Caute.Potreboval by som info ako na pretaktovanie...zda sa mi to totiz dost zlozite.
Neviem,nieco som skusal ale neviem ci je to tak dobre.
V biose som v chlieviku Frequency/voltage control skusal menit CPU Clock Ratio z povodnich 17x na 18,19,20x ale nic sa nedialo.Preco?Ale ked som v kolonke CPU Clock Mhz menil z povodnich 100Mhz na 110Mhz ,ulozil nastavenie a v XP spustil EVEREST ultimate,comp hlasil procesor nie 1700 ale 1860...hm?
Je to naozaj vsetko alebo som este nieco nedodrzal a komp mozem odpalit?V Biose sa mi pri zvysovani Mhz menilo automaticky aj DRAM z 200 na 220...?Neposerem nieco?
Dakujem za kazdu radu comu sa mam vyvarovat a naopak co mam dodrzat...dakujem este raz
Ako pretaktovat Celeron 1,7 ?
- Mtex
- VIP
- Dátum registrácie: St 14. Apr, 2004, 14:00
Celeron 1700Mhz (jadro Willemate) moc pretaktovat nejde ... je to dane 0,18um vyrobnou technologoiu ... jeho maximum je okolo 2300Mhz ... skor menej ....
Ak zmenis nasobic z 17 na iny tak sa nic nestane preto lebo je uzamknuty a menit nejde, takze taktovat jedine cez FSB...
Ak si spravil vsetko OK mal by ist taktovat ... ale skor najdi nejaku vhodnu frekvecniu a k nej vhodne nastavenie pamati ... co najnizsie hodnoty casovania ... nez sa hnat za max frekvecnoiu ...
Ak zmenis nasobic z 17 na iny tak sa nic nestane preto lebo je uzamknuty a menit nejde, takze taktovat jedine cez FSB...
Ak si spravil vsetko OK mal by ist taktovat ... ale skor najdi nejaku vhodnu frekvecniu a k nej vhodne nastavenie pamati ... co najnizsie hodnoty casovania ... nez sa hnat za max frekvecnoiu ...
Spoiler: ukázať
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Celeron ma multiplikator fixny, takze nemozes tu 17 zmenit. Naproti tomu mozes menit FSB, teda frekvenciu zbernice procesora ( zo 100 na 110, u teba tych 220 z povodnych 200 je frekvencia pamati). ALE: musia ti to zvladnut pamate a samozrejme procesor (jemu sa da pridat voltaz ale s tym opatrne!). Vysledna frekvencia procesora sa vyrata: multiplikator x FSB, u teba 17 x 100 MHz = 1700 MHz. Multiplikator je uzmaknuty, teda mozes menit len sirku zbernice FSB.
Spoiler: ukázať