Receiver stredna trieda 7.1 + repro

Všetko o zvukových kartách, repro, problémoch ...
Tomisan
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 19. Aug, 2011, 13:32

Receiver stredna trieda 7.1 + repro

Príspevok od používateľa Tomisan »

Dobry den prajem, prosim vas viete mi poradit ohladom vyberu receivera? Rad by som taku zlatu strednu cestu. Nie, ziadny high end ale take nieco dostojne Smile. Potrebujem receiver prevazne na sledovanie filmov, hranie hier a pocuvanie hudby. Prevazne cez pc. Na pc mam zvukovu kartu Asus Xonar Essence STX http://www.alza.sk/zvukova-karta-asus-x ... .htm#popis
Chcel by som 7.1 zvuk ked uz je ta moznost. Cenu receiveru by mala byt okolo 400 eur. Pozeral som na internete receznzie ale toto fakt nie je moja parketa tak radsej si necham poradit. Nasiel som zatial toto YAMAHA RX-V575 http://www.alza.sk/yamaha-rx-v575-cerny ... heureka.sk

V tej cenovej relacii su aj lepsie moznosti podla vas?
Používateľov profilový obrázok
F242
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 22. Aug, 2006, 02:00

Re: Receiver stredna trieda 7.1 + repro

Príspevok od používateľa F242 »

Ja mam uz cca 15 rokov Yahamu RX-496 (je to len 5.1) a zatial hra stale spickovo :-)
Tolko ti viem k Yamahe poradit.
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03

Príspevok od používateľa molnart »

a repraky uz mas? ked nie, aky mas pre ne budget? na co to chces hlavne? filmy alebo hudba? podla mna 7.1 pri reprakoch je zbytocne len preto ze sa to da. potom mozes ist aj do 7.2, 9.2 apod., ale priprav si na repraky prasule hodne cez liter.

co sa tyka receiveru tak yamahy mam doma dve a som s nimi spokojny, ale osobne by ma lakalo vyskusat aj nieco ine (pioneer alebo denon). ale ak by si sa drzal yamahy isiel by som min. do 6-kovej serie, napr. minulorocny 673 este by si vedel niekde zohnat za dobry peniaz. ak pionner tak VSX-923 alebo Denon X-2000
Spoiler: ukázať
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Notebook: HP EliteBook 840 G6 Core i5 8265U, 16 GB RAM, 512 GB SSD
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Phone: Samsung Galaxy A52s
Tablet: iPad Pro 11 (2018)
Tomisan
Nový používateľ
Nový používateľ

Nemam este repro. Mam v plane vsetko postupne dokupovat. Zacnem receiverom, potom predne repro atd... :) financie nepustia no, povodne som chcel Logitech z906 takze uz som skocil dost :D pozeral som tu a hlavne podla toho som vybral http://av-receiver-review.toptenreviews.com/ ... aky je rozdiel medzi tym 6tkovym radom a tymto? no na repro som ochotny max investovat 1000 eur dokopy... pozeral som uz aj taketo http://www.nay.sk/jamo-s-606-hcs-3-high ... 54-c-1921/ tym by som mal 5 repro, potom uz len subwoofer a doplnit 2 satelity na koniec. len celkom nechapem toto pisu na tu yamahu
Zosilňovač:
Počet kanálov: 7.2
Výstupný výkon (1 kHz, 1 kanál riadený): 115 W (8 ohmov, 0,9% THD)
Výstupný výkon (20Hz-20kHz, 2 kanály riadené): 80 W (8 ohmov, 0,09% THD)
Dynamický výkon na kanál: (8/6/4/2 ohmov) 120/140/170/190 W

Cize idu na to len 8 ohmove repro? Lebo zatial co som povyberal su 6 ohmove. Bud ten Jamo set alebo http://www.nay.sk/yamaha-ns-555-piano-b ... 14-c-1921/ alebo http://www.nay.sk/yamaha-ns-f150-black- ... 49-c-1921/ . Nemyslim, ze je tam velky rozdiel zase az tak ale urcite si rad necham poradit na kolko som v tomto laik.
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

