ale prd, samozrejme, ze zalezi od zraku..loleqboleq napísal:a práve preto to je marketing...áno 4k telky sú júúj a taký ten 32" asus 4k musí byť vynikajúci
a ak sa bavíme o kancelárskej práci, tak ok, no tam to zatiaľ končí; HW je stále slabý na také rozlíšenie, ja by som povedal, že budúci rok Maxwell by už mohol byť naozaj slušný pracovitý aj pre 1440p/1600p a trošišičku znesiteľnejší pre 4K
no aká je podpora ? filmy - nič, hry - len naozaj minimum; tu by museli spolupracovať ako tí, čo robia HW, tak tí, čo ten HW zásobujú svojim SW, ak sa dá pochopiť, čo som práve povedal a oni spoliehajú na to, že ten chtíč u ľudí bude tak obrovský, že vyhodia niekoľko tisíc za 4K zariadenie (telka, monitor) a potom im dopne, že ok, niečo sa robí fasácky, no zároveň je tam obrovská nekompatibilita a to nehovorím, že teraz 4k bez Sli high-end grafík v hernom svete nestačí a okrem pár špeciálne urobených klipov v obchodoch, čo bežia na 4k telkách nič nie je v 4k
Ale uz taky FHD je na 24'' absolutne minimum, skor si myslim, ze patri k 20-22.... 24 uz by mal mat 1440 - 1600p.. 27'' je 1600p tiez malo...
Na taketo 27-30'' je 4k tak akurat.. ved preboha to DPI je ledva 100.... a v mobiloch sa ohanaju FHD a ultra jemnym rozlisenim a pred 5r nikomu nevadilo aj menej nez 180 DPI..
Ja bohuzial pixely na FHD vidim, to je fakt, nie blud... Takze ked cena 4k monitorov bude v reale, tak budem medzi prvymi... a nie kvoli tomu, ze si tam mozem dat viac ikoniek, alebo hrat hry v UHD....