ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.
Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.
Rovnaky problem. Dufam ze bude cim skor riesenie...
Spoiler: ukázať
mne dnes šlape všetko ok
MB: MSI Z77A-GD65 | CPU: Intel i7 3770k + Noctua NH-D14 | RAM: Corsair 16GB @ 1600MHz |VGA: MSI GTX 1070 GAMING
SSD: Intel 520 - 120GB| SSD: Crucial MX100 - 256GB| CASE: FRACTAL Define R4 | PSU: Corsair TX 750W | Monitor: LG 34GK950G + ASUS MX279H
SSD: Intel 520 - 120GB| SSD: Crucial MX100 - 256GB| CASE: FRACTAL Define R4 | PSU: Corsair TX 750W | Monitor: LG 34GK950G + ASUS MX279H
- MaxMan
- Redaktor
- Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
U mna stale nefunkcne
Ludia, hlaste to ako poruchu, nech urobia coskoro napravu...
UPDATE 4.11.2013:
Dnes mi volali z Orange, ze by to malo fungovat - vcera vecer som to skusal a uz islo.
Na otazku, kde bola chyba, som dostal odpoved: TELECOM MAL ZABLOKOVANE PORTY...
Zeby len nahoda???
Ludia, hlaste to ako poruchu, nech urobia coskoro napravu...
UPDATE 4.11.2013:
Dnes mi volali z Orange, ze by to malo fungovat - vcera vecer som to skusal a uz islo.
Na otazku, kde bola chyba, som dostal odpoved: TELECOM MAL ZABLOKOVANE PORTY...
Zeby len nahoda???
Ani srnky netušia čo som mal/mám...
CageJ napísal:ci tam nie je problem s linkou
ako rychlost nemas ani 70%.. takze volat... ja by som to hlasil ako poruchu
mozno to chce aj resetovat port
Páni už na to naozaj nemám ani nervy ani chuť. Pred mesiacom som požiadal o zvýšenie tarifu na 15 M. Problém ten istý, večer iba 30 % rýchlosti..
supportsat.cz - CZ a SK fórum pro fandy satelitního příjmu. CZ and SK forum for fans of satellite tv and satellite boxes.
Ako tak pozerám, všetcia máte nejake problémy. Neviem či mám fakt len šťastie, ale odkedy mám ten net, nemám s ním žiadny problém, ani v posledných dňoch, týždňoch, stále všetko funguje tak ako má. Dokladám screen, aby ste mi verili, že si nevymýšlam.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 25. Jún, 2008, 09:09
Ked zacne problem tak ho nevyriesis. Vyhovorky na Telekom, pricom sprava a konekt je od Orangu...aby usetrili, cachuju youtube videa....
Dany problem byva casto pri resolvovani DNS, ak je dlha odozva medzi cielovym strojom(na čo su najviac citlive apple zariadenia, kedze maju trosku iny princip fungovania dns...)
Dany problem byva casto pri resolvovani DNS, ak je dlha odozva medzi cielovym strojom(na čo su najviac citlive apple zariadenia, kedze maju trosku iny princip fungovania dns...)
Desktop:
http://i43.tinypic.com/25ptov8.png" onclick="window.open(this.href);return false;
http://i43.tinypic.com/25ptov8.png" onclick="window.open(this.href);return false;
nejaké podpultovky kedy sa pridajú alternatívci k VDSL ?
vzhladom na ubohe, az realne 0 pokrytie, sa necudujem, ze sa do toho nehrnu.. to budu same zamietave odpovede...
Telekom ani nevie poriadne kde to maju pokryte... a na jeden DSLAM vraj vychadza jedna VDSL karta so 16, max 32 portami..
Telekom ani nevie poriadne kde to maju pokryte... a na jeden DSLAM vraj vychadza jedna VDSL karta so 16, max 32 portami..
Spoiler: ukázať
Už ste počuli takú 3,14ovinu, ze vraj ak mam 5 mbit a ide iba 3 mbit je to v poriadku , lebo je to 60% z predplatnej rýchlosti a nieje to dôvod na reklamáciu. Toto teraz riešim už 2 mesiace cez infolinku a nechcú mi zrušiť zmluvu.
Po tejto skúsenosti môže orange ponúkať 100 minútový paušál ktorý obsahuje až 3600 sekúnd volaní do všetkých sietí s názvom SOMÁR:)
Po tejto skúsenosti môže orange ponúkať 100 minútový paušál ktorý obsahuje až 3600 sekúnd volaní do všetkých sietí s názvom SOMÁR:)
Kľúčové a zásadné by bolo ak by sa pripojenie poskytovalo garantovane.
