Snazi sa MS odstavit XP ?

Špekulácie o nevydaných produktoch...
Asnod
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 25. Sep, 2013, 12:05

Re: Snazi sa MS odstavit XP ?

Príspevok od používateľa Asnod »

Ono to neni ruzove ani pri starsich instalaciach, ak ma clovek este nebodaj starsie SP2 oem instalacne medium a nahodi tam sp3 tak updaty mu neopravi ani fixit, po nainstalovani SP to vyhadzuje nejaky error na stranke updatu, nepamatam uz aky, fixit to opravi do takeho stadia ze sa to zacykli pri hladani aktualizacii a normalne to ide az po update internet exploreru pokial si dobre pamatam.

Problem su aj napriklad spominane PC v statnej sprave, ich zastarale dos aplikacie, to sa da poriesit cez dosbox, aj ked to nieje ono ale ak ma clovek proste prejst na novy OS so starym PC, ma nejaku tlacku ktora nema na w7+ ovladace, nebodaj starsiu zvukovku s gameportom a podobne hluposti tak je to od veci. Ked konci podpora, prosim. Ale znefunkcnit funkcny OS...
Na nezmyselne komenty miestnych intelektualov nereagujem.
Používateľov profilový obrázok
Snake
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Snake »

XP uz davno nie je funkcne, co sa tyka statnej spravy, ma SA, takze ma a bude pouzivat ACT/Med-V z MDOPu.
felipe25 napísal:tak ocakavam, ze na danom zeleze ak je to brane OEM to bude fungovat navzdy.
A nebude fungovat? V aprili sa zablokuje?
co 12rokov robi ucto na XPcku ze musi prejst na 7micku
Robim to denno denne, tak ako ludia menia auta, menia aj OS. To len ty si hladal blbe argumenty.

Na zvysok: lutujem ta, aj tvoj nazor na svet :), welcome to IT business ;)

.
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

felipe25 napísal:Si predstav ze si kupis auto, a po 12rokoch Ti niekto povie, ze Tvoje auto nema co robit na ceste... Nejazdia ludia aj na 20-a starsich autach? To je trochu moc. Nech mi Microsoft vrati kupnu sumu za XP potom, alebo nech ponukne bezplatny upgrade na Windows7/8. Lenze aj to by bolo ludom malo, kedze na upgrade by museli ihned kupit nove PC....
Joj ale to sa dialo bezne - ty si uz asi nepamatas, ako uspesne sa napriklad zlikvidovali v '90 rokoch auta s dvojtaktmi zakonmi o emisiach, ktore Trabanty/Wartburgy atd jednoducho splnit nedokazali. Nikohol nezaujimalo, ze si si svoj Trabant/Wartburg kupil na konci osemdesiatych rokov - tvoje auto nesplnalo podmienky, koniec.

A doba podpory je dana uz ked si kupujes OS, je to proste parameter s ktorym musis pocitat. Ubuntu nie-LTS ma podporu 9 mesiacov, Ubuntu LTS ma podporu 5 rokov. Zakladny support u Windows mat tiez 5 rokov a nejake drobne, rozsireny support 11 rokov a nejake drobne.

Mimochodom, za 100€ dnes uz kupis plnu verziu, nie OEM : http://www.alza.sk/microsoft-windows-8-1-sk-d482937.htm .
Asnod
Používateľ
Používateľ

Snake, uvediem ti priklad, napriklad nejake kniznice a kultura. Maju nejake licencie na office co dostali, inac nedostali nic. Vsetko na co sa z vysoka... Zastarale citacky na knihy, dos softy dodane v 95., menit sa to v dohladnej dobe nebude, dnes dalsi windows 8.1 issue, ako som pisal zo sedmicky ma nik nedostane pokial budu dalej vytvarat taketo hluposti, sice mas pravu ze XP je OOD ale odpisat ho uplne to fakt nieje riesenie, vsetky NB Lenovo modely ideapad U330p maju problem s preberanim zo safe modu, nedokazu sa prebudit pricom pri W8 ziadny problem, boottime desktopu na w8 som mal dlhsi ako na w7, novy DX ktory mi sposoboval problemov ako uzitku s gtx670 dropy, detto v 3dm vantage sposobuje nizke gpu usage a higher cpu usage/cpu throttling, co mne ako cloveku co nahana kazdy mhz a fps to vadi. Nepoviem nic keby sa uberali tym smerom ako aj doteraz, klasika start menu ale preco vsade pchat same metro ked to je uplne :shit: ano, da sa to doinstalovat ale preco sa uberaju smerom Longhornu?

