pc zostava pre webdesignera
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Re: pc zostava pre webdesignera
nezacinas, ides oplieskat hodne vela penazi a chces sa poradit - na tom nie je vobec nic zle a ked vieme, skusime ti pomoct a poradit. Presne od toho je toto forum.
Co sa tyka toho par dni ide v pohode a na dalsi uz nemusi (pretaktovany procesor), ako hovorim kto umi ten umi. Pri pretaktovani na hrane 4.6GHz to naozaj plati, ale ked budes lahko pretacat z 3.5GHz na 4.1 alebo 4.2, taketo veci by ti naozaj nemali hrozit ani pri extremne velkych teplach, ani z dlhodobeho hladiska atd atd.
A predovsetkym, ked sa problem prejavi, velmi lahko sa vies nahodit do fabrickej konfiguracie. No ale to uz trieskam sprostosti ja, takze idem STFU neboli shut the F up.
Co sa tyka toho par dni ide v pohode a na dalsi uz nemusi (pretaktovany procesor), ako hovorim kto umi ten umi. Pri pretaktovani na hrane 4.6GHz to naozaj plati, ale ked budes lahko pretacat z 3.5GHz na 4.1 alebo 4.2, taketo veci by ti naozaj nemali hrozit ani pri extremne velkych teplach, ani z dlhodobeho hladiska atd atd.
A predovsetkym, ked sa problem prejavi, velmi lahko sa vies nahodit do fabrickej konfiguracie. No ale to uz trieskam sprostosti ja, takze idem STFU neboli shut the F up.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Jj, díky za vašu pomoc.
Je super, že fórum ako je toto existuje, inak by si človek kúpil sprostosti a potom by zrejme nadával
No máš asi pravdu, pôjdem radšej do toho i5 4670K.
Mne išlo pri i7 4770 hlavne o stabilitu, ale keď píšeš, že i5 4670K po pretaktovaní bude OK, tak ťa poslúchnem
Ten HT a o trochu vyšší takt mi za takmer 100€ nestojí.
Myslím, že i5 4670K (aj po menšom pretaktovaní) mi bude bohate stačiť na všetku mojú prácu (nerobím s videami, nerenderujem...len s 2D grafikou).
Ešte za mojich mladých čias
som taktoval nejaké pentium 400Mhz, tuším na 600-700Mhz.....a ten rozdiel bol citeľný, aj keď sa PC furt resetoval 
HP Probook 4710s ma už serie, PS CS6 mi občas seká, ramka nestíha a celkovo ten book už odchádza, cítim to pri každodennom používaní čím viac a viac.
Samozrejme používam CCleaner na čistenie, ale chce to proste výkonnejšiu mašinu na profi robotu.
Je treba zainvestovať, ono sa to časom vráti
Je super, že fórum ako je toto existuje, inak by si človek kúpil sprostosti a potom by zrejme nadával

No máš asi pravdu, pôjdem radšej do toho i5 4670K.
Mne išlo pri i7 4770 hlavne o stabilitu, ale keď píšeš, že i5 4670K po pretaktovaní bude OK, tak ťa poslúchnem

Ten HT a o trochu vyšší takt mi za takmer 100€ nestojí.
Myslím, že i5 4670K (aj po menšom pretaktovaní) mi bude bohate stačiť na všetku mojú prácu (nerobím s videami, nerenderujem...len s 2D grafikou).
Ešte za mojich mladých čias

HP Probook 4710s ma už serie, PS CS6 mi občas seká, ramka nestíha a celkovo ten book už odchádza, cítim to pri každodennom používaní čím viac a viac.
Samozrejme používam CCleaner na čistenie, ale chce to proste výkonnejšiu mašinu na profi robotu.
Je treba zainvestovať, ono sa to časom vráti

