Zdravím,
mám router Vigor2700 a vo webrozhraní mám možnosť pozrieť si tabuľku aktívnych NAT spojení.
Našiel som tam dve IP adresy, ktoré majú zaregistrované nejaké čínske firmy.
221.228.193.179
221.6.100.188
Po nahodení registrátora do googlu mi vyskočilo niečo s malwarom, blokovaním portov od tohto registrátora a podobne. Je možné, že mám v PC nejaký malware, alebo podobný bordel, ktorý vytvára tieto spojenia?
IP lookup
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Re: IP lookup
otazka je ci tvoj pocitac vytvoril spojenie na hentie obludy alebo ci sa oni v ramci nejakeho scanu pripojili na tvoju verejnu IPcku ktora je zrejme na Vigore (nepises podrobnosti o tvojom pripojeni).
To prve je samozrejme cisty prieser. Daj do googla "command and conquer list" a teraz nemyslim tu hru a skus pozret ci tam hentie IPcky su zapisane v zozname znamych sraciek.
Tomu druhemu bohuzial nezabranis a je to "neskodne". Moze byt ze hentie dve sracky su zavireni uzivatelia na druhej strane sveta ktorych pocitace behaju po internete krizomkrazom a snazia sa nainfikovat niekoho dalsieho, nevinneho. S tymto nic nespravis, tak to chodi. Riesenim nie je ani zakazat "Vsetky mne nezname adresy kam nechodim", to sa proste neda, riesenim je jedine mat svoje systemy bezpecne a potom si moze na dialku skusat kto chce co chce.
To prve je samozrejme cisty prieser. Daj do googla "command and conquer list" a teraz nemyslim tu hru a skus pozret ci tam hentie IPcky su zapisane v zozname znamych sraciek.
Tomu druhemu bohuzial nezabranis a je to "neskodne". Moze byt ze hentie dve sracky su zavireni uzivatelia na druhej strane sveta ktorych pocitace behaju po internete krizomkrazom a snazia sa nainfikovat niekoho dalsieho, nevinneho. S tymto nic nespravis, tak to chodi. Riesenim nie je ani zakazat "Vsetky mne nezname adresy kam nechodim", to sa proste neda, riesenim je jedine mat svoje systemy bezpecne a potom si moze na dialku skusat kto chce co chce.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.