Zacnem od zaciatku.
Bios dosky mam najnovsi.Na taktovanie pouzivam zakladny program na MB od Asusu a to AiSuite3.
Netaktujem manualne,jedine cez "ficurku" 4-Way Optimalizacia kde sa da nastavit frekvencia CPU na 4.2,4.4 alebo 4.6GHz a o zvysok sa postara automat.
1.) Pri nastaveni 4.6Ghz a naslednom restarte si AiSuite sam nastavuje EPU,Fany apod.Lenze ono to sekne a vypise ze program prestal pracovat.Frekvenciu si zapamäta ale pocitac po vypnuti a naslednom zapnuti nechce nabehnut a na displeji na doske vypise chybu "32" (CPU Post-Memory Inicialization) - pomoze iba tvrdy restart a az tak PC nabehne.
- to iste robi aj pri 4.4GHz az nato ze AiSuite si nastavenia po pretaktovani urobi bez problemov bez hlasky "program prestal pracovat"...ale po vypnuti PC a zapnuti zase zasek a chyba "32" na doske...
-Takt na 4.2Ghz som neskusal.Jedine kedy PC nema problem je ked je nastavena zakladna frekvencia 3.5GHz (3.9 boost)
2.) Casto sa mi stane,ze dam vypnut PC,on sa iba restartuje,roztocia sa ventilatory naplno,asi 15 sek. a potom nabehne naspät do win,nechapem

3.) Start systemu trva 3x tolko ako v predchadzajucej zostave (i5 3570K a MSI Z77 Mpower).Zapnem PC,nabehne logo ROG a potom dlho dlho cierna obrazovka,blikaju len "ciarky" v lavom rohu a az po cca 20 sek. nabehne Win,ten nabehne v pohode.
Prosim,mate nejake napady,co stym?Dal som do toho kopec prachov stym ze nieco ziskam,ale zatial mam len problemy s ktorymi si neviem dat rady a ktore mi lezu na nervy...