S akou VGA vybrat notebook, akym sa vyhnut.?

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00

S akou VGA vybrat notebook, akym sa vyhnut.?

Príspevok od používateľa felipe25 »

Zdravim, poradite mi, s akou VGA si vybrat taky lepsi book aj na hry?
Cenovo niekde 550-650€, procak min. intel core i3.

Co pozeram, tak som nasiel s HD4400, zaujimalo by ma vsak vzajomne porovnanie aj tychto grafik:
Grafická karta AMD Radeon™ HD 7610M (1 GB vyhradenej pamäte)
NVIDIA GeForce 710M 1GB
a: Grafická karta: Intel® HD Graphics 4000 + NVIDIA® GeForce® GT 740M with NVIDIA® Optimus™ technology, 1GB

Davnejsie som bral book s GT635 co ste mi poradili, a to je uz skoro rok, a stale vidim v ponuke booky len s GT635, to sa nejak nepohol vykon GPUciek v bookoch?

Jasne ze sa na booku nebude hrat GTA V, ale proste, chcem aby to v danej cene malo najlepsi mozny vykon.
Diks. Book - znacku, typ si vyberiem sam, ide mi hlavne o to, na aku VGA sa mam zamerat. Ci 635, 740, alebo staci HD4400 / 4000?
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
hopkok
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 22. Nov, 2006, 02:00

Re: S akou VGA vybrat notebook, akym sa vyhnut.?

Príspevok od používateľa hopkok »

ak chces spolahlivost tak intel :-)
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Hm, ved nad tym prave premyslam, kedze mi preslo par bookov ktore boli dead prave kvoli externej VGAcke... prehrievanie a tak, tak si len potvrdil moje obavy, a ty isto vies o com hovoris :)
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

To sme v bazari? Som si nevsimol, Kua, :wallbash:

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
Mumaq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2008, 17:34

Príspevok od používateľa Mumaq »

ak hopkok napise co mas a nemas ohladom NB, tak nemas co riesit. kompetentnejsieho cloveka na to nenajdes :) a ano, nahlas si prispevok na presunutie temy :)
ROG CROSSHAIR X870E HERO, Ryzen 9 9950X3D, KRAKEN 360, MSI RTX 5090 SUPRIM LIQUID SOC, G.SKILL 32GB 6000 CL30 Expo, 980PRO 2TB(system), 990PRO 4TB(Data), ROG Strix Platinum 1200W, Lian Li O11 Dynamic Evo + 10x Noctua A12x25 Chromax, LG OLED42C44, Roccat Kone Air + HyperX FURY Ultra, Logitech G915 TKL, Marantz NR1710 + Mission M32 + B&W PX. /// Samsung S24 Ultra + Galaxy Watch6 47mm LTE
hopkok
Používateľ
Používateľ

Ak by si chcel predsa len vykonnejsiu VGA, tak potom intel CPU+(VGA je jedno ci ATI alebo Nvidia) no a pravidelne cistit, dnesne booky sa uz nerobia na 10 rokov :-) po 2 rokoch rozobrat, prepastovat a povymienat tie ich uzasne thermal-pady :-)

Book s AMD by som nekupoval, aj ked tie novsie uz nekuria ako platna na sporaku :-)
Kknightley
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 04. Dec, 2012, 18:01

Príspevok od používateľa Kknightley »

Dnesnym superproblemovym trendom je napchat do notebooku high-end graficku kartu (hd8970) a k tomu nejaky low-mainstream processor od AMD kde sa ta karta nudi ... ak sa bavime o notebookoch v rozmedzi 800-1000€... preco tam manufacturer neda rovno aspon minulu generaciu i7 ... nepochopim. Ale sak jasne, treba skresat cenu a zisky tak treba na niecom usetrit ...
Monster
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 22. Okt, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Monster »

No neviem ani kto by v tejto dobe drzal NB desat rokov... :rolleyes:
a pokym ide o Grafická karta AMD Radeon™ HD 7610M (1 GB vyhradenej pamäte) a NVIDIA GeForce 710M 1GB je to uplny entry level pre NB a 710 o 1/3 vyzsi vykon ako HD 7610m.

