Vyber pumpy
Re: Vyber pumpy
Mam taketo ale velmi sa mi nepacia.
Tak cely vyken som sa trapil z pc vsetko som prehodil do druhej skryne,fitingy som nakoniec kupil na procesor a grafiku nastrcne a na radiatory kompresne.
Hadicu som dostal iba priesvitnu 15/10,ale zato som kupil specialnu tekutinu ktora meni farbu podla svetla.
Tak vsetko som to poskladal nalial vodu do expanzky zapol cerpadlo vytlacilo prvi krat expanzku tak som ho vypol dolial kvapalinu a ked som ho zapol nic sa uz neudialo cerpadlo sice slo ale kvapalina neprudila.
Je mozne ze nevie pretlacit taky okruh?
Hadicu som dostal iba priesvitnu 15/10,ale zato som kupil specialnu tekutinu ktora meni farbu podla svetla.
Tak vsetko som to poskladal nalial vodu do expanzky zapol cerpadlo vytlacilo prvi krat expanzku tak som ho vypol dolial kvapalinu a ked som ho zapol nic sa uz neudialo cerpadlo sice slo ale kvapalina neprudila.
Je mozne ze nevie pretlacit taky okruh?
V uzatvorenej expanznej nadobe ?
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
to je pointa odvzdušnenia
skús potriasť nejak tou expou ak sa dá alebo ju nakloniť
aj ja má relatývne zle danú expu a ak tomu nepomôžem čerpadlo síce ide ale neťahá nič pokiaľ sa okruh nejak rozumne nezavodní
skús potriasť nejak tou expou ak sa dá alebo ju nakloniť
aj ja má relatývne zle danú expu a ak tomu nepomôžem čerpadlo síce ide ale neťahá nič pokiaľ sa okruh nejak rozumne nezavodní
Spoiler: ukázať
ja uz som to rozobral som teraz na vzduchu chcem to skusit vo vani z vodou ci bude tlacit tu a ak hej skusim zriedit destilkou tu kvapalinu predsa len je dost mastna.Tak nic cerpadlo ledva tlaci vodu vo vani cez okruh a to tam vsetko lezi.
Nepoznate niekto tuto pumpu mam moznost ju kupit za par euro.
uz som to zistil je to Eheim 1046 s prietokom 300l/h a vytlakom 1,2mWs
Co znamena to mWs?
Nepoznate niekto tuto pumpu mam moznost ju kupit za par euro.
uz som to zistil je to Eheim 1046 s prietokom 300l/h a vytlakom 1,2mWs
Co znamena to mWs?
- 1adad1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 06. Okt, 2009, 20:19
asi mega watt sekunda
- STENLY
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
mili ty MEGA
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
- stevo_k1
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Po 05. Aug, 2013, 11:29
Cez vikend som ju zapojil tak ze voda donej nevstupuje cez otvor v tope ale cez otvor v expanzke ktory je nad topom. Takto je uz celkom pouzitelna. Sice nesikovne sa s nou robi lebo je malicka ale zmenil som na nu nazor, za tie peniaze kto nema prilis tichy pc a nebude pocut pumpu a nechce hlbsie do penazenky je to v pohode kupa top+pumpa+expanzkamam Alphacool DC-LT s touto expanzkou:
http://www.tichepc.sk/Alphacool-DC-LT-C ... o-AGB.html
ale druhykrat by som to uz nekupoval ani to nikomu neradim. Huci, a ten top je tak nestastne urobeny, ze vzduchove bubliny ktore pridu do expanzky z okruhu nezostanu v nej ale ich pumpa znovu nasaje.
No vodne chladenie skoro vyriesene len nedokazem uplne odvzdusnit okruh,horsie ale je ze mi odysla zakladna doska takze pokracovat budem az po kupe novej,teda skor po doruceni lebo kupena uz je
- stevo_k1
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Po 05. Aug, 2013, 11:29
Ako to zistujes, ze ci mas okruh uplne odvzdusneny alebo nie?tomix napísal:No vodne chladenie skoro vyriesene len nedokazem uplne odvzdusnit okruh
Doporucujem mrknut tieto videa ale druhe video krasne ukazuje napr. problem plnenia "systemu" a celkoveho odvzdusnenia.
http://www.youtube.com/watch?v=VaDrf3XNpeU
http://youtu.be/777JcqPVgLU
http://www.youtube.com/watch?v=VaDrf3XNpeU
http://youtu.be/777JcqPVgLU
Da sa to vidiet na jednej hadicke za prvym radiatorom,u mna bude zrejme problem v tom ze radiatori mam thermaltake iba trubkove a dal som hadicky 15/10 a aj na pumpu Eheim 1046 vyrobca uvadza rozmer hadicky 10/8stevo_k1 napísal:Ako to zistujes, ze ci mas okruh uplne odvzdusneny alebo nie?tomix napísal:No vodne chladenie skoro vyriesene len nedokazem uplne odvzdusnit okruh
Neviem kde robím chybu ale ten okruh pri hadiciach 15/10 nedokazem odvzdusnit podla mnozstva kvapaliny by som povedal ze este aj radiatory ostanu zavzdusnene.Vcera som dal hadicky iba 8/6 a nemusel som ani odvzdusnovat krasne vsetok vzduch vytlacilo do expi.
Neviem ci je to v pumpe alebo v radiatoroch ale takto ako to mam teraz sa to ani neoplati.
tak zase som skusal toho vodnika ale ked dam hadice 15/10 nedokazem to odvzdusnit v hadickach stale vidno vzduchovu bublinu a aj kvapaliny mam asi o dva deci menej ako pri hadickach 8/6.
Je mozne ze mi to robia tie radiatory kvoli tomu ze maju priemer trubiek iba 6mm alebo aj tato pumpa je slaba?
Neviem ci je to v pumpe alebo v radiatoroch ale takto ako to mam teraz sa to ani neoplati.
tak zase som skusal toho vodnika ale ked dam hadice 15/10 nedokazem to odvzdusnit v hadickach stale vidno vzduchovu bublinu a aj kvapaliny mam asi o dva deci menej ako pri hadickach 8/6.
Je mozne ze mi to robia tie radiatory kvoli tomu ze maju priemer trubiek iba 6mm alebo aj tato pumpa je slaba?
- Mirdis
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Nepomaha ani ked trosku potrasies s nimi?
NTB1:MacBook Pro (13-inch, 2014, 2,5 GHz Dual-Core Intel Core i5, 8 GB RAM)
NTB2:MacBook Pro (13-inch, 2018, 2,7 GHz Quad-Core Intel Core i7,16 GB RAM)
NTB3:MacBook Pro (13-inch, 2020, Apple M1,16 GB RAM)
NTB2:MacBook Pro (13-inch, 2018, 2,7 GHz Quad-Core Intel Core i7,16 GB RAM)
NTB3:MacBook Pro (13-inch, 2020, Apple M1,16 GB RAM)