za posledne roky som od vas len pasivne prijimal informacie, avsak momentalne som v situacii kedy by sa mi zisiel nazor skusenejsich. Teda k problemu.
Mam uz postarsi zdroj Corsair VX550 a nakolko to bola najhlucnejsia cast mojej zostavy a dlho som sa uz v pocitaci nesprtal, rozhodol som sa namieto kupi noveho zdroja najprv skusit vymenit len ventilator.
Podla jednotlivych for som si postupne vybral ako novy ventilator Nocuta NF-F12.
Samotna vymena bola bezproblemova...rozobrat, odstrihnut stary ventilator od 2pinu, naletovat novy ventilator, zaizolovat, napojit a zase zmontovat zdroj.
Problem vsak je ze pri najnizsej urovni (teda po starte pocitaca) sa ventilator nerozbehne, zdroj ho nedokaze roztocit ale nim len trha. Ak ho popostrcim ak sa bezproblemov rozbehne. Inak ak ho necham a zatazim pocitac tak sa ventilator rozbehne sam (zdroj si reguluje ventilator podla teploty).
Chcem sa teda len uistit ze toto nemoze sposobit ziaden problem (napriklad ze tam je nejaka suciatska ktora je mimo monitorovania teplot a musi byt ofukovana stale aj mimo zataze).
Doplnujuca otazka:
Mam skrinku Fractal Define R4, zatial len s povodnymi 14cm ventilatormi, kde je jeden intake vpredu pred diskami a druhy outtake hore za cpu. Chystam sa vymenit ventilator na gelide za SCYTHE AP-12 800rpm Gentle Typhoon a kupil som k tomu este jeden NOCTUA NF-P14-FLX a otazka je kam ho umiestnit. Dat ho ako dalsi intake? Pripadne rovno nahradit intake ktory tam je radsej za P14ku?
Vopred dakujem za vase reakcie.