ale budete furt riesit sprostosti metalickeho filmu v okne (to by si ho asi videl) a stvrty kanal (ktory je ruseny prvym aj siestym), ale zeby ste naozaj vyriesili ten problem tak to nie
dajte to na 5GHz a mas po ruseni. Ked si konfiguroval cisco, tak ta Mikrotik CLI nemoze prekvapit:
/ip dhcp-client enable ether1
/ip address add address=192.168.71.1/24 interface=ether2
/ip address add address=192.168.72.1/24 interface=wlan1
/interface wireless set wlan1 ssid=my-dvaja-co-sa-nevieme-cez-okna-spojit band=5ghz frequency=5500 mode=ap blablablazoparblbosti
/ip firewall nat action=masquerade
proste tymto sposobom... samozrejme k tomu je aj GUI aby to vedelo pouzit 99.99999% svetovych šmatlákov a to je cela veda.
Isteze aj ine produkty funguju - ale proste sa nezahadzujte s tym dvojgigahertzom, nerieste anteny a podobne blbosti, to uz je jednoducho minulost. Cim skor to pochopis, tym lepsie pre teba. Mikrotik alebo nie, to je jedno - patnast metrov musis chodit v pohode, ja by som inak prehodil kabel a bolo by (ale nie metaliku, jedine optiku, pokial to musi byt metalika tak uzemnit iba na jednej strane, zapojit do switchu s kovovymi srandami okolo portov a predovsetkym prilezitostne ratat hlavne pri velkej burke s blyskavicou ze ti moze zhoret port na switchi).
Videl som v ageme opticky prevodnik za tusim 15eur... som normalne skoro padol z nohy, len nie je pre mna lebo nebol gigabit (na internet to ale staci). A mas to riesenie navzdy.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.