jj, vyreklamovali, tam nemajú ako dôjsť na to, prečo sa to pokazilo a druhá vec, veď o tom ten K cpu je, že je určený na taktovanie a teda je to jeho schopnosť/vlastnosť, ktorú musí zvládať, takže don't worry
A ten vdroop offset control, je to vlastnosť napájania, ktorá čím je vyššie nastavená, tak tým lepšie/stabilnejšie sa snaží udržiavať napätie na nastavenej hodnote, teda V nelietajú hore-dole ako sa im zachce... Pri MSI doskách konkrétne je to tak, že pri nastavenej hodnote voltov v biose a nízkom levely vdroop offset control potom skutočné napätie behá niekde na o dosť nižších hodnotách, ako si nastavil. Napr. nastavíš tých 1,4V ale reálne to bude pri takom levely 1 (resp. +25%) behať niekde na úrovni 1,35 - 1,37V (možno aj nižšie), teda ďaleko od tebou nastavenej hodnoty. Na doske meracie body máš, takže ak máš multimeter, kľudne si to zmeraj a sám uvidíš, aký to robí rozdiel (tiež som pozeral, že to čo tam tá moja doska pri rôznych nastaveniach púšťa). Ale ak nastavíš level 7 (+100%), tak síce bude o trošku viac namáhaná napájacia kaskáda (nič podstatné), ale volty do cpu budú pekne stabilné na danej hodnote a bez žiadneho kmitanie hore-dole. Konkrétne u mňa to pri momentálne nastavených 1,34V drží počas záťaže reálne stabilné napätie na hodnote 1,3398V, takže takmer nachlp presne
PS: do cpu-z (a podobných hw monitorov) ani nepozeraj, to napätie čo ti tam ukazuje je nesprávne oproti skutočnému... dokonca aj keď mi reálne V drží počas záťaže na stabilnej hodnote, tak cpu-z aj tak ukazuje nižšie ako by malo a ešte k tomu to v ňom aj behá na rôznych hodnotách

. Konkrétne bios 1,34V, reálne v záťaži tých 1,3398V, cpu-z v kľude 1,328V a počas záťaže to behá od 1,312 do 1,328V, takže celé zle