DESKTOP: Intel Xeon E3 1230v3 + Coolink Corator DS + NOCTUA NF-F12 PWM | Asus H87 Pro | Crucial Ballistix Tactical LP 16GB | MSI GTX 550 Ti Cyclone | Crucial M500 240GB | Seagate Baracuda 2TB | FD Define R4 | Seasonic G-450W
MONITOR: Samsung 2443
TABLET: Nexus 7 2013 LTE
SOFTWARE: Windows 8.1 Home, Adobe Graphic Suite CS6
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Moj nazor :
1) CPU necham na tebe, ono ten extra vykon CPU vyuzijes pri praci ako webdesigner maximalne tak pri uprave velkych fotiek, pripadne videi. Cokolvek ine vykon CPU nijak extra nevyzaduje. Mozno keby si kompiloval nejake obrovske JAVA ci C++ projekty, tak mozno - ale aj tam plati to, ze dnes sa uz vacsinou pouziva inkrementalna kompilacia, takze velke buildy sa robia fakt iba obcas, a aj tie su vacsinou spomalovane skor diskom ako CPU. Databazy a ine veci co sa tykaju webu tiez vyzaduju skor diskovy vykon a kapacitu nez CPU.
2) pri tej zostave je nejaky specialny dovod pre zakupenie G-550 ? Vsak ta zostava bude zrat do 200W maximalne. Bohate ti postaci aj G-360, pripadne X-400.
1) CPU necham na tebe, ono ten extra vykon CPU vyuzijes pri praci ako webdesigner maximalne tak pri uprave velkych fotiek, pripadne videi. Cokolvek ine vykon CPU nijak extra nevyzaduje. Mozno keby si kompiloval nejake obrovske JAVA ci C++ projekty, tak mozno - ale aj tam plati to, ze dnes sa uz vacsinou pouziva inkrementalna kompilacia, takze velke buildy sa robia fakt iba obcas, a aj tie su vacsinou spomalovane skor diskom ako CPU. Databazy a ine veci co sa tykaju webu tiez vyzaduju skor diskovy vykon a kapacitu nez CPU.
2) pri tej zostave je nejaky specialny dovod pre zakupenie G-550 ? Vsak ta zostava bude zrat do 200W maximalne. Bohate ti postaci aj G-360, pripadne X-400.
Díky za názor.faugusztin napísal:Moj nazor :
S procákom máš pravdu, nebudem upravovať nejaké mega veľké gigové fotky (ak aj hej, tak by nemal byť zásadný problém s procákom i5 4670K), alebo renderovať video.
Takže som rozhodnutý pre i5 4670K.
S tým zdrojom ... hm, do tej zostavy pôjde aj externá grafika, čiže nVidia GeForce GTX550 Ti, ktorá je momentálne v staršom PC určený na iné veci ako robotu.
http://www.msi.com/product/vga/N550GTX- ... D5-OC.html
V budúcnosti chcem určite kúpiť lepšiu nVidia grafiku, takže investoval by som už teraz do výkonnejšieho zdroja.
DESKTOP: Intel Xeon E3 1230v3 + Coolink Corator DS + NOCTUA NF-F12 PWM | Asus H87 Pro | Crucial Ballistix Tactical LP 16GB | MSI GTX 550 Ti Cyclone | Crucial M500 240GB | Seagate Baracuda 2TB | FD Define R4 | Seasonic G-450W
-
- Moderátor
Budiz, aj ked moja zostava s i7-2600K, 16GB RAM, SSD, vodnym chladenim a GTX670 zerie 250W v maximalnej zatazi
.

Ouuuu, tak to som asi zaspal dobu s tou spotreboufaugusztin napísal:Budiz, aj ked moja zostava s i7-2600K, 16GB RAM, SSD, vodnym chladenim a GTX670 zerie 250W v maximalnej zatazi.

Takže odporučil by si mi teda Seasonic G-450, prípadne G-360 ?
-
- Moderátor
Tak samozrejme treba taky, co ma pozadovane napajacie konektory a ktory ti vyhovuje aj co sa tyka kabelaze, len ti hovorim ze asi na tu zostavu to bude z hladiska spotreby prehnane silny zdroj.
http://www.bit-tech.net/hardware/graphi ... -review/10
Intel Core i7-965 processor (3.2GHz: 133MHz x 24) + Asus Sabertooth X58 motherboard + 3x 2GB Corsair TR3X6G1333C9 + Corsair X128 120GB SSD + Corsair HX1000W + GTX 550 Ti = 248W v zatazi... A ty budes mat CPU z nizsou spotrebou.
http://www.guru3d.com/articles_pages/ge ... _oc,6.html
Grafika mozno bude mat spotrebu trosicku vyssie, stale budes pod 300W, tu dosiahli s podobnou zostavou ako vyssie 289W s tvojou grafikou.
Jediny vyznam zdroja s vyssim vykonom je to, ze pojde z hladiska zatazenia pod 50%, teda ventilator bude mat menej roboty a teda pojde tichsie.
http://www.bit-tech.net/hardware/graphi ... -review/10
Intel Core i7-965 processor (3.2GHz: 133MHz x 24) + Asus Sabertooth X58 motherboard + 3x 2GB Corsair TR3X6G1333C9 + Corsair X128 120GB SSD + Corsair HX1000W + GTX 550 Ti = 248W v zatazi... A ty budes mat CPU z nizsou spotrebou.
http://www.guru3d.com/articles_pages/ge ... _oc,6.html
Grafika mozno bude mat spotrebu trosicku vyssie, stale budes pod 300W, tu dosiahli s podobnou zostavou ako vyssie 289W s tvojou grafikou.
Jediny vyznam zdroja s vyssim vykonom je to, ze pojde z hladiska zatazenia pod 50%, teda ventilator bude mat menej roboty a teda pojde tichsie.
- rix_o
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 24. Jan, 2011, 14:36
len rataj s tym ze ak by si kupil o rok napr hernu grafiku, ak by si chcel tak 360W ti bude malo, resp ti zdroj pojde na 90%, ak taky pripad hernej VGA nenastane, staci 360, alebo vezmi 450W kompromis
Spoiler: ukázať
Ok, díky ľudia za všetky rady
Čoskoro budem kupovať, tak potom sem hodím foto zostavy.

Čoskoro budem kupovať, tak potom sem hodím foto zostavy.
Ahoj, chcem sa spýtať, čo si myslíte o procesore i5 3550P ?
Čo sa týka spotreby a ceny, je na tom výborne.
Stačil by na moje požiadavky ? tj. max. práca v Adobe Photoshop CS6, NetBeans, samozrejme veľa browserov otvorených súčasne
Dopredu dík.
Čo sa týka spotreby a ceny, je na tom výborne.
Stačil by na moje požiadavky ? tj. max. práca v Adobe Photoshop CS6, NetBeans, samozrejme veľa browserov otvorených súčasne

Dopredu dík.
-
- Moderátor
Ak ti nevadi ze to nema IGP, preco nie.
Myslis i5 3350P alebo i5 3550? Ak ten prvy, tak ja som s nim velmi spokojny 

myPC CPU:AMD Ryzen 7 5700X3D, MB:Gigabyte B550M K, RAM:32GB G.SKILL DDR4 3200 MHz CL16, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
Mal som na mysli i5 3350P 
Stále sa neviem rozhodnúť, chcem Vás preto poprosiť o konečné zostavenie pracovného PC na účely webdizajnu, tj. Adobe PS CS6, Adobe Illustrator CS6, žiadny rendering videa, žiadne 3D....iba práca s 2D.
Som dosť nerozhodný
a preto posledné slovo nechávam odborníkom na tomto fóre.
Cenový strop znižujem na 700 eur, max. som ochotný dať 800e s DPH, viac už nie ... nechcem kupovať mašinu, ktorú ani poriadne nevyužijem.
Takže mám už monitor, klávesnicu a myš ... tie teda do rozpočtu nepočítajte.
Na systém si určite predstavujem SSD disk. Pamäť by mala byť 16GB.
Ešte posledná vec, počítač by mal byť maximálne tichý a stabilný (nebudem taktovať), tým pádom skrinka musí byť odhlučnená.
Aby som nezabudol, do rozpočtu sa musí vojsť aj operačný systém.
PC budem kupovať onedlho, dúfam ešte pred vianocami.
Dopredu díky za každú pomoc.

Stále sa neviem rozhodnúť, chcem Vás preto poprosiť o konečné zostavenie pracovného PC na účely webdizajnu, tj. Adobe PS CS6, Adobe Illustrator CS6, žiadny rendering videa, žiadne 3D....iba práca s 2D.
Som dosť nerozhodný

Cenový strop znižujem na 700 eur, max. som ochotný dať 800e s DPH, viac už nie ... nechcem kupovať mašinu, ktorú ani poriadne nevyužijem.
Takže mám už monitor, klávesnicu a myš ... tie teda do rozpočtu nepočítajte.
Na systém si určite predstavujem SSD disk. Pamäť by mala byť 16GB.
Ešte posledná vec, počítač by mal byť maximálne tichý a stabilný (nebudem taktovať), tým pádom skrinka musí byť odhlučnená.
Aby som nezabudol, do rozpočtu sa musí vojsť aj operačný systém.
PC budem kupovať onedlho, dúfam ešte pred vianocami.
Dopredu díky za každú pomoc.
- trojan4x4
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 17. Feb, 2013, 15:55
Chlape ty si horší jak mladá nevesta.
i5 3350p je kvalitný procák za slušné prachy. Len mám pocit, že sa týmto tempom dostaneme k AMD platforme.
i5 3350p je kvalitný procák za slušné prachy. Len mám pocit, že sa týmto tempom dostaneme k AMD platforme.
Spoiler: ukázať
ked nechces taktovat, tak kludne zober ten cpu co mam ja + doska (vid podpis), k tomu si dohod 16GB RAM, SSD by som pouzival aj na PS a hlavne 64bit OS si kup ked chces tu RAM aj vyuzit. 

myPC CPU:AMD Ryzen 7 5700X3D, MB:Gigabyte B550M K, RAM:32GB G.SKILL DDR4 3200 MHz CL16, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438