Este otazka k tebe a Win serveru. Zda sa ti byt normalne ze v Win server 2012 sa neda zobrazit tento PC na pracovnej ploche(Aspon doteraz som to nikde nenasiel)? Za toto by som niekoho dokopal.
Naposledy upravil/-a Asnod v St 18. Dec, 2013, 10:58, upravené celkom 1 krát.
Tubera
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 24. Nov, 2008, 21:02

Príspevok od používateľa Tubera »

Ak skonči podpora so strany firmy Symantec a IOLO. Tak potom mam dôvod prejsť na ini OS. Inak ma to nemusi trapiť.
Suhlasim s tym, že človek sa bude musieť posunuť dalej. Či chce alebo nechce. Ak nebude existovať podpora pre Windows XP Pro. Tak sa prejde na podporovany OS.
Riešiť tu nejake veci je zbytočne. Všetko zaleži od Microsoft a spoločnosti, ktore vyrabaju programy, či budu alebo nebudu podporovať OS Windows XP Pro.
CPU: INTEL Core i5-6400 (3.20GHz) ;MB: ASRock Z170 Pro4 (3 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 1 M.2, 4 DDR4 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN); RAM: 2x8GB DDR4 2133MHz (16-14-14-35) Kingston; HDD: OCZ Trion 120GB SATA III; Seagate Barracuda 2TB/64MB/7200rpm; Samsung 1TB/32MB/7200rpm SATA II; WD AV-GP 500GB/32MB/5400rpm SATA III; Seagate FireCuda Laptop SSHD 500 GB/5400rpm SATA III; Blu-Ray BD-R XL/RW: Pioneer BD-RW BDR-209M SATA; DVD : Asus DRW-24F1MT SATA; GPU: Gigabyte Nvidia GeForce GTX 1060 3GB; PSU: Zalman ZM600-GS II - 600W ATX 2.3; Monitor: 24"LCD NEC MultiSync EA244WMi; Box: CoolerMaster Centurion 534 Lite
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00

Príspevok od používateľa felipe25 »

Snake, ee, si vedla.

To nieje moj nazor, to je nazor ludi co pocuvam, ked im poviem, kolko € musia vrazit, aby sli dalej, alebo aby PC fungoval lepsie, alebo pod. Prip. ked poviem, ze je najlepsie prejst na novy windows /ked pridem k niekomu a ten ma duron 900mhz s 128mb ram a XP, ine ani povedat nemozem.../ - a dostanem odpoved ta co ste, preco mam platit za windows ked som ho uz raz zaplatil ked chcem novy pc? A po skonceni podpory XP do roka predpokladam ze vacsina ludi bude musiet - bude donutena pod vplyvom roznych virusov, atd... prejst na Windows7.

Ja Ta zavolam do x firiem, kde Ti povia, ze na to proste nemaju. Do x skol, kde Ti povedia, ze nemaju na nove mysky a klavesnice, nieto SW. To ty vitaj na Slovensku... Zato ze Ty robis IT biznis pre sferu hornych 10 000, nezabudaj, ze existuju aj firmy a organizacie, ktore tam nepatria, a o tych IT sa tiez musi niekto starat...
A bohuzial, ja nesom nauceny povedat neda sa, vzdy sa da, aj za malo € PC aspon ako tak dat dokopy, defragmentovat disk /na 10r uctovnickych PC to dokaze zazraky ked po analyze je cely disk cerveny../, da sa preinstalovat PC, no ked samotny windows sposobuje problem na PC, tak to problem je.

