Ebay - Postrehy, Skusenosti, Rady,Predaj, Paypal atd

Všetko o vašich skúsenostiach s predajcami HW ...
Používateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00

Re: Ebay - Postrehy, Skusenosti, Rady,Predaj, Paypal atd

Príspevok od používateľa Toman »

aj jen tak na okraj, aktualne mam shiping time z cini 60-75dni.... vozia to sem snat na somaroch? prave mi prichadzaje veci objednane v oktobry....

T. :E
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
trojan4x4
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 17. Feb, 2013, 15:55

Príspevok od používateľa trojan4x4 »

Moja priatelka objednava bizu za ucelom dalsieho predaja cez moj ebay, niekedy ani neviem co, a kedy. Uz sa mi to par krat stalo, ze som prisiel domov a na stole som mal asi 15 ultra lahkych zasielok :D no a prisli tak ako mali, do dvoch tyzdnov a ja ked objednam Qi nabijacku, tak chodi pomaly druhy mesiac :facepalm:
Spoiler: ukázať
CPU ► AMD FX-8320
COL ► Scythe Orochi
MOB ► Gigabyte-990XA-UD3
RAM ► Kingston HyperX Predator 2x4GB 1600Mhz
GPU ► AMD MSi R9 280X OC Edition
SSD ► Crucial M4 128GB
HDD ► Barracuda 1TB
PSU ► Cooler Master RS-700W
CSE ► Zalman Z11+
PHO ► Nokia Lumia 930 32GB WP8.1
I AM FX =
Toman
VIP
VIP
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Toman »

mamam problem....

- objednal som zasielku
- nechodila....
- otvoril som pripad
- pred ukoncenim pripadu zasielka prisla!
- tovar bol ale defektny....
- koncil sa cas pripadu a tak som ho eskaloval na ebay, ziskal som dalsich 30 dni
- predajca komunikoval celkom faj a poslal novy kus aj s traking numbrom
- podla cisla mi ale tovar uz bol doruceny!
- RELNE SOM NIC NEDOSTAL!!!!!!
- rano som siel robit bordel na postu v Senci a veduca mi podla cisla vyhladala ze zasielka bola dorucena minuli piatok v dedine Nitrianske Rudno 972 26!!!!!

http://tandt.posta.sk/zasielky/RB987917172CN (nezobrazuje kde to bolo dorucene, to zobrazuje len v postarskom PC)

- bud cinan odrbava a dal mi iny trakingnumber a mne nic neposlal
- alebo to poslal dakam na zlu adresu
- v customer supporte mi zatial neodpovedal (doteraz bol extra rychli)
- mam este 5 dni do automatickeho zavretia pripadu....
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
trojan4x4
Používateľ
Používateľ

Chlapi, známy predáva DJ audio sústavu, človek z británie ( slovák ) mi mal poslať peniaze na paypal. Prišlo mi toto, nejak sa z toho neviem vysomáriť:

Dear Trojan BláBláBlá,

You have received a PayPal Payment of 1,500.00 Eur from Mr Cratos Martins
cratosmartins@gmail.com

We've placed a temporary hold on the funds of this transaction

As mentioned in the receipt of Payment and as per New PayPal Payment policy, we have fully debited the total amount (above) from the buyer's account which included the Transport/Delivery Charges (Courier Exchange).

In order to complete this transaction and get the funds approved in your account. We advice you to make the transfer via International Bank Transfer through (Mobile Banking Instant Express Payment or Internet Banking Instant Express Payment) , and send the excess sum of € 700.00 Eur to the Transport Agent and send us a Scanned Copy/Photograph of the Payment Receipt (in .JPG Format).

NOTE: This is important as a security measure to ensure safety of this transaction. And also that the shipper address is changed.

As mentioned in the receipt of Payment and as per PayPal Payment policy, we have fully debited the total amount (above) from the buyer's account which included the Transport/Delivery Charges (Courier Exchange).

Transport Company: " Courier Exchange "

Courier Details:
Account Holder's Name : Mr. XY
Bank Name : ICA Banken
Bank Address : Svetsarvagen 16, solna, Sweden. BIC : IBXXXXES1B
IBAN :SE5XXXXXXXXXXXXXXXXXX439 Account Number : 92XXXXXX439
Account Owners Address : BJÖRN BARKMANS VÄG 22, 14832 Osmom, Sweden.

Address Status: Confirmed https://www.paypal.com/us/cgi-bin/?cmd= ... ed_address

NOTE: Your Account will be credited accordingly upon the receipt of details requested. Should either be sent in JPG format or send type details as. In order to complete this transaction and get the funds approved in your PayPal Account. We advice you to proceed with the transfer via International Bank Transfer through (Mobile Banking Instant Express Payment or Internet Banking Instant Express Payment) and send the excess sum of € 700.00 Eur to the Transport Agent and send us a Scanned Copy/Photograph of your International Bank Transfer Transaction Receipt (in .JPG Format).

