Este by som mal k dispozicii teoreticky GPU, ktora frci cca 130 Mhash/s, akurat mi hadzalo chybu "check hardware" - co som googlil, tak by mal pomoct starsi ovladac na ATI, ale aj tak ked priblizne pocitam:
Teraz idem 28 Mhash/s, ATI by sla 130 Mhash/s ==> s tou ATI by som bol cca 4,64 X rychlejsi ==> 0,01 BTC by som mohol dosiahnut za 313 dni. Tie prepocty su len priblizne, je mi jasne, ze sa zvysuje postupne narocnost, na druhu stranu su kola, ktore trvaju dlhsie a su kola, ktore trvaju zas kratsie. Tie cisla by boli realnejsie mozno tak po cca tyzdnovom minovani.
Ale aj tak - okrem toho, ze je to taka zabavka na dlhe vecery - kupovali ste vyslovene HW na mining? Lebo podla mojich prvotnych prepoctov je to vyslovene stratovy podnik, ak by som mal kupit povedzme 4 GPU ATI, s ktorymi by som sa mozno dostal na 800 Mhash/s a to nehovorim este o nakladoch na elektriku (aj ked viem, ze su ludia, ktori maju cosi podobne napr. v praci a tak to neriesia). Ale aj tak - uz len samotna kupa HW je podla mna velmi nakladna na tuto zabavku. A zas ak aj niekto ma povedzme vykonnu hernu GPU a nechce ju nechat "stat ladom", povedzme pri prikone masiny cca 500 W (mozno aj viac) je to zas absolutne stratovy podnik, lebo elektrinu zaplatim zas z rodinneho rozpoctu.
Vzhladom na spotrebu mi pride ako rozumne riesenie USB Block erupter s vykonom cca 330 Mhash/s, ale pri jeho cene 85 USD za novy (49 USD pouzity) z Amazon.com je to tiez na dlhe lakte - nehovoriac o tom, ze 1 kus je malo.
Alebo to vidim velmi cierno?