Tubera: aha, cize Ty si kupis mixer, a o 10rokov sa ti uz nespusti, ale vypise na displeji za podpora skoncila, hacker nasiel dieru ako odpojit mixer od elektriky, ale kedze vyrobca uz mixer nepodporuje, bohuzial sa nezapne - je to dost mozna realita po skonceni podpory. A ono sa to kasle este pred skoncenim podpory?
A detto, v inych forach ma x ludi zdrbava ked pisem ako optimalizovat SSD aby bol zapis denne co najmensi, ze IT sa kupuje na 3-4roky... Bohuzial, vitajte na Slovensku, v poslednej dobe som volany k PC, ktore maju priemerom aj 8-10rokov, a cloveku stacia, nic ine nechcu. Ked vidia metro Windows8, tak konec.
Keby ludom ked si kupia windows xp za 3000sk povedali ze v roku 2014 skonci podpora a Vas PC bude mozno do polroka napadnuty z netu tak ze sa neda pouzivat, a este predtym chyba v OS sposobi 100% vytazenie CPU, tak by si to asi nekupili. Ano, viem, ze 13r je dlha doba, ale zaroven, ked si clovek nieco kupil, ako je mozne, ze to proste prestane ist tak ako ma? Lebo 100% vytazenie CPU znamena ze PC je nepouzitelny. Co bude po skonceni podpory?

Asnod: tak tak, je x organizacia, hlavne tych vzdelavacich, kde maju PC ledva s 256MB RAM a Xpcko.... Tam nepripada do uvahy kupa Windows7 /aj keby to neslo/, nieto este upgrade HW. No niektori I profici na to nemyslia, oni vidia len firmy ktore zaplatia za cokolvek, ano, ked na to maju. A co s tymi co na to nemaju? Odstrihneme kniznice od netu, a dame pracovnikom papiere a vratime sa o 20r dozaduM xP :facepalm:
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
Snake
VIP
VIP

Asnod napísal:Este otazka k tebe a Win serveru. Zda sa ti byt normalne ze v Win server 2012 sa neda zobrazit tento PC na pracovnej ploche(Aspon doteraz som to nikde nenasiel)? Za toto by som niekoho dokopal.
Clipboard01.jpg
Ides kopat, ale sam nevies administrovat Win Svr, kvoli tebe som nahadzoval GUI, bezne sa nepouziva, a nemal by si ani ty.
felipe25 napísal:Snake, ee, si vedla.<br abp="768"><br abp="769">To nieje moj nazor, to je nazor ludi co pocuvam, ked im poviem, kolko € musia vrazit, aby sli dalej, alebo aby PC fungoval lepsie, alebo pod. Prip. ked poviem, ze je najlepsie prejst na novy windows /ked pridem k niekomu a ten ma duron 900mhz s 128mb ram a XP, ine ani povedat nemozem.../ - a dostanem odpoved ta co ste, preco mam platit za windows ked som ho uz raz zaplatil ked chcem novy pc? A po skonceni podpory XP do roka predpokladam ze vacsina ludi bude musiet - bude donutena pod vplyvom roznych virusov, atd... prejst na Windows7.<br abp="770"><br abp="771">Ja Ta zavolam do x firiem, kde Ti povia, ze na to proste nemaju. Do x skol, kde Ti povedia, ze nemaju na nove mysky a klavesnice, nieto SW. To ty vitaj na Slovensku... Zato ze Ty robis IT biznis pre sferu hornych 10 000, nezabudaj, ze existuju aj firmy a organizacie, ktore tam nepatria, a o tych IT sa tiez musi niekto starat...<br abp="772">A bohuzial, ja nesom nauceny povedat neda sa, vzdy sa da, aj za malo € PC aspon ako tak dat dokopy, defragmentovat disk /na 10r uctovnickych PC to dokaze zazraky ked po analyze je cely disk cerveny../, da sa preinstalovat PC, no ked samotny windows sposobuje problem na PC, tak to problem je.
Lenze to je problem SK podnikatelov ze ziju na hrane, nie Microsofti, proste pochop ze sa neda kupit nieco, a na tom stavat donekonecna, toboz nie IT a podobne, nech si chytia papier a pero, a tak robia sklad, dochadzku, ucto, a podobne. Preco napr. taki Gabo ci Zoran vedia zavolat, opytat sa licencne veci aby nahodou neprerobili ci nieco neposrali? To je VAS problem ze zakaznikom nutite OEM a krabice, kazda normalna firma ma OVS lebo dnes sa trvale licencie neoplatia, potom mate takyto problem, ubehne 5 rokov, dve verzie nove su na trhu, a vy to mate v sufliku zbytocne, sa nedivte potom ze vasi zakosi nemaju prachy.

