Nejde odoberať externé disky

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Používateľov profilový obrázok
tommy1104
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 28. Apr, 2008, 14:00

Nejde odoberať externé disky

Príspevok od používateľa tommy1104 »

Zdravím,

od istého momentu (asi minulý týždeň) sa mi prestalo dať bezpečne odoberať externé disky (mám 2, takže to asi nebude diskom, oba sú USB3.0). Zariadenie sa údajne používa. Netuším ako. Inštaloval som v poslednom čase AVG free, ale tam som už kontrolu vymeniteľných zariadení zakázal. Máte nejaké nápady čo poskúšať prosím vás? Teda okrem reinstall win.

Ešte som zabudol spomenúť, že sa jedná o Lenovo Thinkpad E530 a predinštalovaný Win 7 Home.
trojan4x4
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 17. Feb, 2013, 15:55

Re: Nejde odoberať externé disky

Príspevok od používateľa trojan4x4 »

nerieš to, bude ti to robiť až pokial ho nesformátuješ.

Odoberanie zariadení bolo nutné volakedy, teraz to už vôbec nieje potrebné, a ešte ak sa jedná o externý disk, tak duplom. Dáta sa fyzicky kopírujú ihneď, čiže akékoľvek odpojenie disku z PC nemá za následok nič, čo by mohlo ovplyvniť akokoľvek dáta uložené na ex. disku.
Spoiler: ukázať
CPU ► AMD FX-8320
COL ► Scythe Orochi
MOB ► Gigabyte-990XA-UD3
RAM ► Kingston HyperX Predator 2x4GB 1600Mhz
GPU ► AMD MSi R9 280X OC Edition
SSD ► Crucial M4 128GB
HDD ► Barracuda 1TB
PSU ► Cooler Master RS-700W
CSE ► Zalman Z11+
PHO ► Nokia Lumia 930 32GB WP8.1
I AM FX =
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

kravina, kravina a kravina. VSetko doradu co si povedal. Vobec nie je pravda ze to bude robit az dokial ho nesformatuje (na toto si akym mozgovym postupom prisiel ?), vobec nie je pravda ze teraz uz to nie je potrebne a kedysi bolo (co sa asi tak zmenilo?), vobec nie je pravda ze ked je to externy disk tak duplom a uplna k0k0cina je ze data sa fyzicky kopiruju ihned.

Takze ten vedecky zaver ze akekolvek odpojenie disku nema za nasledok nic co by mohlo ovplyvnit data na nom ulozene je totalna debilina, synku.

Pre tvoje info, absolutne nic nevies o setupe tommyho - veselo moze mat zapnutu cache pre externe disky a potom neplati ani ta jedina vec ktoru si nahodou mohol mat pravdu teda ze data sa kopiruju ihned.

Pre Tommyho : nieco ti na ten disk šahá. Od Sysinternals (teda Microsoftu) si natiahnes utilitu Process Explorer, spustis, odsuhlasis ze Agree (s licenciou), stlacis CTRL-F (find) a napises G:\ respektive pismenko co identifikuje tvoj externy disk. Po malej chvilke ti ProcExplorer vyhodi zoznam programov spolu s ich Process ID ktore na ten disk sahaju a ty uvidis informaciu ktora ta zaujima. Nasledne mozes prijat primerane stanovisko, napriklad dany program zabit, ukoncit, zmenit jeho spravanie a podobne.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
undertaker007
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31

Príspevok od používateľa undertaker007 »

Presne tak, ešte že to mp3turbo prišiel zachrániť...
trojan4x4 - keď nevieš o niečom ani prd, tak prosím ťa ešte aj ostatným neraď kraviny! V prípade externého disku (pričom externé disky väčšinou ľudia využívajú na zálohy) môžeš ešte tvojo debilnou "radou" človeku riadne zavariť... ...daj sa prosím ťa preveriť nejakým antivírusom...
Taktiež, ako mp3turbo spomenul, tieto možnosti si asi v živote nevidel/nepočul...
Politika HDD.png
No a pre zadávateľa: je zaujímavé, že presne Windows 7 robí/robil to isté mne. Pri novom, čerstvom systéme išiel disk kedykoľvek odobrať. Časom však stále horšie a horšie až sa to časom dostane do stavu, kedy je údajne disk používaný naozaj stále a nie je možné ho bezpečne odobrať.
Jediná cesta, ako mp3turbo napísal, je poznať PID procesu, ktorý disk blokuje a ten ukončiť.
Len malá rada odo mňa - v mojom prípade je to v 99.5% prípadov proces s názvom wmpnetwk.exe spustená používateľom NETWORK SERVICE. Naozaj, ak nezabudnem na nejaký mnou otvorený program/súbor a mám naozaj všetko pozatvárané a disk stále nejde odobrať - v 99.5% prípadov pomôže smrť vyššie spomenutého procesu...
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00

