R9 280x

Všetko o grafických kartách, ich problémy, ovládače ...
PCpeter
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 9
Dátum registrácie: St 11. Aug, 2010, 18:59

R9 280x

Príspevok od používateľa PCpeter »

Neviem ako by som presne definoval problém s touto kartou ... teda ak to je vôbec problém karty .
Robil som známemu novú zostavu :

i5 3350p
Sapphire R9 280x
MSI B75A-G43
Seasonic s12ii-520
Patritot 4GB 1600MHz
Seagate B. 1TB ,,, 64MB

Komp som poskladal , nainštaloval systém , aktualizácie , nainštaloval všetok software , hry - skúsil som napr. BF3 na maxime čo to dalo pri rozlíšení 1920x1080 , všetko šlapalo ako hodinky 60fps .

Priniesol som komp ku známemu (zákazníkovi), on má starší LCD monitor s VGA vstupom (1440x900) takže som len použil redukciu DVI-VGA
Ten komp začal nejako haluziť ... začal sa vlniť obraz na monitore ... pripomína mi to opakovaciu frekvenciu na CRT a v momente vybehne vyťaženie grafiky na maximum a hry ktoré šli mne na full pri 1920x1080 idú jemu tak na 12fps pri rozlíšení 1440x900 , čo nedáva moc logiku . Priniesol som môj starý monitor full HD , robilo to aj na ňom .

Komp som vzal späť ku mne domov s tým že ho otestujem ... u mňa to nerobilo absolútne nič a šlapalo to ako hodinky aj na mojom terajšom fullHD aj na starom fullHD ... skúsili sme v jeho kompe inú grafiku , šlapalo to výborne akurát že už bolo poznať výkonnostný rozdiel a tak isto aj jeho grafika v druhej zostave šlapala ako hodinky . Preventívne som flashol BIOS na najnovšiu verziu , nainštaloval na všetko najnovšie drivre a na koniec so msa rozhodol skúsiť to doma ešte aj na jeho monitore a na tom príslušnom rozlíšení 1440x900 . Tak isto s tým nebol žiaden problém a šlapalo to fantasticky - grafika tichá , výkon slušný , čo viac si môžme priať , skúsil som pre istotu vymeniť aj redukciu DVI-VGA a tak isto aj samotný VGA kábel . Všetko šlapalo ako má .

Tak som komp zbalil dopratal ku nemu a u neho doma to robilo stále . Časom sme zistili , že to začne robiť keď je pripojený k netu a pustí prehliadač (je jedno či explorer , mozillu , chrome ) . Prišli sme aj na to ako tento problém zastaviť . Nepomôže odpojiť sieťový kábel , ani vypnúť router ... aj keď spravím obe tieto veci tak to stále blbne a prestane to až keď v Centre sietí (Win. 7 Ultimate ) vypnem sieťový adaptér . Ak ho zapnem a mám router pripojený ,tak to začne robiť , ak ho zapnem s tým že router pripojený nemám tak to nerobí nič . A keď to začne robiť pomôže len to že vypnem sieťový Adaptér (softwareovo) , vyťaženie karty klesne na minimum a komp šlape ako hodinky . Skúsil som najnovší Realtek sieťový driver , aj grafické drivre a nič nepomáha ... Vôbec tomu nerozumiem . Zvláštne je že ja som ho mal doma tiež k netu pripojený a nerobilo mi to ... ja mám optiku cez prevodník na RJ 45 , on má klasické pripojenie DSL , cez splitter do routra a PC.

Skúšali sme to u neho aj na noťase , ale tam to nerobilo ... žeby PC nemá rád DSL pripojenie ? :D Fakt neviem ...
Používateľov profilový obrázok
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 12346
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: R9 280x

Príspevok od používateľa HellAngel »

mal som jeden bizardny problem s pasmy na monitore, skusal som vsetko mozne, ale nakoniec to robila predlzovacka

ten kabel co ide z routra do PC je tieneny a je ukonceny s oplieskovanymi koncovkami? ak ano, skusil by som obyc kabel, netieny s obycajnou plastovou koncovkou
NB: Asus ROG Strix G16
PCpeter
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 9
Dátum registrácie: St 11. Aug, 2010, 18:59

Re: R9 280x

Príspevok od používateľa PCpeter »

Vieš čo , kábel je dodávaný priamo s router-om , s umelohmotnými RJ45 bez tienenia :) Kábel som tiež skúšal meniť za iný .

My sme sa zamýšľali aj nad tým či to nebude elektrikou , ale prišlo mi to ako somarina , totiž ten problém vyriešim software-ovo keď to blbne , ale pre srandu to len predsa skúsim , totiž aj on to má cez predlžovačku . Tak díki za radu :)

Návrat na "Grafické karty"