čo čil ? :laugh:
CPU ► AMD FX-8320
COL ► Scythe Orochi
MOB ► Gigabyte-990XA-UD3
SSD ► Crucial M4 128GB
HDD ► Barracuda 1TB
CSE ► Zalman Z11+
I AM FX =
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00

Príspevok od používateľa felipe25 »

Mne nedoslo z oktobra nic...
Dokonca som nesledoval ani 45dni, mal som objednanu aj microsim rezacku z UK.
neprisla, do 45dni som to nestihol riesit, tak som napisal predajcovi, ten mi sluboval hory doly, ze nech este pockam /to pisu vzdy vsetci/, tak som cakal mesiac, az pisem ze tovar nemam.
on ze posle dalsi aj s tracking number. zevraj poslal, tracking number nemam, a uz neodpoveda.
taze tak :) z chiny mi tiez neprisli nejake veci, ale za dokopy dolar, tak som neriesil.

co som objednal ppo novom roku z ciny, prislo vsetko a extremne rychlo - 2tyzdne, z UK mi prisla penazenka za 2dni!
tajze sa to vratilo do normalu, aj ked sa zasielky postracali asi.

a to ze zasielku dali do inej dediny, to je sila :D mne raz siel velmi dolezity list ohladom diplomovky cez cele slovensko 4dni, pretoze system na poste precital rukou napisane PSC 040 ako 840.. cize to slo na postu do ba, tam na postu 840, kde sa zistilo, ze to ma byt uplne inde.. list bol cely orazitkovany, a mne dosiel 1den pred deadlinom....
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
trojan4x4
Používateľ
Používateľ

trojan4x4 napísal:Chlapi, známy predáva DJ audio sústavu, človek z británie ( slovák ) mi mal poslať peniaze na paypal. Prišlo mi toto, nejak sa z toho neviem vysomáriť:

Dear Trojan BláBláBlá,

You have received a PayPal Payment of 1,500.00 Eur from Mr Cratos Martins
cratosmartins@gmail.com

We've placed a temporary hold on the funds of this transaction

As mentioned in the receipt of Payment and as per New PayPal Payment policy, we have fully debited the total amount (above) from the buyer's account which included the Transport/Delivery Charges (Courier Exchange).

In order to complete this transaction and get the funds approved in your account. We advice you to make the transfer via International Bank Transfer through (Mobile Banking Instant Express Payment or Internet Banking Instant Express Payment) , and send the excess sum of € 700.00 Eur to the Transport Agent and send us a Scanned Copy/Photograph of the Payment Receipt (in .JPG Format).

NOTE: This is important as a security measure to ensure safety of this transaction. And also that the shipper address is changed.

As mentioned in the receipt of Payment and as per PayPal Payment policy, we have fully debited the total amount (above) from the buyer's account which included the Transport/Delivery Charges (Courier Exchange).

Transport Company: " Courier Exchange "

Courier Details:
Account Holder's Name : Mr. XY
Bank Name : ICA Banken
Bank Address : Svetsarvagen 16, solna, Sweden. BIC : IBXXXXES1B
IBAN :SE5XXXXXXXXXXXXXXXXXX439 Account Number : 92XXXXXX439
Account Owners Address : BJÖRN BARKMANS VÄG 22, 14832 Osmom, Sweden.

Address Status: Confirmed https://www.paypal.com/us/cgi-bin/?cmd= ... ed_address

NOTE: Your Account will be credited accordingly upon the receipt of details requested. Should either be sent in JPG format or send type details as. In order to complete this transaction and get the funds approved in your PayPal Account. We advice you to proceed with the transfer via International Bank Transfer through (Mobile Banking Instant Express Payment or Internet Banking Instant Express Payment) and send the excess sum of € 700.00 Eur to the Transport Agent and send us a Scanned Copy/Photograph of your International Bank Transfer Transaction Receipt (in .JPG Format).

