Cvakanie HDD pri vypnuti
- johnny666
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 16. Mar, 2008, 14:00
Cvakanie HDD pri vypnuti
Cavte,
mam mensi problem. Kupil som si SSD aby som zrychlil cely NB. Nahodil som to SSD ako primarne a moj doterajsi HDD som dal namiesto nevyuzivanej DVD mechaniky...vsetko frci ako ma, aj pocitac sa zrychlil ale nastal problem pretoze ak vypnem pc tak mi dost hlasno cvakne mechanicke HDD (asi mechanicke kedze v SSD nema co cvakat). Neviete mi poradit co by som mohol spravit alebo ci to je problem a ci to moze viest ku znehodnoteniu HDD? Inac mech. HDD funguje bez problemov az na to cvakanie
Moj NB je Asus N53sv s i3.
Dik za rady
mam mensi problem. Kupil som si SSD aby som zrychlil cely NB. Nahodil som to SSD ako primarne a moj doterajsi HDD som dal namiesto nevyuzivanej DVD mechaniky...vsetko frci ako ma, aj pocitac sa zrychlil ale nastal problem pretoze ak vypnem pc tak mi dost hlasno cvakne mechanicke HDD (asi mechanicke kedze v SSD nema co cvakat). Neviete mi poradit co by som mohol spravit alebo ci to je problem a ci to moze viest ku znehodnoteniu HDD? Inac mech. HDD funguje bez problemov az na to cvakanie
Moj NB je Asus N53sv s i3.
Dik za rady
notebook: ASUS N53SV=Intel i3, display 15,4" SSD 120GB + HDD 640GB + 320GB externy disk WD, 8GB pamäť, GeForce GT 540M G, os W7P, monitor Samsung 22", Genius 5.1 HT with my upgrade :-)
- QuaDko
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Jan, 2010, 17:16
Re: Cvakanie HDD pri vypnuti
Upresni "cvakanie HDD"
Možno je to len tým že tam kde si ho mal rpedtým bol lepšie odhlučnený tak si to nepočul. a teraz ho máš v inej pozíci ale keď upresníš možno prídeš na chybu. Myslím si že skôr to má určite niečo spoločné s tým ako už bolo tu na fóre riešené puknutie v reprákoch pri vypnutí a zapnutí PC.
Možno je to len tým že tam kde si ho mal rpedtým bol lepšie odhlučnený tak si to nepočul. a teraz ho máš v inej pozíci ale keď upresníš možno prídeš na chybu. Myslím si že skôr to má určite niečo spoločné s tým ako už bolo tu na fóre riešené puknutie v reprákoch pri vypnutí a zapnutí PC.
Working on
Aj mne to tak cvaka od urciteho momentu
proste vypnem pc a vtom to cvakne, urcite mi to pred tym nerobilo a rad by som vedel ze co to je
proste vypnem pc a vtom to cvakne, urcite mi to pred tym nerobilo a rad by som vedel ze co to je
.
- QuaDko
- Používateľ
Aj mne cvaká môj 3 dňový hardisk, veď preto hovorím že to má niečo spoločné s tým čo som povedal
A nemyslím si že je to chyba hardisku, budte radi že vám necvaká v kuse a ani ho nenačíta
A nemyslím si že je to chyba hardisku, budte radi že vám necvaká v kuse a ani ho nenačíta
Working on
- johnny666
- Nový používateľ
Takze som teraz vylucil repraky a taktiez aj ine upevnenie oproti povodnemu stavu. Je to skor taky zvuk ako stykac na posuvnych dverach.QuaDko napísal:Upresni "cvakanie HDD"
notebook: ASUS N53SV=Intel i3, display 15,4" SSD 120GB + HDD 640GB + 320GB externy disk WD, 8GB pamäť, GeForce GT 540M G, os W7P, monitor Samsung 22", Genius 5.1 HT with my upgrade :-)
- QuaDko
- Používateľ
Hmm zaujímáve keď tak ho skús prejsť cez hd tune. Pozri sektory atď
Working on
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
neviem co riesite, proste sa parkuju hlavicky, nic divne. Keby to disku sposobovalo nejaky problem, uz by davno blbol a videl by si to pri zapise/citani.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- QuaDko
- Používateľ
Nó veď presne to som chcel povedať len som nevedel ako to nazvať, ďakujem že si mu to objasnil
Working on
- johnny666
- Nový používateľ
prave som chcel napisat ze som to tiez vygooglil na nete a len tak pre info, preco to tak hlasno parkuje tu hlavicku a ked to bolo na primarnom mieste tak to nerobilo.
Dik za rady
Dik za rady
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Kód: Vybrať všetko
Možno je to len tým že tam kde si ho mal rpedtým bol lepšie odhlučnený tak si to nepočul.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB