Ja sa tiež nebránim kvalitným fanom na cca 400 rpm, je to s ohľadom na zachovanie výkonu a výsledné teploty omnoho efektívnejšie riešenie oproti čistému pasívu, za cenu naozaj minimálneho nárastu hluku. Aspoň u takto výkonnej zostavy, keby tam bolo nejaké 2-jadro a lowend GPU, tak to je iná vec. 400 rpm je už taký level, že naozaj by som si robil väčšie starosti o HDD alebo nejaké prirodzené pazvuky elektroniky čo sa sem-tam výrobcom podaria. Ale cberiem, že to chceš skúsiť.
Medzi chladičmi si veľmi nenavyberáš, všetky tie najvýkonnejšie majú dosť husté rebrovanie, čo nie je stavané práve na pasívne chladenie a pri tej karte to bude fakt o držku. Záleží ale nakoľko ju v reále vyťažíš. Ak GPU v bežnej záťaži beží okolo 70% a ešte to podtaktuješ, tak už spotreba v porovnaní s TDP karty výrazne klesá.
Možno by sa viac hodil MK-26, lebo vzhľadom k jeho šírke asi polka pasívu by trčala mimo plošák karty a teplo by o čosi lepšie odchádzalo hore. Otázka je či ten pasív vlezie do Shinobi pri zavretej bočnici, lebo to už je fakt široké, ilustračné foto
http://imagescdn.tweaktown.com/content/ ... w_full.jpg
Druhá vec, že GPU síce dostane masívny pasív, ale napájanie úplne bez ofuku dostane o to väčšiu facku. Proste aspoň trochu by som to tam rozhýbal, spraví to dosť rozdiel. Ale je to na tebe. Nakoniec vždy sa dá potom nahodiť fan aj dodatočne.