Zdravíčko, zháňam tablet s nasledujúcimi parametrami: 1,5/2GB. RAM, štvorjadrové CPU, uhlopriečka minimálne 9,7", rozlíšenie minimálne FullHD, podpora pam. kariet, BT atď.
Mojím jediným kandidátom je Ainol Novo 9 Spark, retina display, 2GB. RAM, 4jadro s výkonným GPU, mamutia výdrž a rozsiahla developerská komunita. Jediné čo zamrzí je absencia BT, čo v prípade výkonného multimediálneho tabletu by sa dalo využiť buď na streamovanie hudby alebo pripojenie bezdrátovej klávesnice/gamepadu. Pozitívom je tiež relatívne nízka cena. Ale zas je to Ainol tj. nekvalitné komponenty (hlavne digitizéru sa bojím).
Prekvapila ma ponuka Samsungu, kedy aj najnovší Galaxy Tab 3 10.1 má len 2jadro, 1GB. RAM a WXGA display
Asus má o niečo lepšiu ponuku ale stále nič lepšie ako ten Ainol.
Niekto ešte nejaké tipy? Nápady?
//
Ešte pozerám nejaké porovnania Rockchipu RK3188 a Allwinner A31 (A9 vs A7). Niektorí vychvaľujú A7, niektorí A9. A31 má ale o dosť výkonnešjiu grafiku, RK zasa pravdepodobne CPU.
Tablet do 350€
- XZKX
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ne 09. Aug, 2009, 19:42
Tablet do 350€
Pioneer. Audio Technica. Sony. Intel. Microsoft.
- filuS
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 26. Aug, 2008, 13:14
Re: Tablet do 350€
Ja by som jednoznacne volil Nexus 10 32GB (btw - 16GB verzia je este cez 500€), za tych par eur navrch nie je o com. Pred asi mesiacom a pol brutalne zlacnela ta 32GB verzia, ja som ju kupoval koncom augusta za 380€ a to este potom v priebehu tyzdna isla este o nejakych 20€ dole.
Desktop
Spoiler: ukázať
- XZKX
- Čierna listina bazáru
jj, už sa dá zohnať za 360€ ale pripadá mi "už celkom starý" Výkon grafiky som neskúmal, ale procesor nieje bohvieako výkonný, to aj môj bývalý Z2460 podával vyšší výkon v Antutu (je mi jasné, že je to len syntetický test). Taktiež neprítomnosť slotu pre pam. karty, nic moc design (takýto brutálne oblý dizajn príliš nemusím) a zbytočne vysoké rozlíšenie. Ešte o ňom ale niečo poprečítam
- XZKX
- Čierna listina bazáru
Tak po tom, ako som sa už takmer definitívne rozhodol pre MeMO Pad FHD 10, som narazil na LG G Pad 8.3. - FullHD, BT, pam. slot, Snapdragon 600, 8,3" display (10" je veľa, 7"-8" je málo. Ideál by bolo 9" ale tých je málo, takže 8,3" je najbližšie tomu), super foťák (v porovnaní s ostatnými tabletmi). Trošku zamrzí slabšia batéria, ale inak nemám tomu čo vytknúť.
Váš názor na tento tablet?
Váš názor na tento tablet?
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Nexus 10 32gb
Výkon toho 2jadrového cpu je dosť vysoký a aplikácie si viac rozumejú s výkonnejšími 2 jadrami ako slabšími 4 .
CPU aj GPU je high-end ...
Kvalita prevedenia na super úrovni .
Je to síce starší kúsok , ale stále na vynikajúcej úrovni .
Výkon toho 2jadrového cpu je dosť vysoký a aplikácie si viac rozumejú s výkonnejšími 2 jadrami ako slabšími 4 .
CPU aj GPU je high-end ...
Kvalita prevedenia na super úrovni .
Je to síce starší kúsok , ale stále na vynikajúcej úrovni .
- XZKX
- Čierna listina bazáru
Asi si skočím do nejakého shopu a ošahám tie tabletky... 10" mi pripadá priveľký na nosenie do školy, či? Niekto nejaké skúsenosti s tým?
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Záleží od toho , že ako ho budeš prenášať .
Ale ak v ruke so zošitmi / ruksak / taška tak ti to môže byť jedno .
Ale ak 7" tak by som šiel do nového nexusu 7 ináč nexus 10 .
Ale ak v ruke so zošitmi / ruksak / taška tak ti to môže byť jedno .
Ale ak 7" tak by som šiel do nového nexusu 7 ináč nexus 10 .