Vysoka FSB nema ZIADEN vplyv na vykon, v podstate musis znizit HTT, co isty negativny vplyv na vykon ma, vyuzivaj multiplikator 11, ak mozes. 255 x 11 = 2809, HTT na 4, pamate nastav na 333 a tym padom ti pojdu na rovnych 400. Stabilne...
andydul napísal:Vysoka FSB nema ZIADEN vplyv na vykon, v podstate musis znizit HTT, co isty negativny vplyv na vykon ma, vyuzivaj multiplikator 11, ak mozes. 255 x 11 = 2809, HTT na 4, pamate nastav na 333 a tym padom ti pojdu na rovnych 400. Stabilne...
skusim uvidim, editujem tento post
EDIT lenze ja chcem ist na 3000 !!! co potom? musim znizit HTT na 3.... lebo inac by to uz islo moc vysoko nad 1050
Presne tak, HTT zvlada do 1200 MHz, takze mozes ist na 3000 a nechat ho na 4.
Skusal som to na A64 3000+ a stabilna bola zbernica pri HTT=5 na 239 MHz, teda 1195, 240 FSB uz nazvladol.
andydul napísal:Vysoka FSB nema ZIADEN vplyv na vykon....
no nesuhlas ,praveze fsb je podstatne na bitovy prenos a teda na vykon a nie nasobic :idea: ,ale otazkou je ci to doska a procik zvladnu...imho by ma zaujimalo ci sa da s tym procakom dat fsb 300 teda vykon zrovnatelny s opteronom
no nesuhlas ,praveze fsb je podstatne na bitovy prenos a teda na vykon a nie nasobic :idea: ,ale otazkou je ci to doska a procik zvladnu...imho by ma zaujimalo ci sa da s tym procakom dat fsb 300 teda vykon zrovnatelny s opteronom
toto co ty tvdis platilo za cias K7. Skus si viac precitat o K8 a zistis ze tu FSB nema vplyv na vykon.
andydul napísal:Presne tak, HTT zvlada do 1200 MHz, takze mozes ist na 3000 a nechat ho na 4.
Skusal som to na A64 3000+ a stabilna bola zbernica pri HTT=5 na 239 MHz, teda 1195, 240 FSB uz nazvladol.
To je uz aj tak jedno...
Ostal som pri stable :
2904 (264*11) mozem si pri tejto frekvencii aj dobre poladit ramky, tak sa na to chystam...
Teplota 39°C full load prime po jednej hodine... ten Scythe Shogun je sakra dobry...
Ale davam mu uz 1,5V a viac nechcem, je to pre mna takto lepsie - dlhodobejsie pouzivanie ho caka...
Vidno, ze si este ziaden Athlon64 neskusal. Najprv si ho osobne otestuj a zistis, co robi vysoka FSB s vykonom.
andydul napísal:Presne tak, HTT zvlada do 1200 MHz, takze mozes ist na 3000 a nechat ho na 4.
To je uz aj tak jedno...
Ostal som pri stable :
2904 (264*11) mozem si pri tejto frekvencii aj dobre poladit ramky, tak sa na to chystam...
Teplota 39°C full load prime po jednej hodine... ten Scythe Shogun je sakra dobry...
Ale davam mu uz 1,5V a viac nechcem, je to pre mna takto lepsie - dlhodobejsie pouzivanie ho caka...
Neboj sa, pri takej nizkej teplote 39 stupnov ti veeelmi dlho vydrzi. Mozes mu dat 1,55 V a vytiahnes 3000 MHz stabilne, ak mas dobry kus. Ja pouzivam nastavenie, co mam v popise. Tak brutalny vykon nepotrebujem, vzhladom k tomu, ze na kompe nic nerobim. Ale radost z procaku mam. :o
Inak odmeraj si teplotu procaku programkom Core Temp beta 0.9.0.86, je to velmi presne a rovnako presne udava aj voltaz.
andydul napísal: znizit HTT, co isty negativny vplyv na vykon ma....
Nema skoro ziadny tak ako vysoka FSB. Cize radsej dat menaj ako ho trapit na viac ked ti to neprinesie ziadny vykon.
Ja mam pod 700 na semprone a rozdiel nie je ziadny
I found paradise, it`s Ibiza.
I found heaven at Decibel Outdoor festival - Beekse Bergen , ilvarenbeek, Netherland
U mna bol vykonnostny prepad meratelny, aj ked zanedbatelny. Zmena FSB meratelna nebola, preto radsej odporucam vysoky HTT ako vysoku FSB.
Ked taktujeme, chceme co najvyssi vykon, nie?
Ak to nebude mat vplyv na stabilitu, ale ani tych 1195 HTT (u mna) na stabilitu namalo vobec ziaden vplyv. 1200 uz je nefunkcne.
andydul napísal: znizit HTT, co isty negativny vplyv na vykon ma....
Nema skoro ziadny tak ako vysoka FSB. Cize radsej dat menaj ako ho trapit na viac ked ti to neprinesie ziadny vykon.
Ja mam pod 700 na semprone a rozdiel nie je ziadny
Ked som mal HTT 800 a teraz mam 1056 tak sa mi zvysili body v markoch