problem pri instalacii WIN 7!!! :(
- hopkok
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 22. Nov, 2006, 02:00
Re: problem pri instalacii WIN 7!!! :(
zospodu motherboard model pozri
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: So 19. Okt, 2013, 19:13
k75vjhopkok napísal:zospodu motherboard model pozri
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
- launch csm ked dam enable na (csm) tak mi da mi na vyber ze launch px...(nieco neviem prestne) a vtedy po restarte biosu ide volit z coho sa bude bootovat .. nadstavim mechaniku a instalujem (klasicky)
ziedne uefi hl dt tam nedava
-- ved ked to ide takto, tak po nainstalovani windows7 si vyberies pevny disk, a malo by to ist...
teda ponuka ti ten vyber aj po instalacii?
ziedne uefi hl dt tam nedava
-- ved ked to ide takto, tak po nainstalovani windows7 si vyberies pevny disk, a malo by to ist...
teda ponuka ti ten vyber aj po instalacii?
Spoiler: ukázať
- hopkok
- Používateľ
http://support.asus.com/Download.aspx?S ... &p=3&s=401
podpora Win7 neni, ale zober USB, naformatuj na FAT32, stiahni z odkazu posledny BIOS, uloz na USB, vloz do USB-cka, zapni book,F2-vstup do biosu, najdi easy flash, enter, tam najdi cestu k USB kde bude bios a tak updatnes bios.
podpora Win7 neni, ale zober USB, naformatuj na FAT32, stiahni z odkazu posledny BIOS, uloz na USB, vloz do USB-cka, zapni book,F2-vstup do biosu, najdi easy flash, enter, tam najdi cestu k USB kde bude bios a tak updatnes bios.
- Kknightley
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Dec, 2012, 18:01
mňa ešte napada že budeš musieť možno prehodiť firmware a bios pre win7 .. keďže si tma mal win 8 možno sa to bije teraz ...
//a ako som zistil tak aj hopkoka to napadlo len som nečital druhu stranu ...
//a ako som zistil tak aj hopkoka to napadlo len som nečital druhu stranu ...
- hopkok
- Používateľ
aspon si mohol napisat ako si dopadol
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
inac aky firmware? ) sak len bios hopkok riesil len bios cez flash ne?
- Kknightley
- Používateľ
ja musim flashovať zvlašť firmware a zvlašť bios na svojom napríklad ... mám MSI
W8 by som moc neflashoval.. a ako pise Kknightley, teraz sa tam uklada kluc.. takze je to uplne odlisne...
A problem bude 100% v CSM/UEFI... otazka je ci ten notebook VOBEC podporuje legacy boot... Proste chlapce mas smolu... ja osobne ked vidim alebo som ziadany niekoho s WIN8 na WIN7 castokrat poviem nie, pretoze viem ake su s tym problem a este vacsie s obnovenim... To nie je PC, kde sa da s tym UEFI/Legacy drivermi hybat...
Inac, niektore NTB maju speficky bootloader, kde pri starte sa da vyvolat a zvoli klasicky / UEFI boot.. avsak ty si ten HDD uz cely zmazal.. takze ...
A problem bude 100% v CSM/UEFI... otazka je ci ten notebook VOBEC podporuje legacy boot... Proste chlapce mas smolu... ja osobne ked vidim alebo som ziadany niekoho s WIN8 na WIN7 castokrat poviem nie, pretoze viem ake su s tym problem a este vacsie s obnovenim... To nie je PC, kde sa da s tym UEFI/Legacy drivermi hybat...
Inac, niektore NTB maju speficky bootloader, kde pri starte sa da vyvolat a zvoli klasicky / UEFI boot.. avsak ty si ten HDD uz cely zmazal.. takze ...
- Kknightley
- Používateľ
Ono zväčša aj bios umožňuje prepnutie z Legacy na UEFI mód a podobne ... len ako píšeš, s prechodom z win8 na win7 treba rátať s komplikáciami v podobe firméru, driverov a prípadne biosu.
Ideálne je pozrieť sa na stránku výrobcu konkrétne pre tvoj notebook, aký softvér pre aký win ponúka a či sa dá downloadnúť nutný firmvér/bios ...
ono sa tieto veci vo väčšine prípadoch dajú flashnúť priamo cez bios z USBčka ... ale záleží od výrobcu...
// a zas druha vec je, ak dotyčný celý HDD zmazal výrobcovia často poskytujú na ich fórach tzv. "záchranné disky" ktoré je možné po dlhšom hľadaní nájsť a stiahnuť. Je to v podstate to isté ako tá záložná partícia na recovery ktorá býva v notebookoch akurat hento čo sa da stiahnuť z fór sú .ISO obrazy ...
Ideálne je pozrieť sa na stránku výrobcu konkrétne pre tvoj notebook, aký softvér pre aký win ponúka a či sa dá downloadnúť nutný firmvér/bios ...
ono sa tieto veci vo väčšine prípadoch dajú flashnúť priamo cez bios z USBčka ... ale záleží od výrobcu...
// a zas druha vec je, ak dotyčný celý HDD zmazal výrobcovia často poskytujú na ich fórach tzv. "záchranné disky" ktoré je možné po dlhšom hľadaní nájsť a stiahnuť. Je to v podstate to isté ako tá záložná partícia na recovery ktorá býva v notebookoch akurat hento čo sa da stiahnuť z fór sú .ISO obrazy ...