,ze niekedy by som ho zabudol zapojit a to by asi nebolo moc dobre, tak som sa rozhodol ju naletovat priamo na koncovku a zapojit do zdroja. Bal som ale kolko otacok bude tocit, ked bude napojena priamo na zdroj, aby netocila zbytocne velke otacky a bolo by to hlucne. Nastastie sa Magma toci minimalne, je to uplne tiche , z 10cm nepocujem ze sa toci . Netusim kolko otacok sa toci, ale viac ako 500ot to asi nebude ... Odstranil som aj povodnu mriezku zo zdroja , je to len zbytocny rusitel hluku . Zdroj bude otoceny ventilatorom smerom dolu, takze nikto tam pchat ruky nebude.
Vysledok, maximalna spokojnost
Teraz mozem aj hocikedy pekne lopatky z Magmy vybrat, vycistit a dat spat . Jedine co tam spati je samozrejme cervena farba Magmy , kedze ale bude zdroj otoceny ventilatorom dolu, tak ju vidiet nebude, cize farba je nepodstatna. Mozno ked kupim modru farbu na pasiv chladica , tak lopatky strieknem na modro, ale ci to ma zmysel ju zbytocne kazit a strieakt neviem , skor sa na to vykaslem