Podtaktovany Intel Celeron E3400
Podtaktovany Intel Celeron E3400
čaute
zdá sa mi to alebo je moj procesor ,,trochu" podtaktovaný??
PC mam s druhej ruky a ja som s tým zatial nič nerobil
nejde mi pripojit priloha...
v CPU-Z mam pisane v kolonke ,,core speed" frekvenciu 1595Mhz a procesor ma mat pisane 2600Mhz
niekomu to asi tak vadilo ? inak ide celkom dobre neverím že by bol podtaktovani na 1,6Ghz
diki za rady
zdá sa mi to alebo je moj procesor ,,trochu" podtaktovaný??
PC mam s druhej ruky a ja som s tým zatial nič nerobil
nejde mi pripojit priloha...
v CPU-Z mam pisane v kolonke ,,core speed" frekvenciu 1595Mhz a procesor ma mat pisane 2600Mhz
niekomu to asi tak vadilo ? inak ide celkom dobre neverím že by bol podtaktovani na 1,6Ghz
diki za rady
Re: Podtaktovany Intel Celeron E3400
ako ich vypnem???
dik za radu
dik za radu
urcite to nevypinaj len tak, je to blbost vypinat bez dovodu
procesor ked potrebuje vykon, tak sa nasobic zvysi a zakladna frekvencia sa vynasobi o ten zvyseny nasobic, cim dostanes maximalnu frekvenciu pre ten procesor, netreba sa obavat, ked bezi setriaca funkcia pocas toho ako nevyuzivas procesor naplno
procesor ked potrebuje vykon, tak sa nasobic zvysi a zakladna frekvencia sa vynasobi o ten zvyseny nasobic, cim dostanes maximalnu frekvenciu pre ten procesor, netreba sa obavat, ked bezi setriaca funkcia pocas toho ako nevyuzivas procesor naplno
Spoiler: ukázať
no a ked to budem chcet dat tak ako to ma byt tak potom čo??
skušal som ho mat aj zatažení na 100% nejaku dobu a frekvencia sa pohybovala medzi 1595,5Mhz a max 1595,7Mhz
skušal som ho mat aj zatažení na 100% nejaku dobu a frekvencia sa pohybovala medzi 1595,5Mhz a max 1595,7Mhz
treba hladat v BIOSe polozky ako Intel Speed Step v nastaveniach CPU, a zablokovat to
napriek tomu si myslim, ze problem je dakde inde, ta setriaca funkcia musi fungovat na 100% spolahlivo
napriek tomu si myslim, ze problem je dakde inde, ta setriaca funkcia musi fungovat na 100% spolahlivo
v biose mam to intel speed step DISABLED
a v kolonke processor speed 1600Mhz
ale neda sa to zmenit je to šedou farbou
a v kolonke processor speed 1600Mhz
ale neda sa to zmenit je to šedou farbou
skus resetnut na defaultne BIOS nastavenia, mozno tam mas nieco napevno nastavene ako nasobic/zakladna frekvencia, a potom pozri ci ti uz CPU ide na tych 2.6Ghz v zatazi
treba stlačit F9-load defaults??? alebo ako aby som dal tie zakladne nastavenia
neviem aku mas dosku, ale niekde v nastaveniach by mal mat restore/load default settings(najdes to pri moznostiach ulozenia nestaveni), alebo nieco take, vacsinou to byva na poslednej karte nastaveni v BIOSe (este som sa nestretol s tym, ze by bolo treba stlacit nejaku specificku klavesu na obnovenie povodnych nastaveni)
mám ASRock G41M-VS3
to F9 nic nespravilo? nezabudni ulozit tie obnovene nastavenia potom
http://img546.imageshack.us/img546/7074/aa7o.jpg
http://img546.imageshack.us/img546/7074/aa7o.jpg
neskušal som to... a z toho obrazku ktore??
das F9, aby si nahodil defaultne nastavenia a potom "save changes and exit", potom otestuj v zatazi, ci ti uz chodi procesor tak ako ma