Povedzme garantovane zaplatím linku 5Mbit ale samozrejme môže ísť aj viac, pretože momentálne máme od ISP teoretické maximum ale vymožiteľnosť práva pri nekvalite linky je minimálne. Takže kto je vo výhode ? Predsa ISP
Ak by som mal v zmluve garantovane 5-10-20-100Mbit tak to nemôžu podliezť skrz pokuty, takto sa smejú a tvária sa, že všetko robia pre konečných zákazníkov.
Impact by bolo samozrejme mega zvýšenie cien, alebo ponechanie cien ale garantovali by len niekoľko desiatok percent zo súčasne deklarovanej rýchlosti pripojenia.
Verím však, že po rukách by týmto dostali len špekulanti, ktorých nosné linky sú mega poddimenzované a doslova žijú zo zákazníkov na úkor popularity, napr. pri mojom 5Ghz ISP mi to nikdy nešlo menej ako 90% zaplatenej rýchlosti a mohol by byť "role model" pre ostatných.
Povedzme garantovane zaplatím linku 5Mbit ale samozrejme môže ísť aj viac, pretože momentálne máme od ISP teoretické maximum ale vymožiteľnosť práva pri nekvalite linky je minimálne. Takže kto je vo výhode ? Predsa ISP
Ak by som mal v zmluve garantovane 5-10-20-100Mbit tak to nemôžu podliezť skrz pokuty, takto sa smejú a tvária sa, že všetko robia pre konečných zákazníkov.
Impact by bolo samozrejme mega zvýšenie cien, alebo ponechanie cien ale garantovali by len niekoľko desiatok percent zo súčasne deklarovanej rýchlosti pripojenia.
Verím však, že po rukách by týmto dostali len špekulanti, ktorých nosné linky sú mega poddimenzované a doslova žijú zo zákazníkov na úkor popularity, napr. pri mojom 5Ghz ISP mi to nikdy nešlo menej ako 90% zaplatenej rýchlosti a mohol by byť "role model" pre ostatných.
Len sa mi nepáči ta finta na zákazníka NEMÁME FUP ani AGREGÁCIU , ale len tak mimochodom máte nárok na 60% rýchlosti a ešte k tomu nikde v zmluvných podmienkach nieje ani zmienka o takomto obmedzení.
Samozrejme spomínajú negarantovanú rýchlosť, ale to čo to znamená v reáli tam uvedené nieje.
Samozrejme spomínajú negarantovanú rýchlosť, ale to čo to znamená v reáli tam uvedené nieje.
Z ich strany sú predsa podmienky dokonalé(pre nich), lenže žiadna možnosť zmeny alebo zásahu do obsahu zo strany zákazníka neexistuje(logicky), veď ktorý ISP si bude vedome podkopávať vlastné nohy... Pokiaľ nezasiahne vyšší orgán STU tak tu môžeme polemizovať aké by to bolo keby...
garantovane linky samozrejme existuju aj teraz a mozes si taku objednat.Ing.King napísal:Kľúčové a zásadné by bolo ak by sa pripojenie poskytovalo garantovane.
domnievam sa ale, ze na to by si nemal dost penazi.
u nas to (orange dsl) po zopar opakovanych reklamaciach ked kadeco premeriavali a pomenili nejake parametre ide slusne (rychlost aj stabilita).
zacnu vypadavat pakety ked zapnem torrenty, ale za to moze ten slaby dsl modem.
mam tplink s hw nat routerom, s ktorym verim, ze to bude fungovat lepsie, akurat nemam cas ani chut sa tym momentalne zapodievat
komu to ide stale zle aj ked stale reklamuje, tomu nezavidim ...
Spomínal som už skôr cenu za garantovanú linku:
Pokiaľ sa nezmení nadštandardné postavenie ISP v zmluvách k pripojeniam zostáva sa nešťastníkom len sťažovať a reklamovať hoci nikde v zmluve nevidím implicitne vyjadrené na koľko % rýchlosti vlastne mám nárok... OFF THE RECORD je to 60% ?
O tom čo stojí garantovaná linka viem celkom presne, je potrebné nájsť kompromis a druhá strana ho hľadať nebude tá je spokojná so súčasným stavom.Impact by bolo samozrejme mega zvýšenie cien...
Pokiaľ sa nezmení nadštandardné postavenie ISP v zmluvách k pripojeniam zostáva sa nešťastníkom len sťažovať a reklamovať hoci nikde v zmluve nevidím implicitne vyjadrené na koľko % rýchlosti vlastne mám nárok... OFF THE RECORD je to 60% ?