Potreboval by som chlapci pomôcť so zosieťovaním dvoch domov. Internetové pripojenie je prostredn. ADSL od T-comu. Situácia je nasledovná:
1. V prvom dome na prízemí v obývačke je DSL router, z ktorého idú LAN káble do 4 miestností v dome (káble sú zabudované v stene). To znamená, že všetky LAN porty v routri sú obsadené.
2. Do druhého domu by som chcel potiahnúť LAN kábel do druhého routra. Router preto, aby som z neho mohol potiahnúť LAN kábel do stolového PC a jednak aby som mohol vytvoriť WIFI sieť pre NB.
3. Otázka znie, či je možné jeden z LAN káblov v prvom dome prestrihnúť a dať tam túto rozdvojku:
http://www.3pplus.sk/?page=tovar&tovar=12387
Jeden LAN kábel ide asi 3 metre cez poval, takže je k nemu prístup a dal by sa prestrihnúť. Z tejto rozdvojky by jeden kábel pokračoval ďalej do steny, ako viedol pôvodne a druhý kábel by išiel do druhého domu do spomínaného routra v bode č.2.
(Dva domy: jeden sestrin, jeden rodičovský, kde občas chodievam na víkendy a mamča potrebuje z času na čas stolový PC na Skype. Potrebná je hlavne stabilita pripojenia. Celkovo sa net extra nevyťažuje, dôležitá je hlavne stabilita, takže WIFI prepojenie dvoch domov som vylúčil (aj kvôli desktopu v druhom dome)).
Fungovalo by to prostredníctvom tejto rozdvojky? Samozrejme 4 LAN káble z DSL routra zatiaľ nie sú ONLINE, len sa prerábal komplet barák a pre istotu sa do každej obývacej miestnosti potiahol cez stenu kábel.
Dúfam, že som to ako tak zrozumiteľne popísal

Vopred ďakujem!