.
Asnod
Používateľ
Používateľ

Este by ma zaujimalo kde si to nasiel, kedze v klasickych umiestneniach cez metro/vlastnosti to neslo a ako je vo W8 cez prisposobenie pracovnej plochy to nebolo a so servermi primarne nerobim, ak hej tak iba okrajovo instalacie sw, spravu riesia kolegovia. :)
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00

Príspevok od používateľa felipe25 »

Dockaj, kus nechapes. Firmy o ktorych pisem, aj keby mali kupene krabicovky, tak by mali Win XP krabicove. Si to obratil na somarinu.

Co okrem toho ze cenu PC zostavy by to predrazilo o 80€ cca by mal clovek z toho ze ma krabicovku XPcka? Bavime sa o Win XP, nie o inych Windowsoch.
A po druhe, este raz, a naposledy, firmy, ktore s tym maju problemy mali aj 10r dozadu ked si brali PCcka s WindowsXP problem mat na taku zostavu, kedze vtedy stala zostava 35 000sk, nie ako teraz.
A netrep tu o podnikateloch, prejdi si rozne institucie ako kniznice, zakladne, stredne skoly a otvoris si oci. Akoze podla Tvojho zmyslania maju vsetky skoly zavriet prevadzky, bo na to nemaju? :facepalm: Sa kus preber, pozri si ako zivoria rozne insitucie, a zamysli sa nad tym, v akej krajine byvas...
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
Snake
VIP
VIP

Trapne trapne trapne vyhovaracky. Skoly maju moznost Academic, vlada zase Government, len to je tak, ked uz kazdy sedlak predava produkty Microsoftu, a nema o licencnych veciach ani paru, nehovoriac o programoch.

Lebo kazdy sa vie ohadzovat peniazmi a ciframi, usetrit zakosovi v horizonte 4 rokov investicie za tisicky eur, dokaze malokto, aj ked na zaciatku treba zaplatit viac.

To ze nevies predavat, je tvoj problem, nie moj, moji zakaznici su na sedmach a osmach, XPckari vedia ze koncia a riesia to so svojimi dodavatelmi, od ziadneho som nepocul vetu "ale viete, nam to nebude fungovat tak neprejdeme".

.
Asnod
Používateľ
Používateľ

Len taka pikoska. Neviem ci si to uz niekto vsimol, ale novy office ak si chce clovek v dnesnej dobe kupit, tak ma ako minimalne poziadavky urcenu W7 a W8. Cize dalsia hlupost, cim Microsoft nuti pouzivatelov ist na novsie OS. :)

Snake nie vsetko je take ruzove ako sa zda. Ohladom SW pre kniznice, ten SW robil nejaky typek, ktoremu s prepacenim j*blo v hlave, tak mi to bolo odprezentovane od nich, tak odisiel a dnes nan vraj uz nieje ziaden kontakt, nemaju z toho ziadnu podporu a nie kazdy si moze dovolit prejst alebo nechat spravit novy soft. Je jasne, ze moznosti su, hlavne vo velkych firmach, ale nie vsade. Vidim to aj na nasich obchodnikoch, ktori jednoducho vidia len nejake parametre a cifry, na zvysok z vysoka seru, hlavne ze predaju.
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

felipe25 napísal:To nieje moj nazor, to je nazor ludi co pocuvam, ked im poviem, kolko € musia vrazit, aby sli dalej, alebo aby PC fungoval lepsie, alebo pod. Prip. ked poviem, ze je najlepsie prejst na novy windows /ked pridem k niekomu a ten ma duron 900mhz s 128mb ram a XP, ine ani povedat nemozem.../ - a dostanem odpoved ta co ste, preco mam platit za windows ked som ho uz raz zaplatil ked chcem novy pc? A po skonceni podpory XP do roka predpokladam ze vacsina ludi bude musiet - bude donutena pod vplyvom roznych virusov, atd... prejst na Windows7.
Vadi ti licencna politika Microsoftu ? A co ta teda u nich drzi ? Prosim, alternativ mas habadej :
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Li ... tributions