čo čil ? :laugh:
Takže som si verifikoval moju debetnú kartu a napísalo mi, že si teraz môžem nastaviť limit a blá blá blá. Neviem či to pomôže, dúfam, že hej. Ak by ste niekto s týmto mali nejaké skúsenosti, prosím poraďte :)
CPU ► AMD FX-8320
COL ► Scythe Orochi
MOB ► Gigabyte-990XA-UD3
SSD ► Crucial M4 128GB
HDD ► Barracuda 1TB
CSE ► Zalman Z11+
I AM FX =
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jcdenton12 »

nakupoval niekto nieco zo zahranicia (eurozona) a platil prevodom odkedy vstupil do platnosti novy SEPA system?
mala by platba prist na ucet tak rychlo ako v domacom systeme, teda na dalsi den u prijemcu na ucte

uz ste to skusali?
...
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre

Príspevok od používateľa lezgy »

Unfortunately, access to this particular item has been blocked due to legal restrictions in some countries. We are blocking your viewing in an effort to prevent restricted items from being displayed. Regrettably, in some cases, we may prevent users from accessing items that are not within the scope of said restrictions because of limitations of existing technology. Please accept our apologies for any inconvenience this may cause, and we hope you may find other items of interest on eBay.

chlapi nazdar
o co ide?
nemozem ani platit ani prezerat zatial nezaplatene polozky
ako kupujuci som OK, bezproblemovy
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre

Príspevok od používateľa lezgy »

takze vyriesene, moznio to bude napomocne aj pre inych
seller bol vykopnuty z dovodu zrusenia moznosti platby paypalom
jednoducho mi blokol moznost pouzit paypal a nukal iba prevod na ucet mimo ebay rules
v momente chytil 9negative a bol vykopnuty
paradoxne cesky spekulant ako som uz stihol medzitym ceknut
cim to asi bude....
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03

Príspevok od používateľa molnart »

ja mam momentalne taky problem, ze na nemeckom ebayi mi nedovoli bidnut ak tam nie je uvedene zasielanie na slovensko. problem je, ze nemcuri vzdy davaju len nemecko, ale v 80% sa s nimi da dohodnut aby to poslali, no ked sa neda bidnut tak je to tazke... :(
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Notebook: HP EliteBook 840 G6 Core i5 8265U, 16 GB RAM, 512 GB SSD
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Phone: Samsung Galaxy A52s
Tablet: iPad Pro 11 (2018)
anonym_a8

Príspevok od používateľa anonym_a8 »

Najdi si preposielatelsku spolocnost, ta ma nemecku adresu. Tu si pridaj do svojich adries a veselo Biduj...
(mam overene len cez Amazon :red: )
Matej.T
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 11. Mar, 2011, 22:09

Príspevok od používateľa Matej.T »

Preposielanie som použil aj u amazon/ebay.de a bezproblémov. Nemci sú dosť obmedzení a často neponúkajú možnosť paypalu a chcú prevod/kartu.
 Macbook Pro 2.4/8/256 (Late 2013) + Samsung Galaxy S9 Midnight Black DUOS
Gaming: Intel i5 8600k | delid by Gabo |+ Barrow CPU block | EVGA GTX 1080 SC + EKWB nickel plated block | ASRock Z370 Extreme4 | Corsair Dominator 16GB DDR4 3200Mhz | Corsair RM650i | Fractal Design Define R6 TG | Samsung EVO 850 250GB | EK-DuraClear + EK D5+ EKWB PE 360 + EKWB XE 240 + LG 27GL850 + Corsair K70 RGB + Logitech G403
HTPC: Intel Xeon 1225v3 | MSI H87I | Crucial 8GB | Fractal Node 304 | Seasonic G Series 360
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03

Príspevok od používateľa molnart »

mozes mi odporucit nejaku firmu na preposielanie z de?

diky
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Notebook: HP EliteBook 840 G6 Core i5 8265U, 16 GB RAM, 512 GB SSD
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Phone: Samsung Galaxy A52s
Tablet: iPad Pro 11 (2018)
Matej.T
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 11. Mar, 2011, 22:09

Príspevok od používateľa Matej.T »

Túto som použil, keď som kupoval Nexus 5
 Macbook Pro 2.4/8/256 (Late 2013) + Samsung Galaxy S9 Midnight Black DUOS
Gaming: Intel i5 8600k | delid by Gabo |+ Barrow CPU block | EVGA GTX 1080 SC + EKWB nickel plated block | ASRock Z370 Extreme4 | Corsair Dominator 16GB DDR4 3200Mhz | Corsair RM650i | Fractal Design Define R6 TG | Samsung EVO 850 250GB | EK-DuraClear + EK D5+ EKWB PE 360 + EKWB XE 240 + LG 27GL850 + Corsair K70 RGB + Logitech G403
HTPC: Intel Xeon 1225v3 | MSI H87I | Crucial 8GB | Fractal Node 304 | Seasonic G Series 360
sebinho
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 01. Máj, 2011, 10:15

Príspevok od používateľa sebinho »

uz som bral z ebay hocico a vsetko bolo v poriadku, no dnes mi prisiel list z colnice, ze mi zadzali hodinky ktore ma stali 2,90€ :facepalm:

Návrat na "Skúsenosti s predajcami"