Príspevok od používateľa felipe25 »

Tak tak, isto netreba verit tomu ze sa da bez dodatocneho nastavenia vybrat usb kluc / usb externy disk len tak z portu... :)
Pri 2,5" diskoch si myslim ze im to moze skor uskodit, kedze disk bezi, ja ho vytiahnem, a hlavicka bez energie ani nemusi zaparkovat.. ostane niekde v strede? som zvedavy, trojan, ci to ty robis tak jak pises, pochybujem...
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
trojan4x4
Používateľ
Používateľ

Pokial sa nemylim, tak rychle odstranenie je nastavene z defaultu. Jedine, ak by ho on sam zmenil by bolo na vyssom vykone, a vtedy by to ukladalo do cashe. :)
CPU ► AMD FX-8320
COL ► Scythe Orochi
MOB ► Gigabyte-990XA-UD3
SSD ► Crucial M4 128GB
HDD ► Barracuda 1TB
CSE ► Zalman Z11+
I AM FX =
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

ano, takto ako si to povedal je to uplne spravne - teda s drobnostou ze cache sa pise cache a nie cashe.
Cashe mas v penazenke :) cim viac, tym lepsie a krajšiu samicu ulovíš.

Rychle odstranenie je default, to ale neznamena ze to Tommy nemoze mat nastavene inak lebo nepisal ze to neprestavoval ; napriklad aj ja pouzivam na vsetkych externych diskoch cache pretoze write combining, cize predovsetkym zapis velkeho mnozstva malych suborov je daleko rychlejsi.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
trojan4x4
Používateľ
Používateľ

To aj ja, no nie pri externom disku a inych vymenitelnych mediach :) ty casche :D dik za usmernenie.

Ako je to s parkovanim hlavicky pri ext. Diskoch ? Neparkuju do par sekund od necinnosti ?
CPU ► AMD FX-8320
COL ► Scythe Orochi
MOB ► Gigabyte-990XA-UD3
SSD ► Crucial M4 128GB
HDD ► Barracuda 1TB
CSE ► Zalman Z11+
I AM FX =
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

ako ktory, standartne neparkuju, WD Green parkuju.

Undertaker : wmpnetwk.exe by mala byt sucast Media Player nejaky library kravinec, ked zakazes jeho sluzbu, mal by zmiznut.

Process Explorer tu : http://technet.microsoft.com/en-us/sysi ... s/bb896653
undertaker007
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31

Príspevok od používateľa undertaker007 »

jo, jo, viem čo to je za proces, bohužiaľ ho ale potrebujem - bez tohoto procesu nefungue mediálny streaming a ten potrebujem kvôli telke v obývačke (tá nevie browsovať LAN, vie len prijímať stream).
tommy1104
Používateľ
Používateľ

Rýchle odstránenie mám stále defaultne, nič som neprestavoval.
Kill spomínaného wmpnetwk.exe nepomáha.
Na disk mi podľa Process Exploreru pristupujú iba 4 systémové procesy. Teda dúfam, že som to správne hľadal.
Odoberať naďalej nejde.
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

no ved to staci - pokial na neho COKOLVEK pristupuje, tak ti ho system nedovoli "odobrat". Takze toto musis vyriesit. Indexovacia sluzba a podobne...

hladat to mas tak ze spustis Process Explorer, stlacis CTRL-F (find) a napises G: (respektive oznacenie tvojho externeho disku). ProcExpl ti vyhodi VSETKY handle ktore maju otvorene cokolvek z G:
tommy1104
Používateľ
Používateľ

A ako to povypínať aby nepristupovali?
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

rituálne povraždiť.

Cojaviem, to zavisi od toho co ti na ten disk pristupuje, nie nahodou ? Process explorer ti vypise nazvy procesov (beziacich programov) ktore tam šahajú. Potom mas Task Manager ktorym ich mozes pozabijat, pripadne ich normalne ukoncis (podla toho aky je to program)...
tommy1104
Používateľ
Používateľ

Tak ešte raz, ako to tam hľadať v process exploreri? Poprosím návod ako pre blbého radšej ak sa dá.

Lebo killnúť system a explorer asi nebude to pravé orechové.

Návrat na "Operačné Systémy"