Nejde odoberať externé disky

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Re: Nejde odoberať externé disky

Príspevok od používateľa mp3turbo »

tak ako pisem na predchadzajucej strane :

"Od Sysinternals (teda Microsoftu) si natiahnes utilitu Process Explorer, spustis, odsuhlasis ze Agree (s licenciou), stlacis CTRL-F (find) a napises G:\ respektive pismenko co identifikuje tvoj externy disk. Po malej chvilke ti ProcExplorer vyhodi zoznam programov spolu s ich Process ID ktore na ten disk sahaju a ty uvidis informaciu ktora ta zaujima. Nasledne mozes prijat primerane stanovisko, napriklad dany program zabit, ukoncit, zmenit jeho spravanie a podobne."

konkretne je tu : http://technet.microsoft.com/en-us/sysi ... s/bb896653
stiahnes, rozbalis, spustis (ziadna instalacia), odsuhlasis licencne podmienky (iba pri prvom spusteni). Potom stlacis CTRL-F (find), napises... presne tak ako moje pismenka hore hovoria. Nic to nie je, vobec nic, jednoduche jak otvorit okno : pravou rukou uchopis klucku, pootocenim o 90 potazmo 180 stupnov v smere hodinovych ruciciek respektive proti smeru, v zavislosti od vyrobcu, uvolnis zapadku zaistujucu mechanizmus fixujuci teleso okna nehybne na mieste a vyvinutim dostredivej sily prekonavajucej mechanicky odpor vyvolany hmotnostou telesa okna samotneho vektoricky kombinovaneho so zemskou gravitaciou posobiacou inym smerom dosiahnes oddelenie vnutornej casti od ramu.

Dofrasa vidis to, otvorit okno je daleko zlozitejsie !!
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Používateľov profilový obrázok
Snake
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Snake »

Riešite blbosti, ak má systém otvorené handles na filesystém (povedzme žurnál), tak ho neodoberieš ani keby si sa posral, a ked ho zhodis, zhodis OS.

.
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

myslim ze tento technologicky popis autorovi otazky nepriniesol vela :)

a tak teda prilozim : pokial sa nemylim tak system process s ID4 ma nejake handle otvorene vzdy na kazdom volume, napriklad NTFS metadata cize cojaviem drive:\$extend$\rmmetadata\$... a ked ten disk nasilu vypojis, system sa nezblazni lebo to tak robim uz peknych par rokov.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
tommy1104
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 28. Apr, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa tommy1104 »

Bolo to AVG, problém sa ostránil jeho odinštalovaním.
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

process explorer a vysledok vidis za tri sekundy, presne ako som ti radil.

Trvalo ti to dva mesiace a pol :) to zase neni az taky zly vysledok.
tommy1104
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 28. Apr, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa tommy1104 »

Vyriešilo sa to už vtedy, len som nebol na fóre. :)

Návrat na "Operačné Systémy"