Opatrne, opatrne, MSI malo problém, teda čo ja viem len s chladením 280xtok..

už sa Vám to trochu pletie..

a nie z dôvodu, že by ten MSI chladič nechladil, len šikovníci nastavili príliš konzervatívny chod ventilátoru a tak sa karta prehrievala..

potom tieto karty stiahli z predaja, preflashovali na kartách biosy ktoré už mali otáčky ventilátora omnoho vyššie a všetko bolo zrazu OK, znova tie isté kusy vrátili pekne do shopov.

:)
pipo, moja karta má síce vysoké VRM teploty, ale ja mám tu trix-ku a tie všetky majú také vysoké VRM teploty, treba pozrieť fóra.. pravda, tie teploty mám po výraznom OC jadra a pamätí, inak by to bolo do 90 stupňov na VRM bez OC.. Naopak, teplota samotného jadra aj po výraznom OC 1150/6440 stále do 83 stupňov, čo je pohoda..
takže, jedine tá gigabytka má nejaký problém aj s teplotou jadra, ale to myslím, že je spôsobené tým, že jednoducho ku nám poslali tie shitné, neopravené chladiče.. nič viac, nič menej.. nechce sa mi veriť a neverím, že by dobre (správne) vyrobený Windforce nedokázal relatívne slušne uchladiť netaktovanú 290 (bez X), to už by bol mega trapas tejto firmičky..
ja ešte raz napíšem, že trix-ka iba s továrnym/predajným OC 1000/5200 je normálne použiteľná karta, ktorá je dobre chladená, ventilátor nehučí, teploty do 76 stupňov pri dlhodobom hraní.. po oc je to trochu horšie, no stále normálne použiteľné..
a keď si porovnám chladiče Tri-x vs Windforce, oba maju podobné konštrukcie, problém bude v tom, že gigabyte kašle na kvalitné zhotovenie..