Nazdar mam AMD athlon x4 750K chcem sa spítat kolko zneho dokazem vicucnut teraz ma 3,4 ghz chcel bi som ist tak na 3,8-3,9 ghz
zakladna doska gigabyte F2a55m-ds2 UEFI bios ramky kingston 2x2g hyperxblu 1333 mhz.
dovolí vlasne doska tolko pretaktovat.
dakujem za odpovede
nad 4 GHz by si mal dať v pohode , už 4200MHz by mohlo byť väčšie trápenie , musíš poskúšať , možno existuje možnosť ako ho dostať ešte vyššie ale to už je v tvojich schopnostiach
inak keby sa nieco pokazilo tak tam mam dual bios hej.ked sa mi po pretaktovaní nezapne PC ako sa dostanem do zalozneho biosu ??
a inak kupil som dobry chladic ked v klude ma procak 7c a vzatazi max35 ??
a este teraz mi cpu-z ukazuje voltaz 0,912 V do kolko V mozem teoreticky íst ???
ako som pozeral viea sa mi zda ze odporucil neakich 1,25... V
nechcem to velmi pretiahnut tu voltaz
Co sa tyka taktovania si nanestastie pre teba kompletne mimo.
CPU ma svoj kludovy stav - znizene napatie a frekvencia , zatazovy stav - vyssie napatie , vyssia frekvencia.Stav "plneho" napatia a frekvencie sa da vynutit cez bios vypnutim polozky C1E , 0.912V je kludove napatie t.j. ked procesor nieje vytazeny a C1E je zapnute.Maximalna voltaz je 1.4-1.5V pre tvoj CPU.Na tvojom mieste by som iba zvysoval nasobic CPU pokial to bude mozne so zakladnym napatim , alebo ak chces hybat aj s napatim , treba si nieco prestudovat aby si tvoj CPU neodpalil.
Teploty meraj cez AIDA64.K tomu CPU by som nedaval HD7850 pretoze je na nu proste vykonovo nedostacujuci , maximalne R7-260X(HD7790).Pocet jadier a frekvencia procesoru nie je vsetko - nemozes porovnavat odlisne procesory(napr. taka i5 voci Ahtlonu X4) podla poctu jadier a frekvencie.
takze AID64 dík.je nasne ze to budem robit cez nasobic ked ho ma odomknutí.
ok tak pojdem do tej 7790 je aj lacnesia a ma nove jadro(bonaire).
mohol bi som skusit este visie frekvencie/mensie napatie ???? aby to menej zralo aj menej hrialo
no tak za tento príspevok ti musím velmi pekne podakovat error nebit teba tak si nevsimnem tu R7 260 pozeral som testy a super pomer cena/vykon.dakujem ti velmi pekne.BF3 na neakych 50 na higt world of tanks maximum 50 fps.neako som nezaznamenal tieto nove produkty od AMD a mislím ze AMD nastavilo latku dost vysoko
mno žiaden zázrak 650TiB stojí cca rovnako a má vyšší výkon resp je to cca to isté čo sa pomer cena/výkon týka
a ani oproti 7790 nič extra
nieje to také super ako napr 280X za 290E
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander