AMD Radeon HD 7970/7950 (recenzie, informácie...)
Re: AMD Radeon HD 7970/7950 (recenzie, informácie...)
Kyselinka: da sa to tak povedať, chcel som skúsiť či s novým nedám vyššie oc a či náhodou aj keď som s tým nerátal mi nedovolí meniť napätie. ..
Yesper: skúsim zajtra keď sa vrátim z týždňovky...
Ešte detail raz tu tuším niekto spomínal že bios ma vplyv na rma, presnejšie povedané že flashom biosu padá záruka, takže na rma treba vždy posielať s origo biosom. Čo je na tom pravdy? ? Čítal som to v tomto vlákne len sa mi nechce listovať všetky strany kto a kde to pisal.
Yesper: skúsim zajtra keď sa vrátim z týždňovky...
Ešte detail raz tu tuším niekto spomínal že bios ma vplyv na rma, presnejšie povedané že flashom biosu padá záruka, takže na rma treba vždy posielať s origo biosom. Čo je na tom pravdy? ? Čítal som to v tomto vlákne len sa mi nechce listovať všetky strany kto a kde to pisal.
Spoiler: ukázať
ak si pouzil BIOS, ktory je urceny pre ten konkretny model, tak ziadny problem, mozes ho tam nechat zaruka nepada.
No mam tam origo bios z stranky gigabyte na model hd 7970oc 3gb, akurát ja som stiahol najnovší podľa dátumu a tu MIR mi napísal že spravne ak som mal napr bios f4... tak by som mal dávať len f4... biosi a nie napr. f3...a pod. Tak pre istotu asi nahodim origo ak by to nedaj bože šlo na rma.
no ano zalezi od revizie karty
takže mám reviziu 2.1 no stále neviem aký bios tam mám nahrať a ani aký tam bol pôvodný kedže na krabici to hľadám no nevidím nikde nič asi som slepý
Kedysi robili takú milú vec že na krabicu písali revíziu i verziu firmware čo tam je.
http://www.gigabyte.com/products/produc ... =4102#bios
Skús verziu F72. Tú používam ja teraz.
http://www.gigabyte.com/products/produc ... =4102#bios
Skús verziu F72. Tú používam ja teraz.
no revízia tam je ale nič viac okrem modelu parametrov sériového čísla tam nieje nič uvidím skúsim tú f72, ešte som práve prepol na bios 1 a vyzerá že ten ide v pohode
Ten si odzálohuj a zisti jeho verziu.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 25. Sep, 2013, 12:05
Tak tak, ten sa da odzalohovat a prehodit aj na druhy bios switch.
Na nezmyselne komenty miestnych intelektualov nereagujem.
už sa stalo bola to f72 a nakoniec kedže doteraz som testoval oc v benchmarkoch a hrách typu SWTOR, skyrim, tak mi prešli aj takty 1200/1600 ale dnes som s nudy našiel crysis 2 a tu na moje sklamanie už prešli len 1100/1500 možno keby ešte 1100/1550 ale už som neskúšal takže nakoniec ani ten môj kus nieje taký dobrý ako som myslel škoda toho locknuteho napätia. Inak skúšal niekto či pridanie napätia GBU na matičnej doske nepomôže zvýšiť OC???
To nemyslis vazne, ze si nevedel, ze PCB 2.x ma loknute Vcore ?
Vsak sa to tu riesilo a dokonca ja dost, ked som mal o tu kartu zaujem....
Vsak sa to tu riesilo a dokonca ja dost, ked som mal o tu kartu zaujem....
cagej napísal som škoda toho locknutého napätia, to neznamená že som to nevedel. Ale k veci pomohlo by zdvihnúť napätie gpu v biose cez dosku ? či to nebude mať žiaden prínos.
Naposledy upravil/-a gabrik8 v So 19. Okt, 2013, 20:25, upravené celkom 2 krát.
nepochopil som tej otazke, co chces zvysovat ?.....
Este raz, tej karte okrem Voltmodu nepomoze nic..
Este raz, tej karte okrem Voltmodu nepomoze nic..
V biose mám normálne možnosť meniť gbu voltage tak isto ako napr core voltage. Len som to ešte nikdy s gbu voltage neskúšal (nepotreboval som to) a preto neviem či to má nejaký zmysel... mod na karte sa nechystám robiť takže keď to nepôjde tak to nepôjde tých 1100/1600Mhz mi stačí.
sry ale neviem co je GBU, za 15r som sa s tymto pojmom nestretol...
a ked myslis iGPU voltage tak nato vplyv nema..
a ked myslis iGPU voltage tak nato vplyv nema..