RX-V675 ma navyse rezim pure direct co je vypnutie vsetkych zbytocnych okruhov a zvukovych vylepsovadiel aby vystup bol najvernejsi k zdroju a moznost ovladania cez webovy interface (toto je super a fakt co casto vyuzivam). a potom este veci ako vystup pre 2. zonu. vacsi vykon (ak by si naozaj chcel 7.1 tak nikdy nie je dost), graficke OSD, 4k upscaling, moznost zvyraznenia dialogov, lepsiu kalibraciu mikrofonom a potencialne aj lepsi zvuk. http://usa.yamaha.com/products/audio-vi ... de=compare

impedancia reprakov ta zaujimat nemusi, vacsinou je to pri reprakoch aj tak udane ako 4-8 ohm. mal by si si vyjasnit na co na tych reprakoch budes pocuvat, do akej miestnosti to pojde apod. tym jamo by som sa vyhol a je otazka ci vobec budes potrebovat subwoofer (napr. moje Heco basuju az moc aj bez subu).

velmi dobre referencie su na Q acoustics, napr. stlpy 2050i + satelity 2010i, nejaky center a sub http://www.ketos.eu/index.php/component ... nacka,336/ vraj za tu cenu hraju vyborne. ale mozno by ti stacilo aj toto http://www.ketos.eu/index.php/component ... 0/id,2910/

a este je tu cesta bazaroviek, aj pre receiver aj pre repraky, kde by si mohol vyhodne nakupit.

a este taky detail ze ak budes chciet pouzit bi-amp, tak na 7.1 mozes zabudnut (alebo opacne pri 7.1 zabudnut na bi-amp)
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Tomisan
Nový používateľ
Nový používateľ

Jasne zacinam trochu chapat :) porovnal som papierovo RX-V675 a RX-V575, vychadza mi to, ze ten vyssi model ma naviac o jeden HDMI a ma aj 4K pass-through a 4K upscaling. RX-V575 ma len K pass-through. Tomu celkom nerozumiem? Rozdiel v cene je cez 100 eur. Fukcne to obsajuje vsetko co ta vyssia rada okrem toho 4K upscalingu a +1 HDMI portu. Vacsi vykon u mna bude zbytocny. Nemam velku izbu 4x4m. Predne repro chcem normalne stlpove a stredovy. Ostatne len take mensie :) Primarne to bude napojene cez pc, tam mam zvukovku tu Asus xonar essence STX verziu. Potom cez to pojde aj Magio box. Len cez to pozeram filmy zatial, hram hry a zatial som pocuval hudbu cez sluchadla Sennheiser HDR170 wireless. Ale nemal som poriadne repro, len Creative i trugue 2.1. Ale to je taka hracka len tak lepsie to bolo cez tie sluchadla. Ale urcite budem pocuvat aj hudbu cez to, neni som zamerany na nejaky hlavny zaner. Od elektra, trance, dnb, hip hop ale nepohrdnem ani naozaj kvalitnou hudbou ako Hans zimmer a tak. Preto chcem aj nieco dostojne na pocuvanie, bol to taky moj detsky sen uz ale az teraz si to viem tak dovolit. Ale postupne budem musiet kupovat vsetko.

porovnaval som na alze, tam je to tak lepsie rozpisane:
rx-v575 - http://www.alza.sk/yamaha-rx-v575-cerny ... heureka.sk
rx-v675 - http://www.alza.sk/yamaha-rx-v675-cerny ... .htm#popis
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

neviem aku mas presne predstavu o pripojeni kompu k AVR... ta zvukovka ti tam bude dost zbytocna.

