Och Dano, ty si prešiel k C++ z pascala, však?
Celé zle, zober si ten môj krátky program a doplň ho na to, čo chceš. To tvoje opraviť by znamenalo veľa bolesti...
Takže ako na to moje:
1.) Nepoužívaj žiadne globálne premenné. Netreba ti ich a očividne ti robia problémy.
2.) Netreba ti ani žiadnu vlastnú funkciu, aj tie ti očividne robia problém.
3.) Pozri si ešte raz, ako sa pracuje s poliami. V takýchto príkladoch sa ti zídu, tak si ich poriadne EŠTE RAZ preštuduj.
4.) Test na koniec riadku máš správne, tak to tam len pridaj a akonáhle nájdeš koniec riadku, urob ten súčet. Ideálne z pola, do ktorého si to načítaš.
5.) Uvedom si, kedy čo očakávaš od premennej. Ak chceš, aby bola v premennej na začiatku nula, vynuluj si ju.
6.) Nemusíš v tom vidieť nič zložité. Súčet párnych čísel sa dá urobiť extrémne jednoducho (tvoj program by bol na pár riadkov) Zamysli sa nad tým ešte
M1ch4l napísal:konkretne sa mi na tom nepaci, ze to nie je uplne bezpecne ohladom oddelovacov. Ono to sice precita int, ale ak sa nemylim, nepreskakuje to napr. ciarky
Noa? Keď chcem načítavať čísla, tak chcem načítavať čísla, nie čiarky ani nič iné. Ešte to, aby mi načítavanie niečo preskakovalo...