zriadili sme si optiku od Citronu.(250/100) Zobrali sme iba ich konvertor a zakúpil som TP-Link WDR4300.(obával som sa osekaného firmwaru od Orange a značky D-Link po minulej skúsenosti od Telekomu) Dneska ho boli u nás zriadiť. Nainštalovali nám konvertor a otesovali metaliku.
Hodil som tam môj router a spravil Wifi sieť. N-kovú,channel som zobral, ktorý bol najmenej zaťažený a dal 2.4Ghz.(WPA/WPA2) Zmeral som rýchlosť pod routrom (50cm vzdušná čiara) cez speedtest.net a dosahoval som cca 90MBit/s , cca 90Mbit/s upload. Samozrejme, keď som v byte, tak signál ide dole a t.j. download tiež.(panelová bytovka,2x 30cm steny do pracovne 5 metrov vzdušná čiara) V miestnosti, kde som chytám 71dBm. Výrobca udáva pre túto hodnotu: 195M_2.4G: -71dBm a ja mám 78Mbit/s. Prikladám screeny z nastavenia routru + merania zaťaženia tejto lokality. Cez ethernet kábel to nezmerám, lebo notas nemá ethernet port+mám prepojku, ktorá ide max 100kou....
Link na router: http://www.tp-link.com/EN/products/deta ... R4300#spec , firmware je najnovší, notebooky majú .ac (Macbook Air + Macbook Pro) a Nexus 5 tiež má takýto signál tiež 72Mbit/s, ale neviem či neni telefón limitovaný jeho wifi modulom.
Ďakujem za Váš čas