Chcel by som sa spytat, ake existuju lacnejsie, respektive co najlacnejsie varianty na nieco taketo? ( nepotrebujem quad core, 56 grafickych jadier a podobne veci.. ) ide mi hlavne o to aby to zvladlo pisat tie poznamky a malo to wifi.. Dakujem
Tablet na VŠ
- lednicky1
- Nový používateľ

- Dátum registrácie: Ne 08. Júl, 2007, 08:00
Tablet na VŠ
Ahojte, riesim taku vec, som v druhom rocniku na technickej skole a coraz viac a viac ludi na prednaskach vidim s tabletmi, spoluziak ma samsung galaxy note 10 palcovy a je to skvely pomocnik ( nemusi vlacit book so sebou ani pera papiere ) hlavne koli tomu pisaniu poznamok tabletovym perom..
Chcel by som sa spytat, ake existuju lacnejsie, respektive co najlacnejsie varianty na nieco taketo? ( nepotrebujem quad core, 56 grafickych jadier a podobne veci.. ) ide mi hlavne o to aby to zvladlo pisat tie poznamky a malo to wifi.. Dakujem
- zoom
- Používateľ

- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Re: Tablet na VŠ
Tablet, ktory zvlada pisat poznamky a je lacnejsi ako Galaxy Note, to je oxymoron. Je to ako ked chce niekto neznaly poskladat pocitac a povie: "nemusi to byt vykonne a drahe, bude to len na hry pre deti". Prave to pisanie a hry na tom navysuje tu cenu. Bezny tablet je na pisanie uplne na hovno a moze ti rozpravat kto chce a co chce. Kapacitny stylus ma velmi malu presnost (mensiu nez prst), nema ostry hrot ale priblblu gulicku z gumy na konci a reaguje velmi pomaly na zmysluplne pisanie. Az ti bude niekto ponukat, aby si si to skusil. Urob diagonalnu rovnu ciaru (45° vzhladom na akukolvek hranu). Uvidis tu peknu vlnku.
Galaxy Note ma na rozdiel od inych tabletov normalny kvalitny digitizer od Wacomu aj s ich perom, ktore umoznuje velku presnost a pohodove pisanie ci kreslenie. Takto z hlavy neviem, ci aj ine dnes dostupne tablety maju takyto digitizer. Urcite to necakaj u lacnych shitov.
Este taka vzdialena alternativa by mohlo byt Smart Pen, ktorym pises na normalny papier a ono to automaticky digitalizuje napisany text.
Vyhoda: este lepsi pocit pri pisani nez na Galaxy Note; mozno cena
Nevyhoda: je to len blbe pero, treba kupovat naplne a hlavne aj ich specialne zapisniky (pero funguje len s nimi)
Galaxy Note ma na rozdiel od inych tabletov normalny kvalitny digitizer od Wacomu aj s ich perom, ktore umoznuje velku presnost a pohodove pisanie ci kreslenie. Takto z hlavy neviem, ci aj ine dnes dostupne tablety maju takyto digitizer. Urcite to necakaj u lacnych shitov.
Este taka vzdialena alternativa by mohlo byt Smart Pen, ktorym pises na normalny papier a ono to automaticky digitalizuje napisany text.
Vyhoda: este lepsi pocit pri pisani nez na Galaxy Note; mozno cena
Nevyhoda: je to len blbe pero, treba kupovat naplne a hlavne aj ich specialne zapisniky (pero funguje len s nimi)
- jcdenton12
- Používateľ

- Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
tiez som na technickej skole (IT)
tiez mam tablet (iPad2)
viem si predstavit na tom skicovat nejake nacrtky napr na strojarine, ale pisat na tom poznamky ci uz na klavesnici alebo rukou/stylusom mi pride nerealne
takisto som mal moznost odskusat samsung note2 (5" phablet) so stylusom a aj ked to vyzera pekne, na dlhodobe pisanie to tiez nie je
tablet je uzasna vec na konzumaciu obsahu (citanie knih, pozeranie videa/filmov, browsovanie netu) ale nie na produktivne cinnosti
tiez mam tablet (iPad2)
viem si predstavit na tom skicovat nejake nacrtky napr na strojarine, ale pisat na tom poznamky ci uz na klavesnici alebo rukou/stylusom mi pride nerealne
takisto som mal moznost odskusat samsung note2 (5" phablet) so stylusom a aj ked to vyzera pekne, na dlhodobe pisanie to tiez nie je
tablet je uzasna vec na konzumaciu obsahu (citanie knih, pozeranie videa/filmov, browsovanie netu) ale nie na produktivne cinnosti
...
- rix_o
- Sponzor fóra gold

- Dátum registrácie: Po 24. Jan, 2011, 14:36
tak pekne kupit pero a karisblok
ako ja pred 14r, vtedy sme pomaly nevedeli ani co je mobil, z celeho rocnika v 97mom mala nokiu ako tehlu len jedna spoluziacka
Spoiler: ukázať
- lednicky1
- Nový používateľ

- Dátum registrácie: Ne 08. Júl, 2007, 08:00
rix_o napísal:tak pekne kupit pero a karisblokako ja pred 14r, vtedy sme pomaly nevedeli ani co je mobil, z celeho rocnika v 97mom mala nokiu ako tehlu len jedna spoluziacka