Chces dlhu podporu ? Nainstaluj im Ubuntu LTS, CentOS alebo si kup podporu RHEL. Ale aj tak budes mat podporu iba na polovicnu dobu nez bezne dava Microsoft.
felipe25 napísal:Ano, viem, ze 13r je dlha doba, ale zaroven, ked si clovek nieco kupil, ako je mozne, ze to proste prestane ist tak ako ma? Lebo 100% vytazenie CPU znamena ze PC je nepouzitelny. Co bude po skonceni podpory?
Ok, vies co ? Kupim si od teba USB klucik, a potom v roku 2026 pridem a budem chciet po tebe aby si mi ho v ramci zaruky vymenil. Ok ? Pretoze presne tymto argumentujes. U hardwaru je 2 roky zaruky norma, 3 roky nadpriemer, 5-7 rokov uplne super. U softwaru je podpora (ekvivalent zaruky u HW) 11-13 rokov hnusne vydieranie a zakernost zo strany dodavatela. Dobre to chapem?

A co bude po skonceni podpory ? Nuz nic. MS nebude davat aktualizacie, opravy chyb atd. :bye:
Snake
VIP
VIP

Asnod napísal:Len taka pikoska. Neviem ci si to uz niekto vsimol, ale novy office ak si chce clovek v dnesnej dobe kupit, tak ma ako minimalne poziadavky urcenu W7 a W8. Cize dalsia hlupost, cim Microsoft nuti pouzivatelov ist na novsie OS. :)
Rovnako ako VS, .NET Fw, Blend, Office365 a vsetky nove produkty, ano, su tak robene, aby nesli pod XP za ziadnych okolnosti.

A Fero to vysvetlil krasne...

.
Asnod
Používateľ
Používateľ

Myslim ze nik nechce od Microsoftu dlhsiu podporu ale v skratke opravit chyby na tolko aby to bol funkcny OS a netrpel po 12. rokoch bugmi typu 100% cpu usage. :) To iste aj xerox ovladace, ked ti vyhodia status o vytlaceni strany, skoci cpu usage na 100% pokial okno nezavries. Predava sa to a tlaci sa to, lebo niekto je xerox a hp partner aj ked su to :shit: ktore kazda druha tlacka ma nieco s podavacom papieru a desktopy sa dodavaju s lowend zdrojmi horsimi ako eurocase ktore piskaju.

Ano snake a preco je to tak? Preco to treba hned pri instalacii softu registrovat kluc pod live? Dobre, zober si to tak. Instalujes PC nejakemu no brain end userovi. Na aky ucet regnes ten live? Budes mu vytvarat dalsi mail? Vsetko to len komplikuju na ukor niecoho. Kopec obvolavania a dalsich komplikacii. Netvrdim ze chcem SW bez bugov, ale aby sa odstranil bug, ktory znemoznuje normalne pracovat v OS v case, kedy ma produkt stale podporu. Tu nejde len o Microsoft ale zober si servisnych technikov, kolko vyjazdov bude musiet niekto absolvovat lebo mu kazdu chvilu bude niekto volat, ze mu ide pomaly pc a to co robia je ciste svinstvo, nutit ludi ist na vyssie verzie OS lebo ich produkt ma nizku predajnost.
Naposledy upravil/-a Asnod v St 18. Dec, 2013, 12:12, upravené celkom 1 krát.
Snake
VIP
VIP

Bugless sw je iba hello world, žiadny iný, úkaz mi sw ktorý nemá bugy. To že to chcete je pekne, ale nerealne, nemusite ti používať, fero dal link hore na alternativu.

.

Návrat na "Špekulácie"