ale ak chces nizkonakladove riesenie, tak zober RX-V575, toto http://www.mall.sk/zostavy-reproduktoro ... n-hkts-5bk a k tomu nejake stereo stlpy. napr. spominane Q Acoustics, Tannoy V4 alebo Whafedale 10.5
Tomisan
Nový používateľ
Nový používateľ

Vcera mi dosla zvukovka. Hned som zapojil. Je to urcite trochu lepsie. Nemam tam taky sum. Sluchadla mam ovela lepsie vybudene. Zakladovu mam Asus P8P67 rev3.1 a zvuk na tom je cista bieda. Velmi je to rusene. Filmy pozeram cez pc, hudbu tak isto pocuvam a hram aj hry. Ked budem mat potom kvalitnu sustavu tak nech mam aj dobry vystup cez pc. Tu nejde o to, ze ani nizko nakladove riesenie. Len troska je tam podla mna vysoky rozdiel v cene medzi 6 a 5 radou. Ved 6tkova ma len o jeden HDMI viac a 4K upscaling. Podla mna je upscaling uplne zbytocny. Ked je jeden zdroj v urcitej kvalite darmo to preriadkuje, v lepsej kvalite to uz nebude. CI sa mylim?
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

no ale ked budes pc zapajat do receiveru tak zvukovku nepotrebujes, ani tu integrovanu. supnes to tam cez HDMI a prevod nechas na receiever. samozrejme moze nastat situacia ze DAC v tom Xonary je kvalitnejsi ako ten v recieveri (povedal by som ze nepravdepodobne, ale moze sa to stat) a potom by sa ti oplatilo viest zvlast video cez HDMI a zvlast audio analogovo, ale zvuk bude iba stereo, lebo ziadny z diskutovanych receiverov nema vstupy pre analogove 7.1 (a neviem ci take vobec existuje).

takze ak chces pustat 7.1 cez receiver z kompu tak zvukovka v tom nehraje ziadnu rolu, kedze zvuk cez nu nepojde.
Tomisan napísal:Ved 6tkova ma len o jeden HDMI viac a 4K upscaling.
hore som ti vymenoval co ma 6-kova rada navyse, ty si z toho vypichol tie najmenej podstatne:
- pure direct
- moznost ovladania cez webovy interface
- vystup pre 2. zonu.
- graficke OSD,
- moznost zvyraznenia dialogov,
- lepsia kalibraciu mikrofonom (berie do uvahy odrazy zvuku, umoznuje kalibraciu pre viacero poloh)
- potencialne aj lepsi zvuk

samozrejme rozhonutie je na tebe, do akej miery povazujes tieto veci sa dolezite. ja mam RX-A820 (dizajnovo ina verzia minulorocnej RX-V773) a vedel by som si predstavit aj ist vyssie.

ale mal by si sa zamerat trosku viacej aj na repraky, riesime stale receiver, pritom vo vyslednom zvuku ti doda tak max 30%, ostatne je na reprakoch
Tomisan
Nový používateľ
Nový používateľ

Prepac prehliadol som to. Urcite zoberiem tu vyssiu radu, rx-v675. Hlavne kvoli tomu Pure direct a zvyrazneniu dialogov. Je to urcite vhodnejsie na moju kombinaciu pocuvaniu hudby a pozeraniu filmov. K tym reprakom fakt nemam ziadnu predstavu. Nezalezi na znacke, nie som na to zatazeny. Jedine co som pozeral ked som bol v Nay elektrodome tak tam mali vystavene repro Yamaha NS-555 Piano Black mi tak padlo do oci. Ale ked som dosiel domov dal vyhladat referencie tak nic moc, zevraj lepsie vyzeraju ako hraju. A o tej cene v Nay uz ani nehovorim. Inde to je podstatne lacnejsie. Predne by som chcel nieco poriadne, take vacsie a ostatne take mensie nech to lepsie zapadne aj dizajnovo.
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