skus nabuduce http://www.notebookcheck.net
Asus Zenbook Duo Pro
Asnod
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 25. Sep, 2013, 12:05

Príspevok od používateľa Asnod »

Pri 740M treba davat bacha, su aj 64 bit karty a tie su o nieco menej vykonne, inac co som si vsimol amd ma v mobilnom segmente o nieco menej vykonne karty, 7670m=630-635m, zaklad na nejake to nenarocne hranie.
Na nezmyselne komenty miestnych intelektualov nereagujem.
jesus1992
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 25. Aug, 2009, 10:38

Príspevok od používateľa jesus1992 »

celkom dobrá stránka na porovnanie výkonu GPU v notase (aspoň kedysi bola)
http://www.notebookcheck.net/Computer-G ... 849.0.html
Battletag: Expodan#2226
hopkok
Používateľ
Používateľ

Monster napísal:No neviem ani kto by v tejto dobe drzal NB desat rokov... :rolleyes:
a pokym ide o Grafická karta AMD Radeon™ HD 7610M (1 GB vyhradenej pamäte) a NVIDIA GeForce 710M 1GB je to uplny entry level pre NB a 710 o 1/3 vyzsi vykon ako HD 7610m.

skus nabuduce http://www.notebookcheck.net
No to bolo prirovnanie, zial mozno 30% laptopov nevydrzi ani 2,5 roka, myslim obycajne booky, zaklad. AMD-cka ani nevravim, ak su brane na firmu a maju zaruku len rok...konecna.

P.S: mne v podstate tento stav dost vyhovuje :-) ak ale niekto chce radu, nemam problem poradit, proste najspolahlivejsie booky momentalne su z Intelom+intel grafika, ale pozor, nebude to tak dlho trvat a tie zanedbane kusky budu kapat na PCH chipy :cool:
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

uz som sa cca rozhodol, asi to bude tento kusok co vezmem..
http://www.shark.sk/notebooky/lenovo-tp ... cerveny-0/

Monster K tomu, ze kto si kupuje book na 10rokov? To je dost zcestne myslenie, poznam x ludi, ktori dodnes pracuju na booku co stal 40 - 50tisic Sk, nejake to HPcko, Celeron 1,5Ghz, doplnena ramka na 1gb, xpko a nic viac nechcu...
A taky book bude uz pomaly mat 10rokov.

Neviem ako Ty, ale ja osobne odmietam brat drahsi book za 500-600€ ako spotrebny material ktory po dvoch rokoch odide /lebo vo vacsine pripadov to tak aj je/ a mam si ist akoze kupit novy? Ved to je pomaly jedna vyplata mesacna. Cize kazde dva roky budem mesac robit len na book? Ked takto zmyslas, niet sa co cudovat, ked hovorca Orangeu povie na otazku preco ma Rakusko flat za 20€ ze SLovensko je specificky trh. Ano trh ludi, ktori su ochotni aj ked menej zarabaju zaplatit viac, vziat nekvalitny material, zastarane veci ktore sem donesu z EU a pod, mavnut rukou nad tym ze veci vydrzia kratko.. Ved my nemame plat na urovni Nemecka, aby sm kyvli rukou ze sak co, ze 600€ book mi vydrzi dva roky.. :facepalm:
Ano, ja beriem ze s tym nic neurobime, lebo nas slovakov je 5mil, a tie veci sa robia pre ine trhy, na tie 2-3roky, ako hopkok napisal, podla mna vyrobca tam naschval dava take thermalpady aby to proste odislo, ale Nemec mavne rukou a kupi dalsi. Ale my? Viem ze to nezmenim, ale s takym zmyslanim nemozem suhlasit, pri tom ake mame my platy. Ved ked si potom clovek zalozi rodinu, a kupi si nejaku tu zrkadlovku, lcd, spotrebice, tak akoze kazde 2-3roky vymeni vsetky lebo mu odide .. sak na to bude rok robit len.. :rolleyes:

S ostatnym suhlasim, asi je dobre kaslat na externu VGA a vziat intelacku... Isto tlo vydrzi aspon kusok dlhsie ako s externou :)
Prip. doplatit zaruku v alze na +5rokov a je vystarane..

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro

Návrat na "Nákupná poradňa"