no s reprakmi je to tak, ze bud ta to zacne bavit, a o chvilu budes chciet nieco lepsie, alebo budes roky spokojmy s tym co mas. takze asi nie je potrebne minat na to nejake obrovske prachy. skus pokukat po nejakych bazarovkach, kde by si mohol natrafit na zaiujimave kusy za dobre ceny
dargy
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 30. Jan, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa dargy »

molnart napísal: takze ak chces pustat 7.1 cez receiver z kompu tak zvukovka v tom nehraje ziadnu rolu, kedze zvuk cez nu nepojde.
No zmysel to bude mať ak má zvukovka dolby digital live, alebo dts neo. To je pri hrách super že 5.1 ti pošle pekne po optike live. A keď bude chcieť stereo počúvať napojiť na analóg. výstupy zvukovky a pripojiť na cd vstup receiveru.

Ja som tiež šťastým majiteľom yamahy receiveru cca. 8 rokov a šľape bez problémov do teraz a to už prežil chaty, party atď. Teraz som konečne kúpil veľký TV tak som ho šupol od kompu k mediaplayeru do obývačky a zarezavá pekne pri kine. Yamahou chybu na kino neurobíš aj keď stereo prednes má asi lepšie zvládnutý denon, marantz, NAD.
Čo sa repro týka tak tie QA sú slušné repro, ešte k yamahe odporúčajú značku KEF, Tannoy. Ono vždy si treba repro aj vypočuť, každý ma iné uši a počuje trochu inak. Niekomu sa páči bum cink, niekomu neutrálny prednes. To je ako so ženami, každý má rád iné typy.
Ak máš v okolí možnosť aj vypočuť repro niekde v štúdiu tak neváhaj, sú aj prípady, že človek kúpi na slepo vyhodí kopec peňazí, očakává neviem čo a potom príde sklamanie.
ZDROJ: Seasonic G Series 550W GOLD MB: ASUS TUF Gaming B550-PLUS WI-FI II CPU: Ryzen 5 5600@4,6 GHz cooled by NOCTUA NH-U12F RAM: 2x8 GB Crucial Ballistix Black 3600MHz cl16 VGA: Sapphire Pulse RX 5700 8 GB + 2x Noctua NF-A12x15 Chromax PWM HDD: Samsung SSD 860 EVO 500GB + Kingstone SSD Now 64GB + 1TB WD Caviar Blue WD10EALS SOUND: Asus Xonar DX MONITOR: 34" LG 34UM68 DRIVING WHEEL: Logitech G25 RECEIVER: KINO: Yamaha RX-V557 + CANTON set 5.0 GLE series + subwoofer VELODYNE VX-10 STEREO: ONKYO A-5VL + Tannoy M1 HEADPHONES: Superlux HD330, Focal Sphear, Soundmagic e50 + LG V30 TV: Plazma P50X60 R.I.P. now TX-P50UT50
Tomisan
Nový používateľ
Nový používateľ

A co vravite na Sony STR-DN840? http://www.mall.sk/av-prijimace-zosilno ... 0?v=565251 repro mam v plane Wharfedale Diamond. Je tam rozdiel 50 eur medzi sony a yamahou, sony obsahuje uz aj wifi a oznacili to ako prudukt roku 2013 v tej kategorii http://www.whathifi.com/review/sony-str-dn1040
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

na to sony su vsade dobre referencie, jedine co mi vadi je dizajn, ale to moze byt tretorade
Tomisan
Nový používateľ
Nový používateľ

Hej ten dizajn je tam taky osemetny. Podla refecencii to hra udajne lepsie ako tie Yamahy co sme vyssie spominali. Len sa troska bojim ohladom zivotnosti zariadenia, kolko to vydrzi. Lebo Sony co tiez naposledy vypustilo PS4 tak v mojich ociach dost kvalitativne klesli a to myslim, ze nie len v mojich :)

Návrat na "Zvuk a PC"